Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Pluto izcīna 13. vietu Eiropas čempionātā MTB pludmales sacīkstē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pluto izcīna 13. vietu Eiropas čempionātā MTB pludmales sacīkstē
M.Pluto. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija,

Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Pluto svētdien Francijā izcīnījis 13. vietu UEC Eiropas čempionātā MTB riteņbraukšanas pludmales sacensībās. Jāatzīmē, ka sudraba medaļu izcīnīja Pluto komandas biedrs Riks van Breda no Nīderlandes.

Pludmales MTB sacensības ir starp pašiem jaunākajiem UEC atzītajiem Eiropas čempionātiem. Cīņa par godalgām elites un master grupās notika Francijas piejūras pilsētā Dankerā. Distances garums sasniedza 50 kilometrus gar Ziemeļjūras krastu.

Uz starta vīru elitē izgāja kopumā 44 sportisti. Visvairāk pārstāvju bija no Nīderlandes, kam sekoja Francijas un Beļģijas sportisti. Popularitāti uzņemošajā riteņbraukšanas disciplīnā bija pārstāvēta arī Latvija. Uz starta izgāja Mārtiņš Pluto, kura pārstāvētā vienība “A Bloc” bija viena no šo sacensību galvenajām favorītēm. Dalībnieku vidū bija arī pasaules tūres “Bora – hansgrohe” pārstāvis Ide Šelings.

Sacensības pagāja ļoti aktīvā tempā. Ņemot vērā, ka trasē nebija kāpumu, kā arī būtisku sašaurinājumu, komandas pēc pilnas programmas pielietoja dažādus taktiskos risinājumus. Sava loma bija arī vējām. Uzvarētāja liktenis izšķīrās viena pašās beigās, kad nelielu iegūto vadību sekmīgi nosargāja mājinieks Samuels Lerū. Francūzis distanci veica pēc 1 stundas 24 minūtēm un 28 sekundēm. 7 sekundes viņam zaudēja un otro vietu ieguva Pluto komandas biedrs, nīderlandietis Riks van Breda, kamēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa cits Nīderlandes riteņbraucējs Koens Vermentfūrts (+00:00:09).

Mārtiņš Pluto sacensībās izcīnīja 13. vietu. Latvijas velosportists finišēja 2 minūtes un 48 sekundes pēc uzvarētāja. Mārtiņš deva arī nozīmīgu ieguldījumu komandas kopējā panākumā. Jāņem vērā, ka, lai arī šis ir Eiropas čempionāts, tomēr sacensības vairāk risinājās nevis valstu, bet gan vairāk komandu starpā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija