Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Grieķijas medijs: Septiņi klubi rakstiski iebilduši pret Bertumeu palikšanu amatā

Rolands Eliņš

Grieķijas medijs: Septiņi klubi rakstiski iebilduši pret Bertumeu palikšanu amatā
Žordi Bertumeu. Foto: 15min/Scanpix

Grieķijas medijs SDNA publicējis detaļas par nesen notikušo Eiropas vadošo klubu sapulci, kurā piedalījās septiņi Eirolīgas klubi. Šīs tikšanās rezultātā katrs klubs nosūtīja oficiālu vēstuli ULEB Eirolīgas prezidentam Žordi Bertumeu

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē septiņu Eirolīgas klubu pārstāvji tikušies neizziņotā sapulcē. Kopā ar grieķiem klubiem "Olympiacos" un "Panathinaikos" bija arī Maskavas CSKA, "Anadolu Efes", Milānas "Olimpia", Telavivas "Maccabi" un Kauņas "Žalgiris". Tika norādīts, ka tikšanās mērķis bija Eirolīgas finansiāla rakstura jautājumi, piesaucot līgas prezidenta atbildību ienākumu palielināšanā un sadalīšanā.

"Kad "Olympiacos" un "Panathinaikos" kopā sēžas pie sarunu galda, tad vai nu elle aizsalst vai Bertumeu krīt no amata," raksta Grieķijas medijs SDNA, piedāvājot papildu detaļas par šo slepeno tikšanos.

Kamēr Eirolīgas vadošās personas oficiālās un neoficiālās sarunās ar medijiem šīs tikšanās nozīmi cenšas mazināt, tikmēr Barselonā saņemtas septiņas vēstules no visiem septiņiem piesauktajiem klubiem, vēsta SDNA. Šajās vēstulēs ir oficiāli pausta nostāja pret Bertumeu palikšanu amatā, kas ir ļoti nozīmīgs solis, jo to veikusi lielākā daļa Eirolīgas A licences klubu.

Eirolīgas statūti paredz, ka Bertomeu pilnvaru termiņš pagarinās katru gadu, taču līgas daļu turētājiem (klubiem) ir tiesības līdz katra gada desmitajam maijam pret to iebilst, darot to zināmu rakstiski līdz minētajam datumam. Tieši to paveikuši minētie septiņi klubi, kas nozīmē, ka Bertomeu pilnvaru termiņš nepagarināsies un būs jāveic līgas daļu īpašnieku balsojums par viņa palikšanu prezidenta amatā. Ja vairāki no septiņiem klubiem nemainīs savu nostāju pret Bertomeu, tad viņš šo atbalstu vairs nesaņems.

Eirolīgas padomei rītdien bija paredzēta sēde, taču pēc septiņu vēstuļu saņemšanas Bertomeu to ir atcēlis. Taču tiek piesaukts 26. aprīlis, kad Eirolīgas daļu īpašnieki pulcēsies kopā, lai izskatītu aktuālos jautājumus, un jau tieši tobrīd varētu dienas kārtībā tikt iekļauts jautājums par līgas vadību.

62 gadus vecais Žordi Bertumeu atrodas Eirolīgas organizācijas struktūras virsotnē un Eirolīgā viņš augstus amatus ieņem jau kopš 2000. gada. Pirms tam viņš no 1982. līdz 2000. gadam strādāja Spānijas ACB līgā, būdams gan ģenerālsekretāra, gan vēlāk arī viceprezidenta amatā.

Izmantotie resursi:
https://www.sdna.gr/mpasket/829775_...