Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Eiropas vicečempions Jānis Reišulis jau šosezon debitēs EMX125 čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Eiropas vicečempions Jānis Reišulis jau šosezon debitēs EMX125 čempionātā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Reišulis MX

Talantīgais jaunais latviešu motosportists Jānis Mārtiņš Reišulis, kuram šogad pavisam maz pietrūka līdz Eiropas čempiona titula izcīnīšanai EMX85 kategorijā, šo motokrosa sezonu noslēgs Eiropas čempionāta klasē EMX125, kur nākamgad jau plāno piedalīties visos posmos.

Līdz šim Jānis Reišulis startēja 85cm3 klasē, šogad arī piedalījās Eiropas motokrosa čempionātā, kas kā vienas nedēļas nogales sacensības tika aizvadītas Sardīnijā. Tur viņš ieguva trešo un pirmo vietu braucienos un tikai divu punktu pietrūka līdz Eiropas čempiontitula iegūšanai savā īpašumā.

Nākamgad Reišulim paredzēta pāriešana uz 125cm3 klasi, tādēļ, lai tam labāk sagatavotos, jau šosezon viņš piedalīsies noslēdzošajos četros Eiropas EMX125 čempionāta posmos, kas risināsies Itālijā. Trīs no tiem notiks jau šomēnes Pjetramuratā, bet pēdējais - novembrī Mantovā.

"Pateicoties "Hamstra MX Team" un "Stichting Baltic Motorsports" atbalstam, Jānis Mārtiņš Reišulis startēs pēdējos četros šīs sezonas Eiropas čempionāta posmos EMX125 klasē," apstiprina sportista komanda. "Jānim šī būs jauna pieredze, jo ar 125cm3 klases motociklu braukts vien divas nedēļas, un pirmās sacensības uzreiz būs Eiropas čempionāts. Jānis pats atzīst, ka savos 13 gados būs grūti cīnīties ar stipri vecākiem puišiem, bet cīnīsies."

EMX125 sacensībās šobrīd jau piedalās Jāņa brālis Kārlis Alberts Reišulis, kurš ar 125cm3 motociklu sāka startēt pagājušajā gadā.

"Esam pieņēmuši lēmumu startēt pēdējos četros EMX125 čempionāta posmos," stāsta Jānis Reišulis. "Nekādus mērķus uzstādījuši neesam, jo gribu iegūt pieredzi šajā konkurencē, lai būtu vieglāk startēt čempionātā nākamgad."

Nākamās EMX125 sacīkstes notiks jau šo sestdien Spānijā, bet pēdējie četri posmi, kā minēts, tiks aizvadīti Itālijā.

     [+] [-]

, 2021-10-15 15:22, pirms 3 gadiem
Novēlu Jānim MārtiņamReišulim,debijas gonkā ,iebraukt punktos.Eiropas čempions 85 cm čehs, Mareks Vitezslavs, debijas gonkā 125cm3 klasē kvalifikācijā savā grupā bija 17.vietā un tika pie bomja (kopā 65 dalībnieki centās to izdarīt),attiecīgi braucienos izcīnīja 32 un 30 vietas.Jānis Mārtiņš Reišulis ir spēcīgāks par čehu,tikai neveiksmju dēļ šogad nekļuva par pasaules un Eiropas čempionu 85 cm klasē.Veiksmīgus startus Itālijā.