Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Makabu WBC čempiona titulu aizstāvēs pret bijušo Bolotņika pretinieku

Rolands Eliņš

Makabu WBC čempiona titulu aizstāvēs pret bijušo Bolotņika pretinieku
Ilunga Makabu. Foto: Afrik.com

Pasaules boksa padome (WBC) savā mājaslapā apstiprinājusi, ka panākta vienošanās par pasaules čempiona WBC versijā Ilungas Makabu cīņu pret Tabiso Mčunu.

Pirmā smagā svara kategorijā WBC pasaules čempiona godā šobrīd ir Ilunga Makabu (28-2). Viņš titulu ieguva pirms pusotra gada, pieveicot Mihalu Cešlaku, kura vārds šovasar tika bieži locīts Maira Brieža kontekstā. Pagājušajā decembrī Makabu titulu aizstāvēja pret citu Briedim zināmu bokseri, proti, Olanrevadžu Durodolu, bet tagad viņam kā pretinieks bija nozīmēts DĀR bokseris Tabiso Mčunu.

Abu pušu pārrunas bija ieilgušas, un bija paredzēts, ka šodien notiks cīņas rīkošanas tiesību izsole. Taču WBC ziņo, ka vienošanās tomēr panākta arī tāpat un izsole atcelta. Abas puses ir vienojušās par cīņas detaļām un norises vietu, par ko tiks paziņots drīzumā, tā vismaz solīts WBC paziņojumā.

33 gadus vecais Mčunu (23-5) arī ir saistīts ar Latvijas bokseru. Pirms trim gadiem viņš pie sevis uzņēma Ričardu Bolotņiku, kurš tobrīd vēl cīnījās krūzeru divīzijā, un izcīnīja uzvaru sestajā raundā. Bolotņiks pēc tam mainīja svara kategoriju un pacēlās pasaules elites tuvumā pussmagajā svarā, kamēr Mčunu savā nākamajā cīņā cieta zaudējumu pret citu savas valsts bokseri Tomasu Osthuizenu.

Mčunu pēc tam viņam revanšējās un kopumā uzvarējis četrās cīņās pēc kārtas, ieskaitot krievu veterāna un bijušā čempiona Denisa Ļebedeva pieveikšanu. Arī savu iepriekšējo cīņu Mčunu aizvadīja Krievijā, šī gada martā pēc punktiem pārspējot Jevgeņiju Tiščenko un iegūstot titula obligātā pretendenta statusu.

Makabu šobrīd piederošais WBC tituls savulaik bija Brieža īpašumā. Tas bija Brieža pirmais lielais tituls boksā un pēc tam viņš par pasaules čempionu kādas lielās organizācijas versijā kļuvis vēl divas reizes. Makabu, lai arī vairākus gadus kotējas kā viens no spēcīgākajiem krūzeriem pasaulē, patiešām liela mēroga cīņu nav aizvadījis kopš 2016. gada, kad Anglijā piekāpās Tonijam Beljū. Taču Makabu šovasar ticis piesaukts kā iespējamais Lorensa Okolija pretinieks, jo brits vēlas apvienot titulus, taču šajā sakarā ar Okoliju runājuši arī Brieža pārstāvji.

Jāpiemin, ka Makabu un Mčunu vienu cīņu jau aizvadījuši – 2015. gadā Makabu uzvarēja ar nokautu 11. raundā. Tagad abi Āfrikas sacentīsies vēlreiz, tiesa, tiek atgādināts, ka Makabu promouters ir leģendārais Dons Kings, attiecīgi pilnībā droši par cīņas norisi varēsim būt tikai tad, kad abi bokseri iznāks ringā.

Statistikas portālā "BoxRec" Makabu šobrīd ir pirmajā vietā savā svara kategorijā, kamēr Mčunu ir otrais, tiesa, tas tikai tādēļ, ka Briedis nav aizvadījis cīņu ilgāk par gadu. Pēc sestdienas cīņas Briedis atgriezīsies "BoxRec" ranga pirmajā vietā (jebkāda iznākuma gadījumā). Savukārt prestižā boksa izdevuma "The Ringa" rangā, kur Briedis ir čempions, Makabu ieņem otro vietu aiz Junjela Dortikosa, bet Mčunu ir ceturtais, aiz Okolija.

Izmantotie resursi:
https://wbcboxing.com/en/makabu-vs-...