Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Jēkabpils "Lūšu" cēlājs Skrūders dodas leģionāra gaitās uz Rumāniju

Emils Ozerinskis

Jēkabpils "Lūšu" cēlājs Skrūders dodas leģionāra gaitās uz Rumāniju
Edvīns Skrūders. Foto: Jēkabpils Lūši

LETA. Latvijas volejbola izlases cēlājs Edvīns Skrūders jaunajā sezonā spēlēs Rumānijas virslīgas klubā Bukarestes "Titans ASE", sarunā ar ziņu aģentūru LETA apstiprināja volejbolists.

"Uz klubu lidošu uzreiz pēc atgriešanās mājās no Čehijas," pirms atrodoties Čehijas pilsētā Ostravā teica Latvijas izlases cēlājs Edvīns Skrūders. "Pāris dienas atpūtas, un tad būs jādodas uz Bukaresti. Skaidrības par izlidošanu nebija arī tāpēc, ka vēl nebija skaidrs, vai Latvija izkļūs no grupas un dosies uz Čehiju," teica volejbolists, kurš par spēlēšanu Rumānijas virslīgas klubā "Titans ASE" vienojies jau jūnijā.

"Bija vēl pāris variantu, bet šis bija labākais. Negribējās arī pārāk ilgi gaidīt, piemēram, līdz Eiropas čempionāta finālturnīra beigām. Šoreiz rīkojos pēc principa, ka labāk noslēgts līgums," par izvēli pievienoties Bukarestes klubam teica līdzšinējais Jēkabpils "Lūši" cēlājs.

Rumānijas augstākajā līgā šosezon iekļuvušajā komandā latvietim paredzēta pirmā cēlāja vieta, bet komandā kopā ar viņu būs septiņi leģionāri.

Skrūders pārstāvēja Latvijas izlasi Eiropas čempionātā, kur gan īpaši liels spēles laiks 23 gadus vecajam volejbolistam nebija. Par pieredzi Eiropas čempionātā Skrūders teica: ""Kad esi tajā atmosfērā, tas ir man kaut kas nepiedzīvots - spēlēt tāda ranga sacensībās vai vienkārši būt kopā ar komandu. Biju laukumā uz pāris punktiņiem pirmajā spēlē ar Igauniju, tad pusotru setu - mačā ar Franciju. Bija patīkami spēlēt pret olimpiskajiem čempioniem."

"Mēs no 2-1 zaudējām tās divas spēles ar Horvātiju un Slovākiju, kas principā bija mūsējās. Tomēr, ņemot vērā to, ka spēlējām kā līdzīgs ar līdzīgu ar labām komandām, kas Eiropas mērogā nav nekādi pastarīši, - tie paši horvāti un slovāki, uzvarējām igauņus, parādījām, ka varam cīnīties gandrīz pret visiem. Varbūt pret francūžiem vēl nē, bet nervus varam pakutināt pat ļoti labām komandām," sniegumu turnīrā novērtē Skrūders.

Kopš 2013./2014.gada sezonas Skrūders ir bijis Jēkabpils "Lūšu" kluba dalībnieks. Ar "lūšiem" kopā mērots ceļš no Latvijas pēc spēka otrās līgas, trīsreiz uzvarēts Latvijas čempionātā, trīsreiz izcīnīts Latvijas kauss un divreiz - trešā vieta Baltijas līgā.

Izamantotie resursi:
LETA