Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Baskonia'' un ''Valencia'' izrāda interesi par Šmita piesaisti nākamajai sezonai

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Baskonia'' un ''Valencia'' izrāda interesi par Šmita piesaisti nākamajai sezonai
Rolands Šmits ar bumbu. Foto: SPO/Scanpix

Spāņu basketbola portāls ''Encestando'' ziņo, ka interesi par latviešu uzbrucēja Rolanda Šmita piesaisti nākamajai sezonai izrāda Artūra Kuruca pārstāvētais ULEB Eirolīgas klubs Vitorijas ''Baskonia'' un ULEB Eirokausā spēlējošā ''Valencia'', kuras jauniešu sistēmā spēlē Freds Bagatskis. Šmits aizvada pēdējo sezonu pašreizējā līgumā ar spēcīgo ''Barcelona''.

Atlētiskais latvietis Rolands Šmits līgumu ar Eiropas basketbola grandu ''Barcelona'' parakstīja 2017. gadā, tā pirmajā sezonā tiekot izīrēts Madrides piepilsētas ''Fuenlabrada'' vienībai, kuras jauniešu sistēmā valmierietis ieguva Spānijas basketbola pilsonību un pieteica sevi pieaugušo basketbolā.

Šī sezona ir pēdējā Šmita piecus gadus (1+2+2) ilgajā pārstāvniecībā Barselonā. Spāņu basketbola portāls ''Encestando'' ziņo, ka Vitorijas ''Baskonia'', ko pārstāv latviešu aizsargs Artūrs Kurucs, un ''Valencia'', kuras pieaugušo komandā tuvākajās sezonās parādīsies latviešu snaiperis Freds Bagatskis, izrāda interesi par uzbrucēja Rolanda Šmita piesaisti nākamajai sezonai. Šarūna Jasikēviča trenētā ''Barcelona'' par starpsezonas galveno mērķi pasludinājusi Šmita pozīcijā spēlējošā Gruzijas spēka uzbrucēja Tornikes Šengelijas piesaisti.

Tāpat ''Encestando'' raksta, ka Valensijas klubs vasarā, visticamāk, šķirsies no garajā galā spēlējošā francūža Luī Laberjē, kurš trenera Hoana Penjarojas vadībā zaudējis stabilu pozīciju rotācijā. ''Valencia'' līgumu ar Šmitu parakstīt vēlējās arī pirms divām sezonām.

Tāpat ''Baskonia'' interesi izrādījusi laikā, kad valmierietis pārstāvējis Madrides ''Fuenlabrada''. Basku kluba interesi par Šmitu palielina fakts, ka latvietim ir Spānijas basketbola pilsonība. Vitorijas komanda mačus regulāri aizvada bez spāņu basketbolistiem, nepieciešamo vietējo spēlētāju kvotu aizpildot ar Artūru Kurucu, Tadu Sedekerski, Sanderu Raiesti, Aleksu Bareru un Džeisonu Greindžeru. Barera, kurš ir spānis, vien svētdien aizvadīja pirmo maču ACB līgā, nospēlējot 48 sekundes.

Šajā sezonā Spānijas čempionātā Rolands Šmits laukumā izgājis 21 mačā, laukumā vidēji pavadot 14 minūtes, gūstot 4,6 punktus un izcīnot trīs bumbas zem groziem. ULEB Eirolīgā 25 spēlēs vidēji uz parketa pavadītas nepilnas 16 minūtes, samesti 4,1 punkti un savāktas 3,3 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://encestando.es/el-valencia-b...

  -1 [+] [-]

, 2022-03-14 17:51, pirms 2 gadiem
Šmita aģentam ir jādabū viņš uz NBA. Viņam pietiks metāties par Eirolīgu un laiks sevi pierādīt NBA. Viņš ļoti labi iederās tur

  +2 [+] [-]

, 2022-03-14 18:31, pirms 2 gadiem
Beidzot tiks uz klubum kura līmenī varēs spēlēt vadošās lomas
Barsā zons ir vienkārši izčākstējis

  +1 [+] [-]

, 2022-03-14 18:34, pirms 2 gadiem
Priekš kam Barsai Šengeliju, ja ir Mirotičs?

  -1 [+] [-]

, 2022-03-14 18:55, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Šmita aģentam ir jādabū viņš uz NBA. Viņam pietiks metāties par Eirolīgu un laiks sevi pierādīt NBA. Viņš ļoti labi iederās tur
Mums tur jau 1 ir, kurš retu reizi tiek pie bumbas. Vajag vēl vienu?

  +3 [+] [-]

, 2022-03-14 18:55, pirms 2 gadiem
Būtu labi, ja tiktu Baskonia un varētu spēlēt Eirolīgā arī. Un tiešām spēlēt, nevis uzlaist uz pāris minūtēm un pēc kādas neveiksmīgas epizodes steigšus mainīt nost

  +1 [+] [-]

, 2022-03-14 19:09, pirms 2 gadiem
Baskonia butu izcili, varetu vienu sezonu specigi nozipat Eiroliga un tad jau NBA vel ir reals. Par Sengeliju tiesam parsteigums, vai bus gatavs samierinaties ar to lomu ko pildija sosezon Smits? Smits savu darbu ka Mirotica backup dara izcili, bet baidos, ka Sengelija nebus gatavs samierinaties ar 15 minutem spele! bus interesanti

  -2 [+] [-]

, 2022-03-14 19:16, pirms 2 gadiem
Jācer, ka Timma aizliks kādu vārdu iekš NBA.

  +2 [+] [-]

, 2022-03-14 19:27, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Jācer, ka Timma aizliks kādu vārdu iekš NBA.
Drīzāk pretēji. Jācer, ka Timma par viņu neko neteiks. Timmas aizliktais vārds šobrīd varētu būt pretējs komplimentiem.

  +5 [+] [-]

, 2022-03-14 19:28, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Šmita aģentam ir jādabū viņš uz NBA. Viņam pietiks metāties par Eirolīgu un laiks sevi pierādīt NBA. Viņš ļoti labi iederās tur
Pēc, kā tu spried, ka Barca rezervists labi iederētos NBA, ja pietiekami bieži EL klubu līderi tur nav iederējušies?

  +1 [+] [-]

, 2022-03-14 21:20, pirms 2 gadiem
Ne tā labākā sezona, 27 gadi tuvojas, kāds vēl NBA... Nez, man tieši Valencia variants patīk, tur varētu būt lielāks spēles laiks+izlasē redzēsim (varbūt).

     [+] [-]

, 2022-03-14 21:56, pirms 2 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ne tā labākā sezona, 27 gadi tuvojas, kāds vēl NBA... Nez, man tieši Valencia variants patīk, tur varētu būt lielāks spēles laiks+izlasē redzēsim (varbūt).
Tā reālisti vērtējot, ja viņš pa šiem gadiem nav varējis izsist vietu pamatā, tad kāds NBA? Nav jau vairs 20-22, kad var riskēt ar avansu došanu, šobrīd būtu tieši laikā iet citur, parādīt, ka ir pelnījis būt pamatpiecinieka džeks. Ja varēs to paveikt pārliecinoši, tad, jā, NBA vēl nav izsapņots. Runājot par NBA, nevajag argumentēt ar atlētismu, tas ir vājš arguments uz NBA atlētisma fona. Ja pie atlētisma nāk klāt lielisks sniegums aizsardzbā komplektā ar 3 punktu metienu, kur % ir kaut kur tuvu 40%, tad jau ir cerība nonākt NBA sapņu zemē. Bet nav arī ne vainas būt Eirolīgas stabilam kadram. Es neliktu Šmitu augstāk par Timmu, ja saliekam Timmas sniegumu viņa labākajā posmā, pirms viņa karjera sāka iet ar līknu lejup, Timma bija jaudīgāks, daudzpusīgāks spēlētājs par Šmitu. Spēlētāja līmenis nav mērāms hailaitos ar dankiem, tas nav precīzs rādītājs spēlētāja sniegumam laukumā.

  -1 [+] [-]

, 2022-03-14 21:58, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Baskonia butu izcili, varetu vienu sezonu specigi nozipat Eiroliga un tad jau NBA vel ir reals. Par Sengeliju tiesam parsteigums, vai bus gatavs samierinaties ar to lomu ko pildija sosezon Smits? Smits savu darbu ka Mirotica backup dara izcili, bet baidos, ka Sengelija nebus gatavs samierinaties ar 15 minutem spele! bus interesanti
No kurienes Tu rauj to, ka Šengelija uzņemtos Šmita rezervista lomu? Nav loģikas, Šengelija un Mirotičs vienlaikus laukumā būtu izcili jaudīgs duets.

     [+] [-]

, 2022-03-14 22:37, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Tā reālisti vērtējot, ja viņš pa šiem gadiem nav varējis izsist vietu pamatā, tad kāds NBA? Nav jau vairs 20-22, kad var riskēt ar avansu došanu, šobrīd būtu tieši laikā iet citur, parādīt, ka ir pelnījis būt pamatpiecinieka džeks. Ja varēs to paveikt pārliecinoši, tad, jā, NBA vēl nav izsapņots. Runājot par NBA, nevajag argumentēt ar atlētismu, tas ir vājš arguments uz NBA atlētisma fona. Ja pie atlētisma nāk klāt lielisks sniegums aizsardzbā komplektā ar 3 punktu metienu, kur % ir kaut kur tuvu 40%, tad jau ir cerība nonākt NBA sapņu zemē. Bet nav arī ne vainas būt Eirolīgas stabilam kadram. Es neliktu Šmitu augstāk par Timmu, ja saliekam Timmas sniegumu viņa labākajā posmā, pirms viņa karjera sāka iet ar līknu lejup, Timma bija jaudīgāks, daudzpusīgāks spēlētājs par Šmitu. Spēlētāja līmenis nav mērāms hailaitos ar dankiem, tas nav precīzs rādītājs spēlētāja sniegumam laukumā.
tas, ka daudzi fani nenoorientējas, ka mūsu atlētiskajam Šmitam nba būtu drusku citi atskaites punkti, tas ir fakts. Šai sakarā vispār uzskatu, ka ar nba vidējo atlētismu var konkurēt eiropietis vai nu kā apķērīgs lapsa kūmiņš vai garš šlangs

  +2 [+] [-]

, 2022-03-14 22:57, pirms 2 gadiem
tādsnesportists rakstīja: No kurienes Tu rauj to, ka Šengelija uzņemtos Šmita rezervista lomu? Nav loģikas, Šengelija un Mirotičs vienlaikus laukumā būtu izcili jaudīgs duets.
Sengelija visu karjeru spelejis tikai un vienigi pa PF, doma tgd peksni vins speles pa SF vai C?

     [+] [-]

, 2022-03-14 23:27, pirms 2 gadiem
K.Dilān, kurš Tev ir iestāstījis, ka Freds Bagatskis ir snaileris????. Tēvs bija, bet vai Freds ir….?

     [+] [-]

, 2022-03-15 03:14, pirms 2 gadiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Sengelija visu karjeru spelejis tikai un vienigi pa PF, doma tgd peksni vins speles pa SF vai C?
Un? Mirotičs mierīgi var laist kā trešais un arī ceturtais, kur problēma Šengelijam Šengelijam laist kā 4/5? Itin nekādu, jo nekādas pozīcijas mūsdienu basi nav akmenī kaltas. Sevišķi šiem abiem, kuriem ir vispusēji attīstīta meistarība, ir gan metiens, gan fiziskais.

     [+] [-]

, 2022-03-15 13:15, pirms 2 gadiem
Manuprāt, dotais līmenis ir Šmita griesti. Nu nav viņam līdera dotību, lai kļūtu par spēles veidotāju Eirolīgas blicē. Domāju, ir arī Šaras faktors, patīk Rolanda darba ētika vai kas tāds. Pie cita trenera tā loma varētu būt arī mazāka vai nebūt nemaz. Būt rezervistam top 3 Eirolīgas klubā arī ir jāspēj