Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Francim Gustam kritiens, savainojums un sezona beigusies

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Francim Gustam kritiens, savainojums un sezona beigusies
Šī sezona Francim Gustam diemžēl beigusies...

Dānijas spīdveja līgas pusfinālā - četru komandu sacensībās Esbjergā - kritienu piedzīvoja un svainojumu guva Francis Gusts. Tas tiek minēts kā galvenais iemesls, kāpēc "Grindsted" komandai neizdevās tikt finālā, savukārt Francim sezona līdz ar to ir beigusies.

Esbjergā ik pa laikam lija lietus un tāpēc sacensību laikā bija vairāki kritieni. Smagājais no tiem notika 9. braucienā, kurā kritienu piedzīvoja vispirms Emils Breums, bet tad arī Francis Gusts. Dānis mototreku atstāja pats, bet Gustu aizveda ātrā palīdzība.

Bija aizdomas par kājas lūzumu, taču tās neapstiprinājās. Tiesa, tāpēc jau nav vieglāk, jo savainots celis un šī sezona Francim līdz ar to beigusies (precīzāka informācija par savainojumu būs šodien).

Līdz kritienam Gusts divreiz savos braucienos finišēja otrais, "Grindsted" komandai tad vēl bija reālas izredzes ieņemt vienu no divām pirmajām vietām, bet līdz ar Gusta izstāšanos... Līdzvērtīga aizstājēja un palīga komandas līderim Kenetam Bjerrem nebija.

Uzvarēja mājinieki Esbjergas "Viking" spīdvejisti, bet otrie bija un arī finālčetriniekā iekļuva "Slangerup" komandas motobraucēji (vietas finālčetriniekā uzreiz tika regulārā čempionāta pirmo divu vietu ieguvējām - "Soenderjylland Elite" un Holstedas "Tigers" komandām). Grindstedas komandu no otrās vietas šķīra tikai 8 punkti...

Francim Gustam sezona līdz ar to beigusies un tas nozīmē, ka nebūs iespējas aizstāvēt Eiropas U19 čempiona tiitulu (fināls jau šo sestdien), piedalīties GP2 pēdējā posmā un palīdzēt Poznaņas komandai Polijas 2. līgas otrajā finālmačā Opolē. Pirmajā mačā savā mototrekā "Skorpioni" uzvarēja ar 16 punktu pārsvaru (53:37), taču bez Gusta to nebūs viegli noturēt (pirmajā finālmačā Francis atveda 15 no 15 iespējamajiem punktiem).

Turklāt arī Breums pārstāv Poznaņas komandu (viņam pirmajā finālmačā bija 11 punktu) un vēl nav zināms, cik lielā mērā svētdien gatavs braukt būs viņš. Lieki teikt, ka bez Gusta notiks arī Latvijas atklātais čempionāts 25. septembrī Daugavpilī.