Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Luiss Skola kļūst par FIBA Pasaules kausa basketbolā globālo vēstnieku

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Luiss Skola kļūst par FIBA Pasaules kausa basketbolā globālo vēstnieku
Luiss Skola. Foto: FIBA

LETA. Bijušais Argentīnas izlases spēlētājs Luiss Skola ir iecelts par Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 2023.gada Pasaules kausa izcīņas globālo vēstnieku.

Skola, kurš ar 716 punktiem ir Pasaules kausa otrais visu laiku rezultatīvākais spēlētājs, ir viena no sacensību leģendām. Viņš ir piedalījies piecos finālturnīros, un viņa 41 aizvadītā spēle ir dalīts rekords ar brazīliešu izcilību Ubiratanu Pereiru Masielu.

Skola bija komandā, kad Argentīna bija tuvu čempionu titulam 2002.gada Pasaules kausa izcīņā ASV pilsētā Indianapolisā, taču pagarinājumā zaudēja Dienvidslāvijai.

2006.gada Pasaules kausa izcīņā Japānā Skolas loma bija kļuvusi lielāka. Viņš trāpīja 55,3 procentus metienu no spēles un vidēji mačā guva 14,3 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, bet Argentīna iekļuva pusfinālā, ar 74:75 piekāpjoties Spānijai.

2010.gada Pasaules kausa izcīņā Turcijā Skolas vidēji spēlē gūtais 27,1 punkts bija labākais rādītājs turnīrā. Neaizmirstami ir astotdaļfinālā pret Brazīliju Skolas gūtie 37 punkti un izcīnītās deviņas atlēkušās bumbas, Argentīnai trillerī gūstot virsroku ar 93:89.

Skola arī 40 gadu vecumā dominēja 2019.gada turnīrā Ķīnā, ar 28 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām pusfinālā palīdzot apspēlēt Franciju (80:66) un palīdzot izcīnīt vietu Pasaules kausa izcīņas finālā otro reizi karjerā. Skola tika iekļauta turnīra simboliskajā pieciniekā.

Skola ir piedalījies arī piecos olimpiskajos turnīros.

2004.gadā Skola spēlēja neatņemamu panākumu lomu, viņa valstij Atēnās izcīnot olimpisko zelta medaļu. Viņš izcīnīja bronzas medaļu 2008.gada Pekinas spēlēs un bija pusfinālists 2012.gada olimpiskajās spēlēs Londonā.

Nākamajās vasaras spēlēs Riodežaneiro 2016.gadā Skola bija Argentīnas karognesējs atklāšanas ceremonijas laikā, bet Tokijas spēlēs viņš kļuva par pieckārtēju olimpieti.

Skola ir spēlējis arī daudzos FIBA Amerikas kausa turnīros, deviņas reizes kāpjot uz goda pjedestāla. 2007., 2009., 2011. un 2015.gadā Skola bija turnīra vērtīgākais spēlētājs.

Pasaules kausa finālturnīrs Filipīnās, Japānā un Indonēzijā sāksies 25.augustā.

Pirmo reizi vēsturē finālturnīrā piedalīsies Latvijas vīriešu izlase.

Izmantotie resursi:
LETA