Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža menedžeris: "Usika uzvara pār Džošua nāca mums tikai par labu"

Brieža menedžeris: "Usika uzvara pār Džošua nāca mums tikai par labu"
Mairis Briedis un viņa IBF čempiona josta. Foto: Wasserman Boxing

Ukraiņu boksera Oleksandra Usika uzvara pār smagsvaru čempionu Entoniju Džošua latvieša Maira Brieža komandai nākusi tikai par labu, jo tas raisījis lielāku interesi un respektu tieši par pirmā smagā svara divīziju, portālam Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas sportista menedžeris Raimonds Zeps.

Mairis Briedis (27-1, 19 KO) sestdien aizstāvēs Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu, un viņam pretī stāsies Vāciju pārstāvošais Artūrs Manns (17-1, 9 KO). Trešdien preses konferencē latvieša promouteris Kalle Zauerlands norādīja, ka šī varētu būt Brieža pēdējā cīņa savu skatītāju priekšā. Tas saistīts ar potenciālajiem plāniem pēc sestdienas dueļa. Ja Briedis uzvarēs Mannu, viņam nākamajās cīņās pretī stāsies Austrālijas bokseris Džejs Opetaija (20-0, 16 KO), pret kuru būs jāaizstāv IBF tituls, un varbūt arī brits Lorenss Okolijs(17-0, 14 KO), kuram pieder Pasaules boksa organizācijas (WBO) čempiona josta.

“Neskriesim pa priekšu. Es teiktu, ka dzīvas ir abas versijas – gan cīņa ar Okoliju kā titulu apvienošana, gan ar Opetaiju kā titula aizstāvēšana,” sacīja Zeps. “Oficiāli vēl ir jāsaprot IBF pozīcija, bet titula aizstāvēšanā iespējamas ir trīs versijas – titulu apvienošana, obligātā aizstāvēšana un izvēles aizstāvēšana.”

Ja Briedis sestdien uzvarēs Mannu, viņam IBF tituls pret obligāto pretendentu Opetaiju būs jāaizstāv līdz 14. aprīlim, taču Zeps skaidroja, ka realitātē datums var būt arī cits un nevar izslēgt tā pabīdīšanu uz priekšu. Ja nu pie apvāršņa parādās Okolijs. Brieža menedžeris neslēpa, ka šajos mēnešos bijušas sarunas ar pazīstamo britu promouteri Ediju Hērnu, kura paspārnē ir Okolijs.

“Runājām vasarā, bija iespēja, ka mēs cīņu ar Okoliju varētu aizvadīt jau šajā rudenī. Tomēr pirms rīkot titulu apvienošanu, viņš vispirms gribēja aizstāvēt savu jostu. Paralēli tam mums kā obligātais pretendents tika nozīmēts Mihails Cešlaks, tāpēc katrs koncentrējāmies saviem tuvākajiem pretiniekiem,” notikumu gaitu ieskicēja Zeps. Sarunāt dueli ar Cešlaku gan neizdevās, tāpēc latvietis cīnīsies pret Mannu. “Tagad kā obligātais pretendents uz IBF jostu nozīmēts Opetaija. Arī ar viņa komandu mums jau ir bijušas sarunas.”

Zeps pauda, ka gan Okolijs, gan Opetaija ir pilnīgi reāli pretinieki Brieža nākamajām cīņām, taču šobrīd par to vēl esot pāragri runāt, jo sestdien gaida duelis pret Mannu, kurš neesot tas parocīgākais pretinieks. Gaidāmajam pasākumam Zeps neprognozē izpārdotu “Arēnu Rīga”, jo saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem un valdošo neskaidrību, iepriekšējās nedēļās ievērojami kritušies biļešu tirdzniecības rādītāji. Savukārt šobrīd, kad ir lielāka skaidrība un zināms, ka līdzjutēji arēnā varēs iekļūt kuplā skaitā, tirdzniecība esot atguvusi jaudu. “Arēna nebūs izpārdota, bet būs diezgan pilna.

Biļetes uz 16. oktobra cīņu Arēnā Rīga iespējams iegādāties ŠEIT

Pēc savas iepriekšējās cīņas – pērn rudenī pret kubieti Junielu Dortikosu – Briedis neslēpa mērķi pārceltos no pirmā smagā svara jeb krūzeriem uz prestižo smagsvaru divīziju. To sekmīgi paveicis latvieša kādreizējais pretinieks Usiks, kurš nesen Londonā uzvarēja mājinieku Džošua un kļuva par čempionu uzreiz četrās versijās. Paredzams, ka pavasarī abiem būs revanša cīņa. Tikmēr Briedis, visticamāk, tuvākajā laikā uz smagsvariem nedosies, jo cīņas ar Okoliju un Opetaiju varētu būt diezgan gards kumoss.

“Ar tik mazu tirgu, kāds ir Latvijā, neviens Mairim pakaļ neskries un nepiedāvās cīņu par [smagsvaru] titulu. Mums ir jāiet tieši tāds pats ceļš, kāds bija Usikam, kad viņš dabūja obligātā pretendenta statusu,” skaidroja Zeps. “Nav tā, ka smagsvaru divīzijā cilvēki ir sajūsmināti cīnīties ar tik bīstamu pretinieku, kāds ir Mairis, kuram aizmugurē nestāv milzīgs tirgus.”

Usiks pie iespējas cīnīties pret čempionu Džošua tika jau pēc divām cīņām smagsvaros, un Zeps vēlas, lai līdzīgs ceļš būtu arī Briedim.

Zeps gan neslēpa, ka Usika uzvara pār Džošua pozitīvi ietekmējusi arī Briedi. “Pirms sestdienas cīņas Mairim bijušas intervijas ar vairākiem vadošajiem pasaules boksa medijiem. Var redzēt, ka boksa žurnālisti uz Mairi tagad skatās ar pilnīgu citu aci. Tas, ka Usiks uzvarēja, nāca mums tikai par labu. Tas parāda, ka krūzeru divīzija varētu nebūt pietiekami novērtēta no smagsvaru puses. Usiks parādīja, ka arī tīri boksējot, vari būt veiksmīgs smagsvaros, kur tomēr vairāk dominējusi cīņa.

  -1 [+] [-]

, 2021-10-14 15:19, pirms 3 gadiem
Kamer nerunas angliski nekas tur nebus ,ka var vispar musdienas nerunat angliski, usyks vispar kkads I am table versija no anglu valodas 😁
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2021-10-14 17:25, pirms 3 gadiem
hockeyakspart2 rakstīja: Kam to angļu valodu, es arī nemāku runāt, tik cik mazliet lasīt. Nav vajadzīga tā valoda
Nu ja tu visu dzīvi dzīvo Latvijā un tavi algu griesti ir 1200eur, tad angļu valoda noteikti nav vajadzīga. Jebkura valoda ir noderīga, sevišķi, angļu.

  +1 [+] [-]

, 2021-10-14 20:30, pirms 3 gadiem
pirdaks rakstīja: Nu ja tu visu dzīvi dzīvo Latvijā un tavi algu griesti ir 1200eur, tad angļu valoda noteikti nav vajadzīga. Jebkura valoda ir noderīga, sevišķi, angļu.
jebkura valoda NAV noderīga, tikai pāris ir, protams angļu visnoderīgākā

     [+] [-]

, 2021-10-14 20:33, pirms 3 gadiem
Tim dog rakstīja: Kamer nerunas angliski nekas tur nebus ,ka var vispar musdienas nerunat angliski, usyks vispar kkads I am table versija no anglu valodas 😁
Usyks ir 'I am feel', bet viņa raksturs ir daudz atraktīvāks pat bez valodas. Briedis var tikai izcelties ringā, un kaut ko nopelnīt reāli tikai pret Okoliju

  -1 [+] [-]

, 2021-10-14 23:06, pirms 3 gadiem
ES jārunā vāciski, anglene ir jāizskauž !

  +1 [+] [-]

, 2021-10-15 00:38, pirms 3 gadiem
hockeyakspart2 rakstīja: Kam to angļu valodu, es arī nemāku runāt, tik cik mazliet lasīt. Nav vajadzīga tā valoda
ko tu dari kad aizbrauc kada celojuma? sazinies zimju valoda?

  +6 [+] [-]

, 2021-10-15 00:43, pirms 3 gadiem
Jā, ar valodu nezināšanu nevajag lepoties. Jo tas nozīmē, ka tev ir pieeja tikai ierobežotam informācijas daudzumam, ierobežotam kultūras daudzumam, cilvēkiem. Neviena valoda nav vienkārši valodas zināšanas - katra valoda ir atslēga uz jaunu informāciju. Kad vari ceļot, sarunāties ar citu valstu cilvēkiem, lasīt citu valstu literatūru utt. Ar valodu zināšanām ir jālepojas, nevis jāuztver kā: phe, kam man to x valodu, neesmu nekāds pakalpiņš un neiešu izdabāt iedomīgajai x nācijai, lai mācās manu valodu.

  -2 [+] [-]

, 2021-10-15 00:51, pirms 3 gadiem
Pārāk laba likme uz Mannu. Jāizmanto. 11 likme ir pārāk pat laba. Manns var arī vinnēt

  -4 [+] [-]

, 2021-10-15 00:58, pirms 3 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Pārāk laba likme uz Mannu. Jāizmanto. 11 likme ir pārāk pat laba. Manns var arī vinnēt
Bļa, es gribu uzlikt sotaciņu vai pat 500, bet ir sajūta, ka alnis tomēr kaut kā novinnēs... nelikšu, bet ja vācietis tomēŗ paņems, būs jūtama škrobe

  -1 [+] [-]

, 2021-10-15 09:57, pirms 3 gadiem
Atkal šie tiktokeri...

     [+] [-]

, 2021-10-15 12:46, pirms 3 gadiem
cikos varētu būt brieža cīņa?

     [+] [-]

, 2021-10-15 16:05, pirms 3 gadiem
Sicraam rakstīja: cikos varētu būt brieža cīņa?
Ap kādiem 22.

  +2 [+] [-]

, 2021-10-15 17:23, pirms 3 gadiem
Sicraam rakstīja: cikos varētu būt brieža cīņa?
Ap 24:00, kā parasti.

     [+] [-]

, 2021-10-16 09:06, pirms 3 gadiem
M8archa rakstīja: Bļa, es gribu uzlikt sotaciņu vai pat 500, bet ir sajūta, ka alnis tomēr kaut kā novinnēs... nelikšu, bet ja vācietis tomēŗ paņems, būs jūtama škrobe
Cik gan skaudīgs var būt pastalnieks

     [+] [-]

, 2021-10-16 09:06, pirms 3 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Ap 24:00, kā parasti.
Bet pa TV saka 23:00 ne ātrāk. Viņi tak televīzijas ēteram piesaistīti.