Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

A. Kuruca ''Baskonia'' pārtrauc sadarbību ar Ivanoviču, vietā Spahija

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

A. Kuruca ''Baskonia'' pārtrauc sadarbību ar Ivanoviču, vietā Spahija
Duško Ivanovičs. Foto: EPA/Scanpix

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'', kurā spēlē Artūrs Kurucs, paziņojis par sadarbības pārtraukšanu ar galveno treneri Duško Ivanoviču. Par iemeslu tiek minēts neapmierinošie rezultāti. Kā Ivanoviča aizvietotājs oficiāli apstiprināts Nevens Spahija.

Artūra Kuruca ''Baskonia'' sezona nav iesākusi cerētajās gaidās. Spānijas ACB līgā ar četrām uzvarām desmit spēlēs tā atrodas tikai 11. vietā, kamēr ULEB Eirolīgā ar trim uzvarām deviņos mačos 16. pozīcijā.

Neiepriecinošie rezultāti un nestabilais sniegums laukumā licis kluba vadībai pārtraukt sadarbību ar vienības galveno treneri Duško Ivanoviču. Trenerim šī bija trešā reize pie ''Baskonia'' stūres. Vispirms melnkalnietis klubu vadīja no 2000. līdz 2005. gadam, otrajā piegājienā no 2008. līdz 2012. gadam, bet trešajā par treneri kļuva 2019. gadā. Ar ''Baskonia'' Ivanovičs trīs reizes kļuvis par Spānijas ACB līgas čempionu - pēdējo no tām 2020. gadā. Ivanovičs trenera karjeras laikā strādājis arī ar tādiem pazīstamiem klubiem kā ''Barcelona'', ''Panathinaikos'', ''Khimki'' un ''Besiktas''.

''Baskonia'' savā paziņojumā izsaka pateicību Ivanovičam par darbu šajā laika posmā un paveikto visos trīs piegājienos kā kluba trenerim. Par jauno treneri oficiāli kļuvis Nevens Spahija, kurš līdz šim strādāja Ķīnā par Šanhajas ''Sharks'' treneri, bet savas karjeras laikā strādājis ar tādām Eiropas komandām kā Lietuvas ''Rytas'', Telavivas ''Maccabi'', ''Valencia'' un ''Fenerbahce''. Ar Spahiju panākta vienošanās līdz šīs sezonas beigām. Speciālistam šī būs otrā reize ''Baskonia'' trenera amatā, vienu reizi to trenējot 2007./2008. gadā.

Tāpat iespējami papildinājumi sastāvā, no NBA uz Eiropu pārceļoties Bīsmarkam Bijombo. Centra spēlētājs iepriekšējā sezonā pārstāvēja Šarlotes ''Hornets'', 66 spēlēs vidēji gūstot piecus punktus un izcīnot 5.3 atlēkušās bumbas. Tāpat Bijombo spēlējis Toronto ''Raptors'' un Orlando ''Magic'' sastāvos.

Izmantotie resursi:
https://www.baskonia.com/saski-bask...
https://basketnews.com/news-159833-...
https://www.talkbasket.net/136298-b...
https://www.baskonia.com/neven-spah...

     [+] [-]

, 2021-11-15 14:15, pirms 2 gadiem
Lai kā man Dēmons nepatiktu, bet nu tur pilnīgs purvs starpsezonā uztaisīts. Spēlētāji labi savākti, bet neko nedemonstrē

     [+] [-]

, 2021-11-15 14:18, pirms 2 gadiem
Izskatās, ka frizieris ar viņu arī ir pārtraucis sadarbību.. un jau pasen

     [+] [-]

, 2021-11-15 20:33, pirms 2 gadiem
Real Rebel rakstīja: Lai kā man Dēmons nepatiktu, bet nu tur pilnīgs purvs starpsezonā uztaisīts. Spēlētāji labi savākti, bet neko nedemonstrē
Nekas tur labs nav savākts.