Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ilggadējais NHL uzbrucējs Frolīks pievienojas Ķēniņa komandai Šveicē

Rolands Eliņš

Ilggadējais NHL uzbrucējs Frolīks pievienojas Ķēniņa komandai Šveicē
Mihaels Frolīks. Foto: Zumapress/Scanpix

Čehijas uzbrucējs Mihaels Frolīks oficiāli noslēdzis līgumu ar Šveices komandu "Lausanne". Līgums ir uz diviem gadiem.

Mihaels Frolīks šoruden centās iekļūt NHL kluba Sentluisas "Blues" sastāvā un piedalījās komandas treniņnometnē, taču tika atbrīvots no sastāva pirms sezonas sākuma. Iepriekšējā sezonā nedaudz uzspēlējis AHL, Frolīks pieņēmis lēmumu atgriezties Eiropā un parakstījis līgumu ar "Lausanne" komandu, kuru pārstāv arī Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

33 gadus vecais Frolīks var lepoties ar plašu NHL pieredzi. Viņš pasaules spēcīgākajā līgā debitēja 2008. gadā, veiksmīgi piesakot sevi jau debijas sezonā, kad guva 45 punktus. Viņš NHL pārstāvējis "Panthers", "Blackhawks", "Jets" un "Flames" komandas, 2019./20. gada sezonā nedaudz uzspēlēja arī Zemgus Girgensona pārstāvētajā "Sabres" vienībā, bet iepriekšējā sezonā bija Monreālas "Canadiens" rindās, tiesa, tās sastāvā piedalījās tikai astoņās spēlēs.

Kopumā NHL Frolīks piedalījies 858 spēlēs un guvis 384 punktus. Viņa rēķinā ir arī gandrīz 50 spēles Stenlija kausa izcīņā un NHL čempiona tituls, kas tika izcīnīts 2013. gadā kopā ar Čikāgas komandu.

Frolīks kopā ar Čehijas izlasi divreiz ieguvis PČ bronzas medaļas, bet kopš 2012. gada izlases rindās pasaules čempionātā spēlējis tikai vienreiz.

Izmantotie resursi:
https://swisshockeynews.ch/index.ph...