Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Divi šveicieši trijniekā, bet uzvara Vengenas nobraucienā mājiniekiem tomēr netiek

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Divi šveicieši trijniekā, bet uzvara Vengenas nobraucienā mājiniekiem tomēr netiek
Aleksandrs Omuts Kilde. Foto:Denis Balibouse/Reuters

Šodien Šveices kalnu kūrortā Vengenā Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā vīriešiem turpinājās ar nobraucienu, kur pirmo vietu ieguva Aleksandrs Omuts Kilde, kļūstot par trešo norvēģi aiz Lasses Čusa un Aksela Lunda Svindāla, kuram izdevies uzvarēt Vengenas nobraucienā.

Vakar supergigantā spraigā cīņā ar sezonas līderi šajā disciplīnā Aleksandru Kildi uzvaru svinēja Pasaules kausa kopvērtējumā vadībā esošais Marko Odermats no Šveices. Arī šodien abi divi ļoti līdzīgi cīnījās par uzvaru nobraucienā, tikai šoreiz virsroku ņēma norvēģis.

Atšķirībā no supergiganta un milzu slalomu, bet tāpat kā slalomā arī nobraucienā šajā sezonā līdzšinējos posmos katrā ir bijis savs uzvarētājs – Leikluīzā novembra beigās austrietis Matiass Maijers, decembra sākumā Bīverkrīkā Kilde, decembra vidū Valgardenā pārsteiguma autors amerikānis Braiss Bennets, bet decembra beigās Bormio itālis Dominiks Paris. Nebija tālu, lai tiktu kronēts piektais atšķirīgais uzvarētājs, taču pie otrā panākuma šosezon nobraucienā tika Aleksandrs Kilde, kurš veica lielisku braucienu. Norvēģis ar šo panākumu izvirzījies vadībā nobraucienā kopvērtējumā. Kilde ir uzvarējis piecās no pēdējām ātrumdisicplīnām, un līdz ar to tiek uzskatīts par vienu galvenajam favorītiem Olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Tāpat kā iepriekšējā nobraucienā Bormio pavisam netālu aiz uzvarētāja bija Marko Odermats, otro reizi šajā disciplīnā karjerā tiekot trijniekā un vēlreiz iegūstot otro vietu. Šveicietis līdz ar to kā pirmais un vienīgais šajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā pārsniedzis tūkstošs punktu robežu – 1025 punkti. Ja viņš nesatraumēsies, tad neviens 24 gadus vecā Odermata Lielā Kristāla globusa iegūšanu nevar apdraudēt.

Iepriekšējā Vengenas nobrauciena uzvarētājs 2020.gadā (2021.gadā tas ierobežojumu dēļ netika rīkots – aut.piez.) šveicietis Beats Foics trešo reizi šajā sezonā izcīnīja trešo vietu, bet iepriekšējo četru sezonu nobrauciena kopvērtējuma titula ieguvējam tā arī pie pirmās uzvaras tikt nav izdevies. To var mēģināt izdarīt rīt.

Tāpat kā divi šveicieši tika trijniekā, bet neuzvarēja, tā arī trīs austrieši iekļuva sešiniekā, bet netika pie godalgas, sarindojoties no 4.-6.vietai. Ja uzvaras un godalgotās vietas izcīnījušajiem Maksam Francam un Matiasam Maijeram sešinieks nav nekas īpašs, tad Daniels Hemetsbergers var būt ļoti priecīgs par 4.vietu. kaut arī trijnieks bija tikai 0,16 sekunžu attālumā, jo 30 gadus vecajam austrietim tas bija tikai 23.starts PK posmos un pirmā reize sešiniekā.

Hemetsbergers desmit gadus startēja Eiropas kausa posmos, pirmajās astoņās sezonās ierindojoties pamatā trešajā desmitā, bet tad progresēja, un pēc uzvaras EK posmā 2018.gada janvāra sākumā viņš tika uzaicināts Austrijas komandā dalībai PK posmos, debitējot pašā augstākajā līmenī ar 45.vietu Kicbīles nobraucienā savā dzimtenē 2018.gada janvāra vidū. Tieši Kicbīlē pagājušā gada janvārī ar 10.vietu Hemetsbergers pirmo reizi iekļuva desmitniekā, ko tagad jau ir paveicis četras reizes. Ar viņu jau sāk rēķināties kā ar vienu no pretendentiem ne tikai uz sešinieku, bet arī trijnieku Olimpiskajās spēlēs.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, nobrauciens vīriešiem, Vengena (Šveice), 48 dalībnieki

V.SportistsValstsRezultāts
1.Aleksandrs KildeNorvēģija1:42.42
2.Marko OdermatsŠveice+0.19
3.Beats FoicsŠveice+0.30
4.Daniels HemetsbergersAustrija+0.46
5.Makss FrancsAustrija+0.66
6.Matiass MaijersAustrija+0.78

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem

V.SportistsValstsPunkti
1.Marko OdermatsŠveice1025
2.Aleksandrs KildeNorvēģija649
3.Matiass MaijersAustrija547
4.Vincents KrihmairsAustrija424
5.Aleksis PenturoFrancija382
6.Beats FoicsŠveice367

Pasaules kausa kopvērtējums vīriešiem nobraucienā pēc 5 no 10 sacensībām

V.SportistsValstsPunkti
1.Aleksandrs KildeNorvēģija269
2.Matiass MaijersAustrija257
3.Dominiks ParisItālija256

     [+] [-]

, 2022-01-14 17:04, pirms 2 gadiem
Tāds piesmiets Vengenas nobrauciens, ērzacdaunhills šodien. Rīt, iespējams, būs pilna trase.

     [+] [-]

, 2022-01-15 11:07, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Tāds piesmiets Vengenas nobrauciens, ērzacdaunhills šodien. Rīt, iespējams, būs pilna trase.
man šķiet šveicieši to apcirpa, lai Odermats varētu vinnēt, jo īsākā trasē nobraucienā viņam lielāka iespēja....domāju, ka šodien pilna garuma trasē būs ap 6.vietu

     [+] [-]

, 2022-01-15 18:09, pirms 2 gadiem
dakots rakstīja: man šķiet šveicieši to apcirpa, lai Odermats varētu vinnēt, jo īsākā trasē nobraucienā viņam lielāka iespēja....domāju, ka šodien pilna garuma trasē būs ap 6.vietu
Tieši manas domas, gandrīz par šodienu trāpīji.