Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Rīt Zviedrijas slēpošanas mekā sāksies pasaules MTB-O čempionāts ar 7 latviešu dalību

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rīt Zviedrijas slēpošanas mekā sāksies pasaules MTB-O čempionāts ar 7 latviešu dalību
Latvijas komandas dalībnieki. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Rīt Zviedrijas slēpošanas mekā Falunā sāksies un līdz 20.jūlijam norisināsies pasaules velo (MTB) orientēšanās čempionāts, kā arī pasaules junioru MTB-O čempionāts, kur ar septiņiem sportistiem būs pārstāvēta arī Latvija.

Maija beigās Lietuvā tika aizvadīts Eiropas čempionāts, bet tagad jūlijā Zviedrija uzņems pasaules čempionātu.
Latvija būs pārstāvēta trīs grupās - vīriešu elitē un junioriem gan puišiem, gan meitenēm. Pasaules čempionātā vīru elitē uz starta stāsies 78 dalībnieki no 23 pasaules valstīm, kamēr junioru konkurencē būs 41 dalībnieks, bet juniorēm sacentīsies 30 dalībnieces.

Latvijas izlase uz Zviedriju dosies septiņu dalībnieku sastāvā. Pieaugušo konkurencē piedalīsies tikai viens latvietis - ogrēnietis Andris Sarksņa, kamēr junioru konkurencē katram dzimumam startēs pa trim mūsu velo orientieristiem. Puišu konkurencē sacentīsies Jēkabs Toms Andersons, Ričards Bisenieks, Artūrs Strakšs, bet meitenēm uz starta izies Eva Grauda, Annija Ošāne un Ramona Poreitere.

Pasaules čempionātā ir paredzēti pieci starti, no kuriem četri individuālie - vidējā distance, garā distance, sprints, masu starta distance, kā arī komandu sacensības jeb stafete.

Sacensību programma:

15.jūlijs – Vidējā distance
16.jūlijs – Stafetes
17.jūlijs – Garā distance
19.jūlijs – Sprints
20.jūlijs – Masu starts

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums