Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Iespaidīgā cīņā Navarete nosargā WBO titulu pusvieglajā svarā

Rolands Eliņš

Iespaidīgā cīņā Navarete nosargā WBO titulu pusvieglajā svarā
Džoets Gonsaless cīņā pret Emanuelu Navareti. Foto: Top Rank

Šonakt Sandjēgo, Kalifornijas štatā ASV, tika aizvadīta boksa cīņa par pasaules čempiona titulu WBO versijā pusvieglajā svarā, un čempions Emanuels Navarete to nosargāja pret Džoetu Gonsalesu pēc punktiem ar vienbalsīgu lēmumu.

Meksikas bokseris Emanuels Navarete (35-1) otro reizi aizstāvēja savu titulu šajā divīzijā (līdz 57.2kg), bet, ieskaitot titulcīņas vienu divīziju zemāk, viņam šī bija devītā cīņa, kurā viņš aizstāvēja čempiona titulu. Viņam pretim stājās ASV pārstāvošais Džoets Gonsaless (24-2), kuram šī bija otrā titulcīņa karjerā, cenšoties iegūt čempiona godu.

Abi bokseri nodemonstrēja nesalaužamu apņēmību un lielisku boksu, un Gonsaless cīņu pabeidza ar pamatīgi satriektu seju un uzpampušām acīm, taču pabeidza. Gonsaless turklāt trāpīja ļoti sāpīgu un precīzu sitienu ceturtā raunda izskaņā, liekot pretiniekam gandrīz saļimt.

Taču cīņā kopumā Navarete bija pārāks un, lai arī vairāki raundi bija visnotaļ sīvi, tiesneši vairumā no tiem priekšroku deva čempionam. Pēc punktiem viņš bija pārāks ar 118:110, 116:112 un 116:112.

Gonsaless pēc cīņas izteica savu pārsteigumu, ka viens tiesnesis saskaitījis pat tik pārliecinošu rezultātu kā 118:110, taču protests neizteica, tikai sacīja, ka, viņaprāt, cīņa bijusi daudz līdzvērtīgāka un viņš savu pārākumu redzēja kādos septiņos raundos.

Savukārt Navarete, kurš ir pusvieglā svara divīzijas pirmais numurs, norādīja, ka nākotnē labprāt tēmētu uz augstāka mēroga cīņām, taču, izrādot cieņu pretiniekam, arī teica, ka būtu gatavs Gonsalesam piedāvāt revanša iespēju.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/emanuel...