Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Šteinbergam 16 minūtes dramatiskā Manresas uzvarā ČL spēlē Jeruzalemē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Šteinbergam 16 minūtes dramatiskā Manresas uzvarā ČL spēlē Jeruzalemē
Mārcis Šteinbergs traucējot pretinieka metienu. Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgas apakšgrupu turnīrā otro panākumu divās spēlēs izcīnījusi Mārča Šteinberga un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Manresas "Baxi", kas šovakar izbraukumā ar 73:68 apspēlēja Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav".

20 gadus vecais Šteinbergs laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 18 sekundēs aizmeta garām trīs tālmetienus, sakrāja pa vienai atlēkušajai bumbai un vienai rezultatīvai piespēlei, kā arī nopelnīja +/- rādītāju -1. Tikmēr Bērziņš palika uz Katalonijas kluba rezervistu soliņa.

Manresas otro panākumu ar 23 gūtiem punktiem kaldināja angolietis Silvēns Fransisko, kamēr Jeruzalemes klubā ar 24 punktiem labākais bija amerikānis Džeilens Adamss.

B grupas līderpozīciju kopā ar Manresas "Baxi" dala Turcijas vienība Izmiras "Pınar Karşıyaka", kas šovakar atguvās pēc neveiksmīga pirmā puslaika (37:51), ar 80:77 pārspējot Ostruvas Velkopolskas "Arged BM Slam". Polijas klubu no neveiksmes neglāba amerikāņa Džeimsa Palmera juniora gūtais 21 punkts un savāktās septiņas atlēkušās bumbas.

A grupā pa divām uzvarām nopelnījušas Ludvigsburgas "MHP Riesen" un Tenerifes "Lenovo". Vācu "MHP Riesen" Ukrainā negaidīti pārliecinoši ar 86:64 sakāva vietējo Kamjanskes "Prometey". Uzvarētāju labā "double-double" - 18 punktus un 12 atlēkušās bumbas - nopelnīja amerikānis Džastins Saimons. Savukārt Tenerifes komanda mājās ar 87:60 sagrāva Sasāri "Banco di Sardegna". 18 punkti un deviņas bumbas zem groziem cita amerikāņa Džuliāna Gembla rēķinā.

Izmantotie resursi:
https://www.championsleague.basketb...