Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

No gūtajām traumām miris Dakaras rallija dalībnieks

Juris Grīns
Juris Grīns

No gūtajām traumām miris Dakaras rallija dalībnieks
Pjērs Šerpēns. Foto: Dakar.com

Tā arī nepamodies no mākslīgās komas stāvokļa, šodien miris motosportists Pjērs Šerpans, kurš Dakaras rallija posmā svētdien piedzīvoja smagu kritienu.

52 gadus vecais franču braucējs, kurš ar "Hussqvarna" startēja "Original by Motul" klasē, nesaņemot tehnisko palīdzību no malas, negadījumu piedzīvoja septītā ātrumposma 178. kilometrā. Pēc kritiena viņš bija bezsamaņā un tika nogādāts slimnīcā Sakakā, kur Šerpanam uzreiz tika veikta operācija un pēc tam izraisīta mākslīgā koma.

Braucējs miris laikā, kad no Džidas ar gaisa transportu vests uz dzimto Franciju.

"Pjērs Šarpēns mira medicīnas lidmašīnā transfēra laikā no savainojumiem, kas tika gūti sacensību septītajā posmā," teikts oficiālajā paziņojumā. "Kad ārsti ar helikopteru ieradās notikuma vietā, cietušais tika atrasts bezsamaņā. Slimnīcā viņam tika konstatēta nopietna galvas trauma ar samaņas zudumu. Viņu steidzami operēja neiroķirurgs un kopā tā laika pacients tika turēts mākslīgajā komā, bet viņa veselības stāvoklis vairākas dienas bija stabils. No Sakakas viņš tika aiztransportēts uz Džidu, no kurienes bija paredzēts lidojums uz slimnīcu Lillē."

Šerpans Dakaras rallijā startēja ceturto reizi un pirmo kopš 2015. gada. Uzņēmējs un burāšanas entuziasts sevi vērtēja kā absolūtu amatieri, kurš nebrauc pēc uzvarām, bet gan piedzīvojumiem.

"Viņam nebija cita mērķa kā dzīvot piedzīvojumā, īsti nesatraucoties par pjedestāliem," rakstīts Dakaras organizatoru paziņojumā. "Viņš teica, ka ir amatieris un nevēlas uzvaras, bet gan grib ieraudzīt dabasskatus, ko citādi nebūtu iespēja redzēt."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...