Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji regbijā 7 vīriešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas kausa ieguvēji regbijā 7 vīriešiem
Kausa ieguvēji. Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Vakar Upesciema stadionā norisinājās ikgadējais Latvijas kauss (LK) regbijā 7 vīriešiem, kas ir arī Garkalnes kauss regbijā 7. Par šī gada Latvijas Kausa ieguvējiem pirmo reizi komandas vēsturē kļuva Baldone/ĶNSS regbisti.

Kopš 2003.gada notiekošais turnīrs ir kā starta šāviens Latvijas regbija 7 izcīņā. Tam jūnija beigās un jūlija sākumā sekos Latvijas Čempionāta regbijā 7 divi posmi. Regbijs 7 būtiski atšķiras no regbija karaļa - regbijs 15. Septītniekā dominē tādas kvalitātes, kā ātrums, individuālā meistarība un fiziskā izturība. Līdz ar to intriga šeit ir vēl jo lielāka. Un bez tās 2022.gada Kausa izcīņa neizpalika.

Par šī gada Latvijas Kausa ieguvējiem,to paveicot pirmo reizi komandas vēsturē, kļuva Baldone/ĶNSS regbisti, kuri ar rezultātu 19:5 (puslaika rezultāts 19:0) finālā pārspēja titulētākos LK ieguvējus – kluba “Miesnieki” komandu “Cover Power/Ķekava”.

Fināla pirmais puslaiks pagāja baldoniešu zīmē. Divreiz miesniekus apskrēja vāveru komandas 13-tais numurs Aleksis Eglītis, kā arī vienreiz bumbu pretinieku ieskaites laukumā piezemēja Lauris Dūzelis (numurs 12), un atpūtā ejot 19:0. Otrajā puslaikā spēle izlīdzinājās, tomēr “Cover Power / Ķekava” regbisti nespēja atrast pietiekami daudz argumentu, lai lauztu spēles gaitu. Iniciatīvu uzbrukumā uzņēmās komandas viens no līderiem – Toms Asejevs, tomēr Baldone regbisti spēja nosargāt pārsvaru un svinēja uzvaru ar 19:5.

"Visa komanda spēlēja lielu degsmi un azartu, pašaizliedzīgi un neatdeva pretiniekiem nevienu metru laukuma. Tas arī deva rezultātu," stāsta Baldones regbija komandas treneris un līderis Elmārs Šefanovskis.

Kopumā par galveno balvu – Latvijas Kausu, kā arī par Garkalnes ceļojošo kausu – šogad cīnījās 8 komandas. Divas “Livonia”, divas “Miesnieku” un “Eži” komandas, kā arī regbisti no Baldones, Valmieras un Jūrmalas. Latvijas kausa specifika ir tāda, ka zaudējot vienā turnīra spēlē, komanda praktiski zaudē izredzes cīnīties par pirmo vietu. Līdz ar to katra spēle bija, kā izšķirošā.

Kausa ieguvēji – Baldones regbisti – šogad palika nepārspēti, lai gan ar kluba “Livonia” pirmo sastāvu “Brander/Livonia” apakšgrupas spēlē nospēlēja neizšķirti 17:17. Līdz ar to, kura no abām komandām cīnīsies par pirmo vietu, bet kura paliks “mazajā finālā”, noteica spēlēs gūto punktu attiecība. Šajā disciplīnā krietni pārāki izrādījās Baldones regbisti. Apakšgrupā ar 52:0 pārspēta miesnieku otrā komanda “Ķekavas novads” un ar 43:0 sakauti Valmieras “Fēnikss”. Tāpat “Baldones/ĶNSS” regbisti bija labākie arī divās citās spēles disciplīnās – visvairāk gūtie punkti (112 punkti) un vismazāk zaudētie punkti (17 punkti).

Mazajā finālā jeb cīņā par 3.vietu “Eži” ar rezultātu 19:10 (puslaika rezultāts 12:5) ''nolika uz lāpstiņām'' pašreizējos LK čempionus “Livonia” regbistus. Eži pašaizliedzīgi darbojās aizsardzībā, kā ari disciplinēti veidojot ofensīvas. Īpaši šajā turnīrā gribas izcelt Ežu spēlētājus Rolandu Zvirgzdiņu (numurs 27) un Emīlu Aivaru (numurs 29) par stabilu sniegumu gan uzbrukumā, gan arī aizsardzībā.

Latvijas kauss ir noslēdzies un ar nelielu humoru Elmāra Šefanovska laiku pa laikam izteiktais teiciens, ka Baldone ir Latvijas regbija galvaspilsēta ir savā veidā piepildījies, jo regbija 7 galvaspilsēta tā paliks vismaz uz vienu gadu. Zināmā mērā tas ir likumsakarīgs rezultāts, jo Baldonē ar regbiju nodarbojas ap 100 cilvēku vecuma grupās, sākot no 4 gadiem. Klubā ir pārstāvētas komandas U10, U12, U14, U16, U18 vecuma grupās un pieaugušajiem.

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv