Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Maikls Džordans prezentēs Kobes Braienta uzņemšanu Slavas zālē

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Maikls Džordans prezentēs Kobes Braienta uzņemšanu Slavas zālē
Maikls Džordans 2020. gada 24. februārī. Foto: Reuters/Scanpix

Džeimsa Neismita vārdā nosauktā Basketbola Slavas zāle ceturtdien, 15. aprīlī, nosauca Slavas zāles pārstāvjus, kuri pēc mēneša iepazīstinās pasauli ar 2020. gada izlaiduma dalībniekiem.

Svinīgajā ceremonijā 15. maijā piedalīsies seškārtējais NBA čempions Maikls Džordans. Visu laiku labākais spēlētājs 2020. gada 24. februārī piedalījās Kobes Braienta piemiņai veltītajā memoriālā, savukārt nākammēnes piedalīsies leģendārā aizsarga uzņemšanā Slavas zālē.

Braients karjeras laikā centās atdarināt savu elku un vēlāk kļuva par Džordana draugu. “Sākumā viņš bija uzmācīgs, cenšoties uzdot daudz jautājumu. Vēlāk tā pārauga kaislībā. Pamazām viņu iepazīstot, gribēju kļūt par tik labu vecāko brāli, cik spēju.”

Džordans uz skatuves kāps divreiz – viņš teiks uzrunu par godu “Baylor” treneres Kimas Malkijas uzņemšanai Slavas zālē. Malkija no 2000. gada ir “Bears” trenere un trīs reizes triumfējusi NCAA čempionātā (2005, 2012, 2019), kā arī divreiz nosaukta par gada labāko treneri (2012, 2019).

Ceremonija pulcēs daudzas zvaigznes. Deivids Robinsons teiks uzrunu par godu Timam Dankanam, savukārt Aizeja Tomass slavēs Kevinu Gārnetu. Hjūstonas “Rockets” leģendas Hakīms Oladžuvons un Kelvins Mērfijs suminās treneri – divkārtējo NBA čempionu Rūdiju Tomdžanoviču.

ASV sieviešu valstsvienības un “South Carolina” galvenā trenere Dona Steilija teiks uzrunu, slavējot Kobes līdzgaitnieci Tamiku Kečingsu. Viņai šajā darbā palīdzēs Alonzo Mornings. “Uconn” treneris Džīno Oriemma un bijusī “Notre Dame” trenere Mafeta Magro iepazīstinās ar Barbaru Stīvensu – pieckārtējo gada labāko treneri NCAA otrajā divīzijā.

Slavas zālē pēc nāves uzņems gan Braientu, gan ilggadējo FIBA ģenerālsekretāru Patriku Baumanu. Uzrunas par godu šveicietim teiks Vlade Divacs un bijušais NBA komisāra vietnieks Rass Graniks.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...