Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:370, Did:0, useCase: 3

Anulēts pusmiljonu vērtais darījums par Breidija "pēdējā" piezemējuma bumbu

Rolands Eliņš

Anulēts pusmiljonu vērtais darījums par Breidija "pēdējā" piezemējuma bumbu
Toms Breidijis. Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu futbola leģenda Toms Breidijs gada sākumā paziņoja par karjeras beigām. Pēc tam "Lelands Auctions" izsoļu namā nonāca bumba, ar kuru tika veikts pēdējais piezemējums Breidija karjerā, un šī vēsturiskā bumba tika pārdota par 518 tūkstošiem dolāru. Protams, Breidija lēmums pēc tam atgriezties profesionālajā sportā šīs bumbas sakarā daudz ko mainīja, un visas iesaistītās puses piekritušas anulēt darījumu.

Toms Breidijs marta vidū paziņoja, ka nolēmis atgriezties NFL un attiecīgi atcelt savu paziņojumu par sportista karjeras beigām. Tas radīja pamatīgu vētru NFL pasaulē, taču īpaši spēcīgi to izjuta kāds "Lelands Auctions" izsoles dalībnieks, kurš nieka 24 stundas iepriekš bija veicis pirkumu par vairāk nekā pusmiljonu dolāru, iegādājoties bumbu, ar ko tika veikts Breidija pēdējais piezemējums NFL.

Pēc Breidija lēmuma atgriezties sportā šīs piemiņas bumbas vērtība, protams, uzreiz pamatīgi kritās. Taču visas iesaistītās puses izrādījās godprātīgas un vienojās, ka jauno apstākļu dēļ darījums gluži vienkārši tiks anulēts. To arī izdevās viegli nokārtot, jo no izsoles beigu brīža līdz Breidija paziņojumam par atgriešanos bija pagājis tik neilgs laiks, ka minētie 518 tūkstoši dolāru vēl nemaz nebija pārskaitīti bumbas pārdevējam.

"Mēs vēlējāmies pieņemt pareizo lēmumu," sarunā ar ESPN sacīja izsoļu nama prezidents Maiks Hefners. "Šī droši vien ir unikālākā situācija, kādā esam bijuši saistībā ar sporta piemiņas lietu tirdzniecību. Turklāt situācija jau vēl nav noslēgusies."

Tas arī ir iemesls, kādēļ visas iesaistītās puses tikai tagad paziņojušas par darījuma atcelšanu, jo tika norunāts mēnesi nogaidīt, lai redzētu, vai Breidijs vēlreiz nepārdomā.

"Būsim godīgi, Breidijs šobrīd nav īsti prognozējams," teica Hefners. "Līdz brīdim rudenī, kad viņš veiks piezemējuma piespēli ar citu bumbu, šī bumba saglabās "pēdējās" statusu."

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nfl/story/_/id...