Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Montoija atgriežas "McLaren" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Montoija atgriežas "McLaren" komandā
Huans Pablo Montoija. Foto: Motorsport.com

Kolumbiešu autosportists Huans Pablo Montoija 46 gadu vecumā nav atmetis cerības vēlreiz savā karjerā kļūt par "Indy 500" uzvarētāju. Sportists vienojies ar "Arrow McLaren SP" komandu par piedalīšanos leģendārajās sacensībās arī šajā gadā.

Pirmo uzvaru Indianapolisā Montoija izcīnīja tālajā 2000. gadā, kad sacīkstēs startēja pirmo reizi, bet pēc tam atgriezās tikai 2014. gadā un nākamajā gadā uzvarēja otro reizi. Trīs sacīkstes izlaidis, kolumbietis atkal bija uz starta pērn, kad pārstāvēja "Arrow McLaren SP" vienību, bet finišēja devītais.

Šogad "Arrow McLaren SP" komanda "Indy 500" startēs ar trim mašīnām, vienu no kurām pilotēs Montoija, bet pārējās - Pato O'Vards un Felikss Rozenkvists. Montoija izies uz starta arī Indianapolisas trases līkumotajā versijā gaidāmajās "Indianapolis Grand Prix" sacensībās, kas notiks tieši pirms "Indy 500".

"Pagājušajā gadā man ar šo komandu bija lieliska pieredze un tāpēc gribu turpināt iesākto progresu," skaidro Montoija. "Domāju, ka mums ir reālas izredzes cīnīties priekšā un sacensties par uzvaru."

Pēdējo pilno "IndyCar" sezonu Montoija aizvadīja 2016. gadā, bet pēdējās sezonās pamatā startē ASV bāzētajā izturības sacīkšu seriālā "WeatherTech SportsCar Championship". 2019. gadā viņš uzvarēja trīs posmos un kļuva par prestižākās "DPi" klases čempionu.

Montoijas rezultāti "Indy 500" sacīkstēs:

GadsKomandaMašīnaVieta
2000Chip Ganassi RacingG-Force/Oldsmobile1.
2014Team PenskeDallara/Chevrolet5.
2015Team PenskeDallara/Chevrolet1.
2016Team PenskeDallara/Chevrolet33.
2017Team PenskeDallara/Chevrolet6.
2021Arrow McLaren SPDallara/Chevrolet9.

Izmantotie resursi:
Autoweek | Car Culture, Breaking Car News,...