Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Usovs: "Tagad vēl labāk apzināmies, cik sarežģīta RFS būs šī sezona"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Usovs: "Tagad vēl labāk apzināmies, cik sarežģīta RFS būs šī sezona"
Aleksandrs Usovs
Foto: RFS

"SynotTip" Virslīgas jaunpienācējas "Rīgas Futbola skola" sporta direktors Aleksandrs Usovs sarunā ar Sportacentrs.com skaidro 1.kārtas mača neveiksmes (0:4 pret "Jelgavu") iemeslus un ieskatās 2.kārtas cīņā ar "Mettu"/Latvijas Universitāte.

Aleksandrs Usovs: "Sestdienas spēlē "Jelgava" bija pelnījusi uzvaru. Mēs gatavojāmies šim mačam, taču objektīvi šobrīd konkrētajā dienā "Jelgava" bija spēcīgāka. To varēja manīt gan no tribīnēm tīri vizuāli, un par to liecina arī spēles statistika, kuru esam dabūjuši - "Jelgava" vairāk kontrolēja bumbu, 64% no spēles laika, veica divreiz vairāk precīzu piespēļu, arī piespēļu kultūra pretiniekam bija labāka - viņiem 80% piespēļu precizitāte, mums 67%. Sitienos 23:6 "Jelgavas" labā. Tātad objektīvi jelgavnieki bija labāk sagatavojušies, un laukumā viņi to apliecināja.

Kā jau esam teikuši agrāk, tam ir objektīvi iemesli. "Jelgava" izgāja pilnvērtīgu sagatavošanās posmu, kamēr mums tā sanāca saraustīta, pa etapiem - bija vispirms viena spēlētāju grupa, pēc tam pieslēdzās vēl cita grupa [sakarā ar RFS iekļaušanu Virslīgas dalībnieču pulkā - aut.]. Mēs pagaidām vēl tikai meklējam savu spēli, būtībā taustāmies, vēl tikai testējam, kurā pozīcijā kuram spēlētājam vislabāk spēlēt, futbolisti vēl tikai pierod pie trenera prasībām. Tā ir absolūti normāla situācija, ka mums ne uzreiz viss izdodas.

Par "Jelgavas" komandas kopējo pārākumu spēlē jau sacīju, taču, ja paskatāmies konkrēti, kas izšķīra rezultātu, tad grozi kā gribi, bet liktenīgas, mūsuprāt, bija spēlētāju individuālās kļūdas - to dēļ ielaidām trīs no četriem vārtiem. Tas nav nekas šausmīgs vai krimināls un tomēr. Principā arī pirmie ielaistie vārti nebija obligāti - kontrolējām bumbu savā laukumā, un tas bija spēles sākums, kad jāspēlē mierīgāk, drošāk un piesardzīgāk. Taču mēs pazaudējām bumbu, divas vai trīs reizes nespējām to izsist, kā rezultātā uz saviem vārtiem dabūjām stūra sitienu, pēc kura no burzmas ielaidām vārtus.

Tiktāl par kļūdām. Kas attiecas uz to, kā spēlētāji reaģēja pēc šī zaudējuma - dabiski, ka tas bija nepatīkami un sāpīgi, kā jau jebkurš zaudējums, turklāt tas notika sezonas starta spēlē. Tomēr gan futbolisti, gan treneri uztvēra to visu pilnībā normāli un izdarīja secinājumus. Sapratām, pie kā mums ir jāpiestrādā un vēl labāk esam apzinājušies, ka šī sezona būs sarežģīta un ka priekšā ir paveicams liels darbs. Noskaņojums komandā ir normāls un kaujiniecisks. Jau gatavojamies mačam ar "Mettu"/LU. Jau tagad skaidrs, ka mums katra spēle šogad būs kā īsta kauja un pārbaudījums. Un puišiem jau pirmajā dienā pēc zaudējuma galvā tikai šādas domas - par nākamo kauju. Saglabājam optimismu un lokālas problēmas nenovirzīs mūs no galvenā mērķa - labas komandas uzbūvēšana, komandas, kas cīnās par augstām vietām."

Ņemot vērā, ka RFS ir 30 spēlētāju, vai spēlē pret "Mettu"/LU varētu būt lielas izmaiņas pamatsastāvā? "Domāju, ka izmaiņas varētu būt, taču tas visdrīzāk nebūs saistīts ar piedzīvoto zaudējumu, bet gan ar to, ko sacīju iepriekš - mēs pagaidām esam optimālā virknējuma meklējumos. Kā jau pirmssezonas preses konferencē sacījām un kā redzams mūsu pieteikumā, spēlētāju saraksts ir garš. Godīgi saku - domāju, pat treneris šobrīd nevar pateikt, kāds būs sastāvs nākamajā mačā pret "Mettu", vai būs tikai kādas divas izmaiņas pamatsastāvā vai vairāk, un vai spēlēsim ar to pašu taktiku vai citu. Jāsagaida sestdiena, lai to visu redzētu."

Vienu no rupjajām kļūdām pret "Jelgavu" pieļāva centra aizsargs Kaļiņins. Ņemot vērā, ka "Mettas" labā 1.kārtā divus vārtus guva Gatis Kalniņš, vai viņam tiks pievērsta sevišķa uzmanība un vai tiks veiktas izmaiņas aizsardzībā? "Gatis ir ļoti pieredzējis spēlētājs, kurš ir profesionālis savā jomā un kurš lieliski zina, kā pret kuru pretinieku ir jāspēlē. It sevišķi prasmīgi viņš savus trumpjus izmanto pret jauniem spēlētājiem - spēj izmantot pretinieku nelielo pieredzi.

Protams, mēs gatavojamies pret "Mettu" un tās spēles stilu - garās piespēles Gatim, kurš teicami spēlē gan ar galvu, gan kājām tieši soda laukumā, kurš var lieliski atspēlēt kādam citam. Taču būvēt savu spēli, izejot no "Mettas" stila, kā arī segt personīgi Gati mēs uzskatām par nepareizu. Tas nenotiks.

Runājot par Kaļiņinu, viņam spēlē bija arī daudz labu epizožu un pareizu lēmumu. Jā, viņš pieļāva arī kļūdu, taču visi mūsu spēlētāji pieļāva kļūdas, turklāt vairākkārt. Tā ka tas nav nekas traks, ka pēc Kaļiņina kļūdas tika ielaisti vārti. Tiesa, nezinu, kāds būs centra aizsargu pāris. Varbūt paliks tas pats duets [Kaļiņins un Poļanskis], varbūt Krjauklis nospēlēs tai pozīcijā [pret "Jelgavu" spēlēja aizsardzības malā - aut.]. Jāņem vērā, ka "Mettai" uzbrukumā ir arī citi bīstami spēlētāji. Katrā ziņā iziesim no savām iespējām, nevis pielāgosimies pretiniekam."

Pieminēji spēles statistikas rādītājus. Kas ir to avots? "Mēs strādājam ar dažādām statistikas programmām, bet konkrēti manis nosauktā statistika pienākusi no kompānijas "Instat", kas noslēgusi līgumu ar "Latvijas Futbola Virslīgu". Neslēpšu, ka zināmā mērā es veicināju to procesu, lai tas notiktu. Tagad visiem mūsu klubiem būs pilnīga statistiskā informācija par katru spēli - gan saviem mačiem, gan pretinieku. Būs pieejams milzīgs informācijas apjoms analīzei - gan individuāli par katru spēlētāju, gan komandām kopumā. Uzskatu, ka mūsu treneriem tā būs laba iespēja uzlabot savas zināšanas, spēles izpratni - viņi varēs salīdzināt savas sajūtas, stāvot laukuma malā, ar statistikas rādītājiem. Viņi varēs izdarīt dziļākus secinājumus."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-03-15 23:38, pirms 8 gadiem
Kad atbrīvosies no Dzelmes, tad arī būs kāda iespēja..

     [+] [-]

, 2016-03-16 09:58, pirms 8 gadiem
Mur un kad būs màjas spèles?

     [+] [-]

, 2016-03-18 01:01, pirms 8 gadiem
Ko tad grib uzreiz vinnēt komandas,kas gadiem saspēlējušās??? sezonas 2 pusē,tad kaut kas sanāks. Pie kam, manuprāt Jelgava pēdējos gadus kā komanda ir vismonolītākā LV.

     [+] [-]

, 2016-03-19 17:47, pirms 8 gadiem
Zaudējums jau nepārliecinošs.