Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pagājušās sezonas FIBA ČL MVP Moneke pastiprina ''Monaco''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pagājušās sezonas FIBA ČL MVP Moneke pastiprina ''Monaco''
Čima Moneke. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Eirolīgas klubs ''Monaco'' paziņojis par sadarbības panākšanu ar pagājušās sezonas FIBA Čempionu līgas vērtīgāko basketbolistu Čimu Moneki, kurš sezonas ievadā vēlējās ielauzties Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Vienošanās noslēgta līdz 2023./2024. gada sezonas beigām.

Eirolīgas viena no līderēm ''Monaco'' paziņojusi par aizvadītās sezonas FIBA Čempionu līgas vērtīgākā basketbolista Čima Monekes piesaisti. Ar 27 gadus veco uzbrucēju noslēgta vienošanās līdz 2023./2024. gada sezonas beigām.

Pēc sekmīgās aizvadītās sezonas ''Manresa'' sastāvā Moneke devās uz Ziemeļameriku, kur mēģināja iekļūt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Spēlētājam tas neizdevās, lai gan viņš devās divos mačos laukumā Sakramento ''Kings'' sastāvā. Vairāk Moneke spēlēja G-līgā, kur sakrāja solīdu statistiku - 17.3 punktus un 11.1 atlēkušo bumbu mačā.

Francijas basketbols Monekem nav svešs, jo no 2018. līdz 2021. gadam viņš pārstāvējis vairākas pēc spēka otrās līgas klubus. ''Izvēlējos par labu ''Monaco'', jo ģenerālmenedžeris, treneris un prezidents izrādīja lielu interesi par mani. Viņi uzskatīja, ka varu nozīmīgi palīdzēt klubam,'' intervijā vienības mājaslapā pirmos vārdus pēc pievienošanās ''Monaco'' teica uzbrucējs.

''Esmu runājis ar galveno treneri Sašu Obradoviču. Viņš godīgi atzina, ko no manis sagaida. Viņš ir prasīgs treneris, kurš vēlas, lai laukumā pildu vairākus uzdevumus. Esmu pārliecināts, ka, spēlējot viņa vadībā, kļūšu par meistarīgāku basketbolistu,'' turpināja Moneke.

''Monaco'' ar 12 uzvarām 19 spēlēs Eirolīgā ieņem piekto vietu 18 komandu konkurencē. Nākamo spēli šajā turnīrā klubs aizvadīs 19. janvārī, kad viesosies pie Stambulas ''Fenerbahce''. Savukārt Francijas līgā ar 14 uzvarām 17 mačos vienība ir līdere.

Izmantotie resursi:
https://asmonaco.basketball/news/sh...