Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Vīriešu stafetē uzvar Krievija, Norvēģijai un Zviedrijai nepatīkams haoss

Rolands Eliņš

Vīriešu stafetē uzvar Krievija, Norvēģijai un Zviedrijai nepatīkams haoss
Krievijas izlases biatlonists Maksims Cvetkovs. Foto: AFP/Scanpix

Pasaules kausa posmā biatlonā, kas norisinās Rūpoldingā, Vācijā, uzvarēja Krievijas vīriešu izlase, kamēr otro vietu ieņēma Vācija. Šajās sacensībās ar tehniskām problēmām šaušanā nācās saskarties Norvēģijai, kas noslēpoja divus liekus soda apļus un pēc tam saņēma divas minūtes laika atpakaļ, beigās ieņemot septīto vietu.

• Krievijas izlase ar Saīdu Kalili, Daniilu Serohvostovu, Aleksandru Loginovu un Maksimu Cvetkovu sastāvā izcīnīja savu sezonas pirmo uzvaru. Iepriekšējās divās stafetēs Krievijas abas reizes bija trešajā vietā.

• Šodienas sacensībās Krievijai vadību izdevās pārņemt trešajā etapā, kad startēja Loginovs, un Cvetkovs pēc tam pēdējā etapā šo pārsvaru nosargāja ar nevainojamu šaušanu. Tiesa, tikpat perfekti šāva arī vācietis Navrats, kurš slēpoja ātrāk, taču beigās tomēr Cvetkovu nepanāca, zaudējot par septiņām sekundēm.

• Vācijai šis ir pirmais goda pjedestāls šosezon vīriešu stafetē, tāpat kā Baltkrievijai, kas ieņēma trešo vietu. Vācija visā stafetē izmantoja tikai divas rezerves patronas.

• Sezonas pirmajos divos posmos zeltu un sudrabu bija sadalījušas Francijas un Norvēģijas izlases, bet šoreiz tām abām neveiksmes.

• Francijai Klods jau pirmajā šaušanā atstāja vienu mērķi neaizvērtu un tobrīd Francija atslīdēja uz priekšpēdējo vietu. Turpinājumā francūžiem izdevās krietni pacelties un beigās ieņemt piekto vietu.

• Tikmēr Norvēģijai, kas startēja bez brāļiem Bē sastāvā, šīs sacensībās sanāca pagalam nervozas. Pirmajā posmā startēja Aleksandrs Andersens, kuram otrajā šaušanā nepalika mērķu, ko sašaut, jo tos netīšām bija sašāvis blakus esošais zviedrs Femlings. Attiecīgi Andersenam pēc ātrām diskusijām ar tehniskajiem darbiniekiem nācās doties divos soda apļos.

• IBU sacensību gaitā šo netaisnību novērsa un aprēķināja, ka ne savas vainas dēļ Norvēģijas izlase zaudējusi divas minūtes, un attiecīgi šis laiks finišā tika noņemts no Norvēģijas izlases rezultāta.

• Taču, slēpojot tālu aiz visiem favorītiem un beigās fiziski finišējot 14. vietā, Norvēģija medaļu tuvumā vairs tāpat netika un ieņēma septīto vietu, divas minūtes aiz Krievijas, tiesa, vismaz apsteidzot šī haosa vaininiecie Zviedriju.

• Femlings pēc tam Norvēģijas televīzijai paskaidroja, ka arī sākumā nav sapratis, kas īsti noticis, un tikai no apkārtējo kliedzieniem aptvēris, ka kaut kas nav labi. Kad Femlings pārslēdzās uz saviem mērķiem, viņam bija palikušas vairs tikai četras patronas, attiecīgi tāpat nācās doties soda aplī. Femlings pēc sava stafetes posma beigām pauda nožēlu par notikušo pārpratumu un atvainojās gan savai komandai, gan Norvēģijas izlasei.

PK posms, stafete vīriešiem

V. ValstsLaiks
1.Krievija1:11.06.1 (0+4)
2.Vācija+7.0 (0+2)
3.Baltkrievija+23.0 (0+6)
4.Itālija+53.7 (0+5)
5.Francija+1:15.0 (1+10)
6.Ukraina+1:44.9 (0+6)
7.Norvēģija+2.00.6 (0+10)
8.Zviedrija+2:10.6 (1+12)
9.Kanāda+2:32.0 (2+12)
10.Šveice+2:51.1 (0+11)

Piedalījās 24 izlases

     [+] [-]

, 2022-01-15 17:06, pirms 2 gadiem
Norvēģijas otrā izlase nebija nemaz tik slikta.
No Francijas biju gaidījis ko labāku
Baltkrieviem stabils sniegums
Zviedri nepārsteidz

  +4 [+] [-]

, 2022-01-15 17:18, pirms 2 gadiem
Latvijas vīru stafete nepiedalās, Birkentāls necīnās par olimpisko ceļazīmi - vispār neviens no Latvijas vīriem nepiedalās IBU kausā. Kas tur notiek?

  +4 [+] [-]

, 2022-01-15 17:22, pirms 2 gadiem
dumbris rakstīja: Latvijas vīru stafete nepiedalās, Birkentāls necīnās par olimpisko ceļazīmi - vispār neviens no Latvijas vīriem nepiedalās IBU kausā. Kas tur notiek?
Cik es sapratu, tad mūsējie esot kontaktpersonas, tāpēc nestartē

  +1 [+] [-]

, 2022-01-15 17:33, pirms 2 gadiem
Riebīgākā stafete šajā sezonā okupantiem gan zelts ,gan bronza.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-15 17:49, pirms 2 gadiem
skiet,ka Renaars sosezon liek uz junioru cempi,ne uz os,skiet Damokls vareetu par so painformeet..

  +2 [+] [-]

, 2022-01-15 17:59, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Riebīgākā stafete šajā sezonā okupantiem gan zelts ,gan bronza.
Bet Cvetkovs labs pēdējā etapā, vai ne? Gan jau Neputns arī novērtēja Makša cīņassparu.

Kamēr Kreipāns meklēs savā mapītē, es https://biathlonresults.com/ ātri sameklēju, ka iepriekšējā uzvara Krievija bija pirms trim gadiem, 2018. gada 13. janvārī Oberhofā. Toreiz Cvetkovs veica pirmo posmu.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-15 18:03, pirms 2 gadiem
Baltkrievija 16 gadus nebija tikusi trijniekā. 2006. gada janvārī iepriekšējo pjedestālu nokārtoja Aidarovs, Dračevs, Novikovs, Riženkovs.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-15 18:11, pirms 2 gadiem
LTpirags rakstīja: skiet,ka Renaars sosezon liek uz junioru cempi,ne uz os,skiet Damokls vareetu par so painformeet..
Es jau nezinu neko vairāk par publiski pieejamo informāciju (un pat to ne visu zinu).

Pēc Upenieka teiktā varēja saprast, ka mūsu IBU kausa komanda ir kovidnieka kontakpersonas. Tādēļ laikam secen ies arī nākamnedēļ Pokļukā notiekošais Eiropas junioru čempionāts. Jā, un jau vairākas reizes Upenieks ir uzsvēris, ka Birkentālam galvenais šīs sezonas starts ir pasaules junioru čempionāts. Paredzēts no 23. februāra ASV, Jūtā. Vai tiešām kovidvājprāta laikā ir jātriecas pāri okeānam, lai sacenstos 30-40 sportisti? Loģiski būtu junioru čempionātu pārcelt uz Eiropu. Varbūt ir jau bijis kāds paziņojums?

     [+] [-]

, 2022-01-15 18:17, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Baltkrievija 16 gadus nebija tikusi trijniekā. 2006. gada janvārī iepriekšējo pjedestālu nokārtoja Aidarovs, Dračevs, Novikovs, Riženkovs.
Smoļskis itkā labākais bet noraustījās no sudraba. Krieviem Latipovs iepauzēja jeb koronaslims?
Vācieši izspieda maksimumu no šā, arī olimpiskā sastāva.

  -1 [+] [-]

, 2022-01-15 18:20, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bet Cvetkovs labs pēdējā etapā, vai ne? Gan jau Neputns arī novērtēja Makša cīņassparu.

Kamēr Kreipāns meklēs savā mapītē, es https://biathlonresults.com/ ātri sameklēju, ka iepriekšējā uzvara Krievija bija pirms trim gadiem, 2018. gada 13. janvārī Oberhofā. Toreiz Cvetkovs veica pirmo posmu.
Jā, krievi ļoti labi sagatavojušies uz OS, gan jau arī tur kādu medāli paķers. Nu un tad būs astoņu gadu gaidīšanas periods, kamēr tiks kārtīgi izpētīts tas sagatavošanās process otri, kuri tik pat lieliski sagatavojušies ir belari. Interesanta sakritība, ka tieši abas Eiropas diktatūras ir spējušas tik izcili sagatavot savus sportistus

Bet nu, štrunts ar viņiem, man interesantāk sacensību laikā likās, kas notiktu, ja norgēm pēc tā incidenta turpinātu viss iet greizi un līderi viņus apdzītu par apli, tad viņus tā pat ņemtu nost no trases un ko tad iesāktu ar tām divām minūtēm, jo finišā tak laikā nebūtu, no kura tās 2 min atņemt (LPD-2? ), vai tur ir kādi izņēmumi pie šādiem specifiskiem gadījumiem?

  +1 [+] [-]

, 2022-01-15 18:20, pirms 2 gadiem
Savādi, ka Zviedrijai nepiešķīra nekādu sodu par šaušanu pa nepareizu mērķi, kas ietekmēja citas komandas rezultātu.

Bez daudziem labākajiem sportistiem šodien tāda pavasarīga stafete sanāca.

Tikmēr Slotiņš šodien Madonā Latvija čempionātā slēpošanā klasikas sprinta kvalifikācija bija otrais, Vīgantam zaudējot tikai 7,07 sekundes. Sabule ātrākā dāmām (finālbraucienu rezultātu vēl nav). Bet nestartēja Auziņa un Krampe, acīmredzot tāpēc, lai samazināt sacensībās pieejamos FIS punktus, tādējādi ietekmējot Sabules rezultātu cīņā par olimpisko ceļazīmi.

     [+] [-]

, 2022-01-15 18:23, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: Jā, krievi ļoti labi sagatavojušies uz OS, gan jau arī tur kādu medāli paķers. Nu un tad būs astoņu gadu gaidīšanas periods, kamēr tiks kārtīgi izpētīts tas sagatavošanās process otri, kuri tik pat lieliski sagatavojušies ir belari. Interesanta sakritība, ka tieši abas Eiropas diktatūras ir spējušas tik izcili sagatavot savus sportistus

Bet nu, štrunts ar viņiem, man interesantāk sacensību laikā likās, kas notiktu, ja norgēm pēc tā incidenta turpinātu viss iet greizi un līderi viņus apdzītu par apli, tad viņus tā pat ņemtu nost no trases un ko tad iesaku ar tām divām minūtēm, jo finišā tak laikā nebūtu, no kura tās 2 min atņemt (LPD-2? ), vai tur ir kādi izņēmumi pie šādiem specifiskiem gadījumiem?
Vēl jau trešā diktatūra ir spējīgi sagatavojusi savus sportistus - Zviedrija. Elvīra laikam izmanto to pašu treniņprogrammu, ko Loginovs.

Aha, arī aizdomājos par to pašu. Droši vien nebūtu noņēmuši. Pieļauju, ka nestandarta situācija, žūrijai būtu jāimprovizē.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-15 18:31, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Smoļskis itkā labākais bet noraustījās no sudraba. Krieviem Latipovs iepauzēja jeb koronaslims?
Vācieši izspieda maksimumu no šā, arī olimpiskā sastāva.
Latipovs janvāra sākumā saķēra bezsimptomu pozitīvu testu.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-15 18:34, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vēl jau trešā diktatūra ir spējīgi sagatavojusi savus sportistus - Zviedrija. Elvīra laikam izmanto to pašu treniņprogrammu, ko Loginovs.

Aha, arī aizdomājos par to pašu. Droši vien nebūtu noņēmuši. Pieļauju, ka nestandarta situācija, žūrijai būtu jāimprovizē.
Nu zviedri savu standartu ir izpildījuši - uz sezonas sākumu bija nenoķerami, tagad praktiski visi nosēdušies kad vairāk, kad mazāk, plus sašaut ar ne nieka nevar. Tu runā par vienu atlētu, es runāju par visu komandu, kur pēkšņi vārdi, kas iepriekšējos gados vai nu mocījušies vai vispār praktiski nav manīti, pēkšņi visi ir konkurētspējīgi uz augstākajām vietām. Nebūtu Soču epopeja, iespējams, ka par šo pat neaizdomatos, bet nu pēc tās uz viņiem vienmēr kritīs aizdomu ēna šādos gadījumus. Tāda noziedzniekiem dzīve, tur neko nevar darīt.
Bet laiks rādīs, un, ja godīgi, es ceru, ka kļūdos, jo nu man tā dopinga sērga sportā sen jau ir zb..

  +2 [+] [-]

, 2022-01-15 18:36, pirms 2 gadiem
Ja jau sodu par šaušanu svešos mērķos nedod.... Tas ir labs plāns.... ir taču 3 rezerves patronas, var normālas ņepoņatkas konkurentiem sataisīt. Labs mūsdienīgs sports.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-15 18:38, pirms 2 gadiem
Zviedrs Toto uzlika, ka Norge nebūs trijniekā. Laba sazvērestības teorija.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-15 18:41, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Es jau nezinu neko vairāk par publiski pieejamo informāciju (un pat to ne visu zinu).

Pēc Upenieka teiktā varēja saprast, ka mūsu IBU kausa komanda ir kovidnieka kontakpersonas. Tādēļ laikam secen ies arī nākamnedēļ Pokļukā notiekošais Eiropas junioru čempionāts. Jā, un jau vairākas reizes Upenieks ir uzsvēris, ka Birkentālam galvenais šīs sezonas starts ir pasaules junioru čempionāts. Paredzēts no 23. februāra ASV, Jūtā. Vai tiešām kovidvājprāta laikā ir jātriecas pāri okeānam, lai sacenstos 30-40 sportisti? Loģiski būtu junioru čempionātu pārcelt uz Eiropu. Varbūt ir jau bijis kāds paziņojums?
Atvaino,bet Tavos komentaaros ,rodu daudz vairaak aktuaalas informaacijas par biatlonu ,nek. Upenieka ,jeb vispaar Federaacijas,par Tolijs neko vairs nestaasta..n

     [+] [-]

, 2022-01-15 18:49, pirms 2 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Norvēģijas otrā izlase nebija nemaz tik slikta.
No Francijas biju gaidījis ko labāku
Baltkrieviem stabils sniegums
Zviedri nepārsteidz
Es atvainojos,bet biatlonaa Pasaules kausa izciina nepiedalaas "otraas" izlases..

     [+] [-]

, 2022-01-15 18:50, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: Nu zviedri savu standartu ir izpildījuši - uz sezonas sākumu bija nenoķerami, tagad praktiski visi nosēdušies kad vairāk, kad mazāk, plus sašaut ar ne nieka nevar. Tu runā par vienu atlētu, es runāju par visu komandu, kur pēkšņi vārdi, kas iepriekšējos gados vai nu mocījušies vai vispār praktiski nav manīti, pēkšņi visi ir konkurētspējīgi uz augstākajām vietām. Nebūtu Soču epopeja, iespējams, ka par šo pat neaizdomatos, bet nu pēc tās uz viņiem vienmēr kritīs aizdomu ēna šādos gadījumus. Tāda noziedzniekiem dzīve, tur neko nevar darīt.
Bet laiks rādīs, un, ja godīgi, es ceru, ka kļūdos, jo nu man tā dopinga sērga sportā sen jau ir zb..
Krievi visu četrgadi pakārtojuši olimpiskajai sezonai.
Domāju, ka viņi visi tur kaut ko ēd, kas balansē uz noteikumu robežas un varbūt pārkāpj to.

Šobrīd gan dopinga sērgu ir pārmākusi pozitīvo testu sērga.

  +1 [+] [-]

, 2022-01-15 18:51, pirms 2 gadiem
LTpirags rakstīja: Atvaino,bet Tavos komentaaros ,rodu daudz vairaak aktuaalas informaacijas par biatlonu ,nek. Upenieka ,jeb vispaar Federaacijas,par Tolijs neko vairs nestaasta..n
Vairāk informācijas gan jau var uzzināt sportistu soctīklu profilus, bet pats tos lietoju ļoti minimāli.

  -1 [+] [-]

, 2022-01-15 19:02, pirms 2 gadiem
kaa pieminu kovid..sektu,tiek izdzeests komentaars ..

     [+] [-]

, 2022-01-15 19:19, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Vairāk informācijas gan jau var uzzināt sportistu soctīklu profilus, bet pats tos lietoju ļoti minimāli.
Ja buutu vala seedeet virtualaa pasaulee..nee ,straadaju mezaa..

  -3 [+] [-]

, 2022-01-15 19:21, pirms 2 gadiem
neputns rakstīja: Jā, krievi ļoti labi sagatavojušies uz OS, gan jau arī tur kādu medāli paķers. Nu un tad būs astoņu gadu gaidīšanas periods, kamēr tiks kārtīgi izpētīts tas sagatavošanās process otri, kuri tik pat lieliski sagatavojušies ir belari. Interesanta sakritība, ka tieši abas Eiropas diktatūras ir spējušas tik izcili sagatavot savus sportistus

Bet nu, štrunts ar viņiem, man interesantāk sacensību laikā likās, kas notiktu, ja norgēm pēc tā incidenta turpinātu viss iet greizi un līderi viņus apdzītu par apli, tad viņus tā pat ņemtu nost no trases un ko tad iesāktu ar tām divām minūtēm, jo finišā tak laikā nebūtu, no kura tās 2 min atņemt (LPD-2? ), vai tur ir kādi izņēmumi pie šādiem specifiskiem gadījumiem?
Ja kaut ko no sporta saprastu tad tik stulbi nerakstītu.to,kā kurš sagatavojies OS spriedīsim tad kad tās sāksies.šie rezultāti neizsaka absolūti neko OS kontekstā.tāpat kā Bendikad šibrīža rezultāti.tik daudz jau nu sporta ekspertei ar milzīgu stāžu vajadzētu saprast.
Protams man būtu prieks ja krieviem izdotos kaut vai konkurēt ar mūžīgajiem astmatķiem...bet es sen vairs neticu pasakām.

  -2 [+] [-]

, 2022-01-15 19:22, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Krievi visu četrgadi pakārtojuši olimpiskajai sezonai.
Domāju, ka viņi visi tur kaut ko ēd, kas balansē uz noteikumu robežas un varbūt pārkāpj to.

Šobrīd gan dopinga sērgu ir pārmākusi pozitīvo testu sērga.
Tiešām tev nav neviens paziņa kas kaut tuvumā būtu bijis LOV????

  -4 [+] [-]

, 2022-01-15 19:24, pirms 2 gadiem
Neputnirne,kurai dopinga sērga riebjoties,nez kāpēc nekad nepiemin astmatiķu lielvalsti Norvēģiju.bet sakās tak esam objektivitātes etalons😀😀😀

     [+] [-]

, 2022-01-15 19:29, pirms 2 gadiem
akropole rakstīja: Tiešām tev nav neviens paziņa kas kaut tuvumā būtu bijis LOV????
Nē... Ja būtu bijis, tad es zinātu, ka, ēdot tikai karbonādes, nevar sasniegt TOP rezultātus?

  +8 [+] [-]

, 2022-01-15 19:56, pirms 2 gadiem
akropole rakstīja: Neputnirne,kurai dopinga sērga riebjoties,nez kāpēc nekad nepiemin astmatiķu lielvalsti Norvēģiju.bet sakās tak esam objektivitātes etalons😀😀😀
Ko vari vārīties par tiem astmātiķiem. Maļuhins jau vienreiz izskaidroja, ka apakšā tam nekā nav, ka tikai plika muldēšana. Krievus gan pieķēra...

  -4 [+] [-]

, 2022-01-15 20:13, pirms 2 gadiem
Apsveicu mūsu brāļus un kaimiņus krievus!

  +4 [+] [-]

, 2022-01-15 20:31, pirms 2 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Krievi visu četrgadi pakārtojuši olimpiskajai sezonai.
Domāju, ka viņi visi tur kaut ko ēd, kas balansē uz noteikumu robežas un varbūt pārkāpj to.

Šobrīd gan dopinga sērgu ir pārmākusi pozitīvo testu sērga.
Nu patīk man par tiem krieviem te dažus pakaitinat, jāuztur taču arī tēls, nevaru tevi pievilt
Protams, ka visi ēd. Mums jau kā līdzjutējiem tie needaji neinteresē, zin kā, līmenis pa zemu utt., tā kā nekas cits viņiem nemaz ar neatliek (konkrēti krievu gadījumā jau tā sistemātika bija tas, kas uz viņiem to ēnu vēl ilgi metīs). Nu, protams, izņemot Džokoviču, tas pat kotletes neēd, tikai uz salātiem visu sasniedzis

     [+] [-]

, 2022-01-16 00:47, pirms 2 gadiem
akropole rakstīja: Neputnirne,kurai dopinga sērga riebjoties,nez kāpēc nekad nepiemin astmatiķu lielvalsti Norvēģiju.bet sakās tak esam objektivitātes etalons😀😀😀
Es saprotu, tev krievi ir viss labais, rietumi viss sliktais. Bet tiešām nav aizdomīgi, ka valsts pārstāvji, kuri jau vienreiz apdega ar valsts būvētu sistemātisku dopingošanu, pēkšņi no 2. vijolēm, svarīgākajā sezonā, kļūst par "diriģentiem"? Jeb tu vienkārši savā cccp bija labs prātā nespēj iedomāties, to, ka krievi varētu būt netīri?