Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Dīvāna eksperts: dominējošā Latvijas futbola izlase

Dīvāna eksperts
Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts: dominējošā Latvijas futbola izlase
Foto: LFF

Nav ātrāka ceļa uz vīrieša sirdi kā caur vēderu, un Dīvāna eksperts ne nieka nešaubās, ka ātrākais ceļš uz Latvijas sporta līdzjutēja sirdi ir ar uzvarām kabatā. Latvijas futbola šajā ziņā jūnijā sagatavoja perfektu ēdienu, galvenais, pārāk neaizrauties ar receptes pētīšanu.

Progress Latvijas futbolā tomēr ir nenoliedzams - vēl pirms pāris gadiem varējām atviegloti nopūsties, kad izdevās izvairīties no pavisam lielām drausmām pret pundurvalstīm, bet tagad varam pēc dominējošas uzvaras viesos ar sarauktu seju uzvaicāt Gutkovskim "klau, bet kāpēc nav "hat-trick"?", sak, kas tā par lietu?

Futbola izlase tagad Nāciju līgā uzvarēja četrās spēlēs pēc kārtas, iesita desmit vārtus un nemaz neatstāja cilvēkiem, par ko pajokot. Ja nu vienīgi par to, ka pēc arvien populārākā Askolda koeficienta Latvijas izlase uzvarēja tikai vienā spēlē un guva tikai divus vārtus, proti, ja ņem vērā tikai tos, kurus iesitis Roberts. Futbola izlases zaudējumi tomēr bija pieradinājuši, ka dienās ar sliktu garastāvokli var atcerēties, ka tev dzīvē varbūt arī iet slikti, bet tev vismaz nevajag iet futbola izlases sākumsastāvā pret Gibraltāru. Tagad futbolisti var braukt atpakaļ uz Latviju ar pirkstiem gaisā, kā jau sporta karaļiem kārtīgā sporta valstī tas pienākas.

Nelielus jokus Nāciju līgā sagādāja Ikaunieka un Uldriķa cīņa par to, kurš sitīs pendeli, futbola cilvēki Latvijā nedaudz paburkšķēja, ka treneris Dainis aizmirsis pildspalvu Rīgā un tāpēc izbraukuma spēlēs nevarēja sākumsastāvā ierakstīt kādu citu uzvārdu, LFF mārketinga cilvēkiem garastāvokli pabojāja vēstules un komentāri ar jautājumiem "kur varēs redzēt spēli?" un "kāpēc nav par velti?", kas, protams, bija veikti arī pie sociālo tīklu ierakstiem, ka spēles varēs redzēt "'Viaplay' un tas būs iespējams bez maksas.

Taču uz kopējā fona tie visi sanāca sīkumi, jo pretim liekamas četras uzvaras pēc kārtas, un ar faktiem nestrīdas pat eksperti. Turklāt pārsvarā ne jau ierastie izmocītie 1:0, bet tīri rezultatīvas spēles. Izbraukumā pret Moldovu un Lihtenšteinu latvieši vispār drīzāk izskatījās spēlējam kā kaut kāda futbola lielvalsts, kas par neiesistu simtprocentīgu momentu nemaz īsti nesatraucas, sak, zinām, ka šitajā līmenī iesitīsim vēl 2-3 un būs miers.

Jāizbauda lietas, kamēr vēl tās ir pieejamas, jo Dīvāna eksperta veiktais pētījums liecina, ka vājākas pretinieces Latvijas izlasei šajā jūnijā varēja piespēlēt tikai tad, ja Latvija, laicīgi taisoties pēc iespējas tālāk no mūsu lāčainā austrumu kaimiņa, būtu pārcēlusi savu teritoriju uz Klusā okeāna salām. Ja nenotiks lieli brīnumi un Latvija tiks Nāciju līgas C līgā, tad droši vien par četru uzvaru sērijām daudz runāt nevajadzēs un arī Gutkovskis droši vien par tikai diviem gūtiem vārtiem pieri nerauks.

No hokeja izlases saņemto stafetes kociņu futbola izlase gatavojas nodot basketbola izlasei, kurai pēc nedēļas gaidāma ļoti interesanta pārbaudes spēle pret Lietuvu, bet pēc tam PK kvalifikācijas spēles pret Serbiju un Slovākiju. Tās būs jāaizvada bez Kristapa Porziņģa, kurš jau atkal ar važām piesiets pie gultas malas vai ieslēgts pagrabā. Proti, Dīvāna eksperts tīri labi atceras tekstus no iepriekšējiem gadiem, ka "kad vien būs iespēja, tad spēlēšu izlasē", un tad acīmredzami jāsecina, ka teorētiskas iespējas nemaz nav. Porziņģis gan šovasar teica, ka cer uz spēlēšanu augusta mačos, bet tieši kurš ir gatavs likt māju ķīlā, ka augusta sākums nepienāks ar tekstu "diemžēl negaidīti izrādījies, ka NBA sezona jau ir ļoti tuvu un..."?

Globālā mērogā hokejs savu stafetes kociņu vasarai gan vēl negrib atdot, un sanācis tā, ka latvieši līgot varēs ar NHL finālsēriju fonā. Finālsērija starp "Avalanche" un "Lightning" sāksies tikai naktī uz ceturtdienu, jo pandēmijas, kuru visi veselie cilvēki paspējuši aizmirst, radītās aizkavēšanās dēļ fināls sāksies neierasti vēlu, bet, ja būs septiņas spēles, NHL sezona beigsies vispār tikai 29. jūnijā, kas "Viaplay" programmai vasarā noteikti nenāk par sliktu.

Savukārt futbola Virslīgas klubi, kuri varēja atviegloti nopūsties, ka lielais lietus pienāca laikā, kad futbola izlase bija aizbraukusi uz Lihtenšteinu, ierindā atgriežas nedēļas nogalē - līdz Līgo svētkiem TV4 un Sportacentrs.com tiešraidēs jāpaspēj izspēlēt divas kārtas, to vidū arī lielais mačs starp līderi "Valmieru" un čempioni RFS. Protams, neviens cits laiks Virslīgai nemaz nebija izskatāms, un šis jūnija lielākais mačs tika ielikts 22. datuma 18:00 vakarā, tieši reizē ar basketbola izlases pārbaudes spēli Arēnā Rīga pret Lietuvu. Jā, Dīvāna eksperts jau izteica piekrišanu, ka Latvijas futbola reputācija iet uz augšu, bet nevajag uzreiz skriet vilcienam pa priekšu.

  -3 [+] [-]

, 2022-06-15 13:47, pirms 2 gadiem
Kārtējais bezjēdzīgais raksts.. PAr šo klaunādi jums arī maksā??

     [+] [-]

, 2022-06-15 13:53, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Kārtējais bezjēdzīgais raksts.. PAr šo klaunādi jums arī maksā??
man nē, viņiem jā.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-15 14:30, pirms 2 gadiem
Dīvāna eksperts šoreiz piecūkojis visu dīvānu.

     [+] [-]

, 2022-06-15 14:38, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Kārtējais bezjēdzīgais raksts.. PAr šo klaunādi jums arī maksā??
Vai tev kādreiz arī kaut kas patīk?

     [+] [-]

, 2022-06-15 15:20, pirms 2 gadiem
Sakarīgs raksts ar labu humoru. Neceriet , ka Porzingis šogad spēlēs Latvijas izlasē, šaubos vai vispār spēlēs.

  -3 [+] [-]

, 2022-06-15 17:39, pirms 2 gadiem
qwyx rakstīja: Sakarīgs raksts ar labu humoru. Neceriet , ka Porzingis šogad spēlēs Latvijas izlasē, šaubos vai vispār spēlēs.
teica jau, ka augustā varētu, ja viss kārtībā ar veselību:

https://sportacentrs.com/basketbols...

Vai arī Tu vairāk par apdrošināšanas izmaksām?

  -3 [+] [-]

, 2022-06-15 17:40, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: Kārtējais bezjēdzīgais raksts.. PAr šo klaunādi jums arī maksā??
šos rakstus ir jāuztver ar nelielu humora pieskaņu. Bet viss kārtībā, nav jau visam jāpatīk.