Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kristers Einass - trīskārtējs Latvijas čempions triālā

Juris Grīns
Juris Grīns

Kristers Einass - trīskārtējs Latvijas čempions triālā
Kristers Einass. Foto: Grobiņas MK

12. un 13.septembrī Jelgavā, “Ruļļu” trasē tika aizvadīti divi noslēdzošie sezonas posmi triālā. Pēc abu dienu uzvarām A grupā par trīskārtēju Latvijas čempionu tika kronēts grobiņnieks Kristers Einass (Grobiņas MK). Tāpat visās pārējās klasēs notika izšķirošās cīņas par pjedestāla pirmo trijnieku. Sacensības organizēja Agarska Triāla klubs.

“Aizvadīta vēl viena aizraujoša sezona moto triālā. Trīs lietas, labas lietas- Latvijas čempiona tituls vēl glabājas pie manis. Esmu apmierināts un priecīgs par sasniegto- bija sīva konkurence sezonā, bet izdevās to noslēgt pārliecinoši un ar gandarījumu par padarīto. Paldies manai uzticamajai komandai un ģimenei” priekā pēc sacensībām savā “Facebook” profilā dalījās Kristers Einass.

Spēcīgākajā A klasē abas dienas nepārspēts palika Kristers Einass, kurš būtībā jau sestdien bija nodrošinājis čempiona titulu. Sestdienā 2. un 3.vietu izcīnīja Niks Alksnis (Grobiņas MK) un Kaspars Vērnieks (MT skola), savukārt svētdien Vērnieks nestartēja, bet Nikam bija ļoti nepatīkams kritiens 8.posmā, kā rezultātā sudrabu izcīnīja Kristaps Ķīlis (MT skola) un bronza Danielam Grīnfeldam (AGXtreme). Līdz ar to šī gada pjedestāls ir bijis mainīgs teju katrās sacensībās. Sezonas kopvērtējumā par Latvijas čempionu kļuvis Kristers Einass (Grobinas MK) ar 485 punktiem, sudrabs Nikam Alksnim (Grobiņas MK) ar 385 punktiem un bronza Kristapam Ķīlim (MT skola) ar 355 punktiem.

C klasē visu sezonu pārliecinoši labākais Rainers Pīrāgs (AGXtreme), kurš dominēja abos sezonas noslēdzošajos posmos un sezonas kopvērtējumā ar 114 punktiem izcīnījis zelta medaļu. Savukārt sīvas cīņas notika par 2. un 3.vietu, kur sestdien pārāks izrādījās Maron Mangusson (MK Gas Gas Estonia) ar 86 s.p., savukārt Ott Holger Ross (Pantera Motorsport) ar 94 punktiem piekāpās Maron. Trase bija ļoti smaga par ko liecināja lielais soda punktu skaits C klases līderim sestdienā 83 s.p. un svētdienā 60 s.p. Savukārt svētdienā igaunim Ott Holger Ross (Pantera Motorsport) ar elektro motociklu izdevās izcīnīt 2.vietu ar 64 s.p. un 3.vieta lietuvietim Tadas Slepavičius (startē individuāli). Savukārt sezonas noslēgumā lietuvietiem Tada Slepavičius 2.vieta ar 79 punktiem un trešais Maron Mangusson ar 67 punktiem.

D klasē abas dienas nemainīgs pirmais trijnieks. 1.vieta Kasparam Kuļikovam (Siguldas Minimoto) sestdien 5 s.p. un svētdien 9 s.p. 2.vieta sezonas līderim Egert Kimmel (Panter Motorsport) sestdien 21 s.p. un svētdien 13 s.p., savukārt 3.vieta viņa komandas biedram Daren Michelis (Pantera Motorsport) sestdien 28 s.p. un svētdien 14 s.p. Sezonas kopvērtējumā 1.vieta Egert Kimmel (Pantera Motorsport) ar 94 punktiem, 2.vieta Daren Michelis (Pantera Motorsport) ar 77 punktiem (6 dalības sacensībās) un 3.vieta ar vienādu punktu skaitu 77 (4 dalības sacensībās) Kasparam Kuļikovam (Siguldas Minimoto).

Spēcīgākajā bērnu klasē Mini A notika izšķirošās cīņas par vietu sadalījumu sezonas kopvērtējumā. Sestdien 1.vieta Stig Ross (Pantera Motorsport) ar 41 s.p., 2vieta Sebastian Tuisk (Pantera Motorsport) ar 44 s.p., savukārt 3.vieta Albertam Beinertam (Siguldas Minimoto) ar 52 s.p. Svētdien 1.vieta rīdziniekam Ernestam Robežniekam (AKA Team) ar 26 s.p., 2.vieta siguldietim Ingusam Supem (Siguldas Minimoto) ar 31 s.p., savukārt 3.vieta igaunim Stig Ross (Pantera Motorsport) ar 32 s.p. Sezonas kopvērtējumā 1.vieta Stig Ross (Pantera Motorsport) ar 92 punktiem, 2.vieta Sebastian Tuisk (Pantera Motorsport) ar 82 punktiem (divas otrās vietas), savukārt 3.vieta Inguss Supe (Siguldas Minimoto) ar 82 punktiem (viena otrā vieta).

Mini B klasē sestdien 1.vieta Pia Anete Rebane (Pantera Motorsport) ar 41 s.p., 2.vieta Joosep Laos (Pantera Motorsport) ar 44 s.p., 3.vieta Agnis Alksnis (Viking Trial) ar 38 s.p. Svētdien 1.vieta un atkal nepārspēta igauniete Pia Anete Rebane (Pantera Motorsport) ar 7 s.p., 2.vieta Joosep Laos (Pantera Motorsport) ar 14 s.p., 3.vieta Valters Seglenieks (Siguldas Minimoto) ar 29 s.p. Sezonas kopvērtējumā 1.vieta Pia Anete Rebane (Pantera Motorsport) ar 100 punktiem, 2.vieta Valters Seglenieks (Siguldas Minimoto) ar 73 punktiem, 3.vieta Agnis Alksnis (Viking Trial) ar 68 punktiem.

Mini C klasē sestdien 1.vieta Georgs Frīdrihsons (Siguldas Minimoto) ar 6 s.p., 2.vieta Rūdolfs Vilcāns (Siguldas Minimoto) ar 15 s.p., 3.vieta Elizabete Kraukle (Siguldas Minimoto) ar 16 s.p. Svētdien 1.vieta Georgs Frīdrihsons (Siguldas Minimoto) ar 2 s.p., 2.vieta Elizabete Kraukle (Siguldas Minimoto) ar 12 s.p., 3.vieta Eliise Kaljurand (Pantera Motorsport) ar 12 s.p. Sezonas kopvērtējumā 1.vieta Rodrigo Annuškāns (Siguldas Minimoto) ar 81 punktiem, 2.vieta Rūdolfs Vilcāns (Siguldas Minimoto) ar 74 punktiem un 3.vieta Mikuss Īle (Siguldas Minimoto) ar 67 punktiem.

Agarska Triāla Kluba valde izsaka pateicību par atbalstu, palīdzību un sadarbību sacensību organizēšanā JPPI Sporta servisa Centrs, SIA Ceļu būvniecības sabiedrībai “Īgate”, Hopalaa Brewery, Sandrim Baucim un “SB Design”, Laurim Klēbaham un Caravans.lv, z/s “Baušķenieki”, IK Rika un E, biedrībai “Mehu absolventi”, “MT skolai” un Kasparam Vērniekam, Kristapam Ķīlim, kā arī visiem ATK biedriem, it sevišķi Artūram Ramzam, Alvilam Grīnfeldam, Arnoldam Jēkabsonam.

LČ 5.posma rezultāti (sestdiena, 12.septembris)

A grupa
1. Kristers Einass, Grobiņas MK, 43 s.p.
2. Niks Alksnis, Viking Trial, 61 s.p.
3. Kaspars Vērnieks, MT skola, 64 s.p.

C grupa
1. Rainers Pīrāgs, AGXtreme, 83 s.p.
2. Maron Mangusson, MK GasGas Estonia, 86 s.p.
3. Ott Holger Ross, Pantera Motorsport, 94 s.p.

D grupa
1. Kaspars Kuļikovs, Siguldas Minimoto, 5 s.p.
2. Egert Kimmel, Pantera Motorsport, 21 s.p.
3. Daren Michelis, Pantera Motorsport, 28 s.p.

Mini A grupa
1. Stig Ross, Pantera Motorsport, 41 s.p.
2. Sebastian Tuisk, Pantera Motorsport, 44 s.p.
3. Alberts Beinerts, Siguldas Minimoto, 52 s.p.

Mini B grupa
1. Pia Anete, Pantera Motorsport, 31 s.p.
2. Joosep Laos, Pantera Motorsport, 31 s.p.
3. Agnis Alksnis, Viking Trial, 38 s.p.

Mini C grupa
1. Georgs Frīdrihsons, Siguldas Minimoto, 6 s.p.
2. Rūdolfs Vilcāns, Siguldas Minimoto, 15 s.p.
3. Elizabete Kraukle, Siguldas Minimoto, 16 s.p.

LČ 6.posma rezultāti (svētdiena, 13.septembris)

A grupa
1. Kristers Einass, Grobiņas MK, 27 s.p.
2. Kristaps Ķīlis, MT skola, 33 s.p.
3. Daniels Grīnfelds, AGXtreme, 49 s.p.

C grupa
1. Rainers Pīrāgs, AGXtreme, 60 s.p.
2. Ott Holger Ross, Pantera Motorsport, 64 s.p.
3. Tadas Slepavicius, individuāli, 67 s.p.

D grupa
1. Kaspars Kuļikovs, Siguldas Minimoto, 9 s.p.
2. Egert Kimmel, Pantera Motorsport, 13 s.p.
3. Daren Michelis, Pantera Motorsport, 14 s.p.

Mini A grupa
1. Ernests Robežnieks, AKA Team, 26 s.p.
2. Inguss Supe, Siguldas Minimoto, 31 s.p.
3. Stig Ross, Pantera Motorsport, 32 s.p.

Mini B grupa
1. Pia Anete, Pantera Motorsport, 7 s.p.
2. Joosep Laos, Pantera Motorsport, 14 s.p.
3. Valters Seglenieks, 29 s.p.

Mini C grupa
1. Georgs Frīdrihsons, Siguldas Minimoto, 2 s.p.
2. Elizabete Kraukle, Siguldas Minimoto, 12 s.p.
3. Eliise Kaljurand, Pantera Motorsport, 12 s.p.

Nākamais triāla sacensības notiks 3.oktobrī, Tetelē, kur norisināsies Baltijas Minikausa 3.posms un MTS Ozolnieku novada kauss triālā.

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Kuļikovs