Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Pasaules kausa dalībniece Velsa pagarina līgumu ar galveno treneri Peidžu

Agris Suveizda

Pasaules kausa dalībniece Velsa pagarina līgumu ar galveno treneri Peidžu
Robs Peidžs. Foto: AP/Scanpix

LETA. Velsas futbola izlase pirmdien uz četriem gadiem pagarināja līgumu ar galveno treneri Robertu Peidžu, ziņo Velsas Futbola asociācija (FAW).

48 gadus vecais Peidžs komandu vada no 2020.gada novembra, kad uz izmeklēšanas laiku no pienākumu pildīšanas tika atstādināts vardarbībā ģimenē apsūdzētais Raiens Gigss. Par galveno treneri Peidžs oficiāli kļuva šī gada jūnijā un viņa līgums bija paredzēts līdz 2022.gada Pasaules kausa izcīņai. Kā ziņo FAW, tad Peidžs vienojies ar asociāciju par sadarbības turpināšanu līdz 2026.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīram.

"Nav lielāka goda par mūsu nacionālās izlases trenēšanu," savā paziņojumā norāda Peidžs. "Nevaru vien sagaidīt izaicinājumus nākamajos četros gados, kurus uzsāksim ar pirmo Pasaules kausu 64 gados." Peidža vadībā Velsas izlase sasniedza 2020.gada Eiropas čempionāta astotdaļfinālu, kā arī pirmo reizi kopš 1958.gada spēja kvalificēties Pasaules kausa izcīņai, izšķirošajā "play off" kārtā pieveicot Ukrainas valstsvienību. "Priecājos, ka Robs Roberts Peidžs un FAW spējuši vienoties par četru gadu līgumu, lai paceltu Velsas izlasi jaunā līmeni," norāda FAW prezidents Stīvs Viljams.

2022.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kas 20.novembrī sāksies Katarā, Velsas izlase ielozēta B apakšgrupā, kurā tiksies ar Anglijas, Irānas un ASV komandām. Bijušais aizsargs Peidžs futbolista karjeras lielāko daļu pavadīja "Watford" vienībā, pārstāvēja arī Šefīldas "United", Kārdijas "City", Hadersfīldas "Town" un "Chesterfield", kuras rindās 2011.gadā noslēdza karjeru. Laika posmā no 1996.līdz 2005.gadam Velsas izlasē Peidžs aizvadīja 41 maču. Trenera karjeru velsietis uzsāka 2014.gadā, kad sāka vadīt "Port Vale" vienību, vēlāk strādāja ar Northemptonas "Town", Velsas U-21 izlasi, bet 2019.gada augustā kļuva par Gigsa asistentu nacionālajā valstsvienībā.

Izmantotie resursi:
LETA