Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

Bukmeikeru kantora līdzīpašniekam Ibrahīmovičam draud sankcijas no FIFA un UEFA

Agris Suveizda

Bukmeikeru kantora līdzīpašniekam Ibrahīmovičam draud sankcijas no FIFA un UEFA
Zlatans Ibrahīmovičs. Foto: Aftonbladet/Scanpix

Zviedrijas futbola zvaigzne Zlatans Ibrahīmovičs šosezon ir pārkāpis gan UEFA, gan FIFA kodeksu, par ko var draudēt gan naudas sods, gan arī diskvalifikācija no futbola aktivitātēm, ziņo zviedru medijs Aftonbladet.

Ibrahīmoviča uzņēmums "Unknown AB" 2018. gadā kļuva par bukmeikeru kantora "Bethard" līdzīpašnieku, bet spēlētājs kļuva par bukmeikeru kantora mārketinga seju. Tolaik Ibrahīmovičs spēlēja Losandželosas klubā "Galaxy" un bija beidzis karjeru Zviedrijas izlasē, nedz kluba, nedz valstsvienības līmenī nepiedaloties starptautiskās sacensībās, tādēļ akciju turētāja statuss nebija problēma. Tas ir mainījies šogad.

FIFA un UEFA kodekss saka, ka spēlētāji, kuriem ir finansiāli motīvi ar likmju izdarīšanu saistītos uzņēmumos, nedrīkst piedalīties FIFA un UEFA rīkotos turnīros. Atgriezies Milānā, Ibrahīmovičs šosezon ar klubu spēlēja UEFA Eiropas līgā, bet martā atgriezās arī Zviedrijas izlasē, spēlējot FIFA Pasaules kausa atlasē. FIFA par šādiem pārkāpumiem var piespriest līdz pat trīs gadu diskvalifikācijai un 100 tūkstošu eiro soda naudai, bet UEFA gadījumā iespējamo sankciju apmērs nav precizēts.

TV3 Sport Open - vēl vairāk sporta Tavā TV ekrānā!

Ibrahīmoviča uzņēmumam pieder 10% "Bethard" akciju. Zviedrijas Futbola asociācijas ģenerālsekretārs Hokans Šestrands sarunā ar "Aftonbladet" pauda, ka asociācija vēl nav apspriedusi šo jautājumu ar Ibrahīmoviču, bet FIFA un UEFA no komentāriem medijam atteicās. Zviedrija šovasar piedalīsies "Euro 2020" finālturnīrā, apakšgrupā tiekoties ar Spāniju, Slovākiju un Poliju.

Izmantotie resursi:
https://www.aftonbladet.se/sportbla...

     [+] [-]

, 2021-04-14 19:26, pirms 3 gadiem
Futbolists talants, bet kā cilvēks... , nu ļoti patīk nauda. Un iepriekš tā plātīšanās ar smalkiem auto.