Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

NBL: Vefiņu duelī RSU/''VEF Rīga'' izcīna graujošu uzvaru

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

NBL: Vefiņu duelī RSU/''VEF Rīga'' izcīna graujošu uzvaru
Rihards Ginters. Foto: Sandijs Leicis

Šovakar vienīgajā ''Ramirent'' Nacionālās basketbola līgas vefiņu duelī RSU/''VEF Rīga'' savā laukumā sagrāva ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' ar 80:52.

# Kaspara Strapcāna trenētā ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' visai pārsteidzoši uzvarēja spēles pirmajā ceturksnī ar trīs punktu pārsvaru, tomēr jau otrajā desmitminūtē pārliecinošu sniegumu nodemonstrēja laukuma saimniece RSU/''VEF Rīga'', pārtraukumā dodoties ar plus 15.

# Kristapa Zeida trenētā komanda dominēja arī pēc pārtraukuma, panākot jau plus 25, bet noslēdzošajā ceturtdaļā panāca arī plus 30, tomēr izskaņā ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' spēja deficītu nedaudz samazināt, mājiniekiem tik un tā svinot pārliecinošu uzvaru - 80:52 (17:20, 25:7, 19:9, 19:16).

# Uzvarētāju rindās pārliecinoši produktīvākais bija bijušais ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' līderis Mārtiņš Krūmiņš, kurš atzīmējās ar daudzpusīgu statistiku - 23 punkti un pa astoņām bumbām zem groziem un piespēlēm. 17 punktus sameta Rihards Ginters, bet šajā sezonā produktīvāko maču aizvadīja perspektīvais Pēteris Pinnis - 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas. Viesu rindās desmit gūto punktu robežu pārsniedza vien Edgars Klagišs, sametot 11.

# RSU/''VEF Rīga'' izcīnīja ceturto uzvaru tikpat mačos un ieņem pirmo pozīciju ''Ramirent'' Nacionālās basketbola līgas austrumu grupā, bet ''Rīga/A. Kraukļa VEF'' četros mačos uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm, ieņemot otro vietu. Tiesa, atlikušās komandas vēl četrus mačus nav aizvadījušas.