Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" maz spēlējušo Zademu izīrē desmitkārtējai Tunisijas čempionei

Emils Ozerinskis

"Valmiera" maz spēlējušo Zademu izīrē desmitkārtējai Tunisijas čempionei
Mortezs Zadems. Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Virslīgas vicelīdere "Valmiera" pavēstījusi par tunisiešu pussarga Morteza Zadema atgriešanos dzimtenē, uz īres tiesībām pievienojoties Tunisijas komandai "Etoile Sportive du Sahel".

Mortezs Zadems pagājušās sezonas pirmajā pusē bija gana nozīmīgs "Valmieras" spēlētājs, piedaloties sezonas pirmajās 16 spēlēs. Taču sezonas otrajā pusē tunisietis zaudēja konkurenci cīņā par vietu sastāvā, atlikušajā sezonas pusē tiekot laukumā vien vēl divas reizes. Šogad spēlētājs komandai pievienojās novēloti, jo bija aizņemts Tunisijas U-21 izlasē Afrikas kausā, taču arī vasaras posmā vietu sastāvā Zadems neatguva. Kopumā šogad Virslīgā tunisietis laukumā izgāja piecas reizes, kā arī devās laukumā abās Eirokausu cīņās pret "Sūduvu".

Spēlējot Latvijā, ar vārtu guvumiem uzbraukošā plāna spēlētājam izcelties tā arī nesanāca. Ieskaitot Eirokausu, Latvijas kausa un Virslīgas cīņas zemuzbrucējs 27 mačos sakrāja divas rezultatīvas piespēles.

"Etoile Sportive du Sahel" pa desmit reizēm uzvarējusi Tunisijas čempionātā un ieguvusi Tunisijas kausu. Komandas tituli gan nākuši ar lielām gadu starpām, vienīgo reizi divus čempiotitulus pēc kārtas izcīnot astoņdesmito gadu otrajā pusē. Pēdējoreiz par Tunisijas čempioni "Etoile Sportive du Sahel" kļuva 2016. gadā, bet desmitais kauss izcīnīts 2015.