Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Jakovičs A sērijā spēlēs kopā ar Strautiņu, Leimanis Spāniju nomaina pret VTB līgu

Agris Suveizda

Jakovičs A sērijā spēlēs kopā ar Strautiņu, Leimanis Spāniju nomaina pret VTB līgu
Ingus Jakovičs. Foto: varesenews.it

Latviešu saspēles vadītājs Ingus Jakovičs arī turpmākos divus gadus pavadīs Itālijas basketbola klubā "Varese", kurā aizvadīja teicamu sezonu. Nesen 2+1 gada līgumu ar šo klubu parakstīja Artūrs Strautiņš.

27 gadus vecā Jakoviča aģents Artūrs Kalnītis šajā pēcpusdienā pavēstīja, ka viņa klients ir panācis vienošanos uz diviem gadiem un atgriezīsies Itālijā. Konkrētu klubu aģents gan vēl nesauca, taču drīzumā Sportando vēstīja, ka spēlētājs paliks Varēzē.

Pirms tam pārstāvējis "Liepājas Lauvas", Rīgas VEF, Krievijas "Nizhny Novgorod" un "Ventspili", Jakovičs šo sezonu pavadīja Itālijas klubā "Varese". Debijas sezonā Itālijā viņš visās 19 cīņās devās uz maiņu un vidēji 18,1 minūtē tika pie 9,8 punktiem, 1,8 rezultatīvām piespēlēm un 1,5 atlēkušajām bumbām. Vienā no spēlēm Jakovičs izcēlās ar 24 punktiem.

"Varese" līdz pandēmijai izcīnīja deviņas uzvaras un piedzīvoja desmit zaudējumus, 17 komandu konkurencē ieņemot 10. vietu. Varēzes klubam, kas nespēlēs starptautiskos turnīros, šovasar pievienojās arī 21 gadu vecais latviešu uzbrucējs Artūrs Strautiņš, kurš vienojās par 2+1 gada līgumu. Savukārt uz A sērijas jaunpienācēju "Trieste" pārgāja spēka uzbrucējs Andrejs Gražulis, kurš parakstīja viena gada līgumu.

Tikmēr Baltkrievijas basketbola klubs "Tsmoki-Minsk" paziņojis par sadarbības noslēgšanu ar 25 gadus veco aizsargu Tomu Leimani. Iepriekšējā sezonā Leimanis spēlēja Spānijas 2. līgas līderē "Valladolid" un palīdzēja tai iegūt vietu ACB līgā. Leimanis 24 spēlēs aizvadīja vidēji 23 minūtes un 37 sekundes, guva 8,9 punktus, izdarīja 3,0 rezultatīvas piespēles, izcīnīja 1,6 atlēkušās bumbas un pieļāva 1,2 kļūdas. "Tsmoki-Minsk", kā trenera asistents ir Edmunds Valeiko un kam šovasar jau pievienojās arī Klāvs Čavars, ar bilanci 4-15 līdz pandēmijai atradās pēdējā vietā Vienotajā līgā. Minskas klubs ziņo, ka "Ventspilī","Liepājā", "Valkā" un Grieķijā spēlējušā Leimaņa līgums ir noslēgts ar pārbaudes laiku.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Carchia/status/...
https://twitter.com/ArtursKalnitis/...
bc-tsmoki.by!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-13 16:07, pirms 4 gadiem
Leimanis vaitad nevarēja pamēģināt spēlēt ACB?

  +1 [+] [-]

, 2020-07-13 16:42, pirms 4 gadiem
Domā ACB maz jaunāku spēlētaju, kas 9 punktus otrajā Līgā savāktu?

     [+] [-]

, 2020-07-13 20:00, pirms 4 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Leimanis vaitad nevarēja pamēģināt spēlēt ACB?
Ko viņš tur darītu?

     [+] [-]

, 2020-07-13 20:01, pirms 4 gadiem
... būs spāņu viņķelis jānomaina pret ko stiprāku...