Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Budro turpinās vadīt "Canucks" komandu

Rolands Eliņš

Budro turpinās vadīt "Canucks" komandu
Brūss Budro. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Brūss Budro nākamajā sezonā turpinās vadīt Vankūveras "Canucks" komandu, informē Nacionālās hokeja līgas (NHL) Kanādas klubs, kura paspārnē ir arī latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs.

67 gadus vecais Budro "Canucks" stūri pārņēma decembra sākumā. Turpmākajās 57 spēlēs vankūverieši izcīnīja 74 punktus, kas kopš tā laika bija otrs labākais rādītājs Klusā okeāna divīzijā (64,9%).

"Canucks" cīnījās par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņā, tomēr sezonas beigās mazliet pietrūka, lai piedalītos izslēgšanas turnīrā.

Janvārī Budro aizvadīja savu 1000.spēli un kļuva par 26.treneri NHL vēsturē, kas sasniedzis šo zīmīgo robežu. Šajā nogrieznī izcīnīto punktu procentu ziņā viņš atpaliek tikai no Skotija Boumena.

Kanādiešu treneris ir tikai vienas uzvaras attālumā, lai svinētu savu 600.uzvaru NHL, kur viņš vadījis arī Minesotas "Wild", Anaheimas "Ducks" un Vašingtonas "Capitals" komandas.