Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Baklanovam Latvijas un Slovēnijas izšķirošajā spēlē gūtās traumas dēļ nāksies izlaist mēnesi

Agris Suveizda

Baklanovam Latvijas un Slovēnijas izšķirošajā spēlē gūtās traumas dēļ nāksies izlaist mēnesi
Andrejs Baklanovs (nr. 5). Foto: LFF

Latvijas telpu futbola izlase vakar pakutināja favorītes Slovēnijas nervus, tomēr izbraukumā piedzīvoja zaudējumu 3:5 un nespēja iegūt otro vietu Eiropas čempionāta kvalifikācijas grupā. Jau pirmajā puslaikā savainojumā iedzīvojās viens no valstsvienības līderiem Andrejs Baklanovs.

Pretinieku spēlētājs uzkāpa Baklanovam uz potītes, un 22 gadus vecais telpu futbolists lielās sāpēs palika guļam uz grīdas un nevarēja spēli turpināt. Vēlāk viņš no zāles tika izvests ar nestuvju palīdzību. Medicīniskajās pārbaudēs atklāts potītes saišu sastiepums, kas Baklanovam nodarbošanos ar futbolu liegs aptuveni mēnesi, portāls Sportacentrs.com noskaidroja Latvijas Futbola federācijā. Tādējādi Baklanovam vēl ir cerības atgriezties ierindā uz sezonas pēdējām spēlēm.

Šomēnes Baklanova klubs "Red Dragons" Polijas Ekstraklasē aizvadīs trīs spēles, taču pēc tam vienu kārtu izlaidīs un ātrākajā iespējamajā gadījumā Baklanova atgriešanās varētu būt gaidāma 15. maijā, kad "Red Dragons" tiksies ar Jāņa Pastara klubu "Jelcz-Laskowice". Abas komandas pašlaik atrodas līdzās – Pastara komanda ieņem piekto vietu, tikai par punktu apsteidzot Baklanova vienību. Abām līdz sezonas beigām palikušas sešas kārtas. 17 komandu konkurencē pārliecinoša līdere ir "Bielsko-Biala", bet vicelīdere ir Gļivicas "Piast", ko vada bijušais "Nikara" galvenais treneris Orlandu Duarte. Baklanovs šosezon guvis 11 vārtus, kas ir ceturtais rādītājs komandā.

Baklanovs Latvijas valstsvienībā kvalifikācijas turnīros ir aizvadījis vienpadsmit spēles un guvis trīs vārtus, bet šajā ciklā viņš piedalījās visās astoņās cīņās un guva vienus vārtus – pirms mēneša izbraukuma spēlē Šveicē (4:2). Vakar Baklanovs kopā ar Germanu Matjušenko, Jāni Pastaru un Miku Babri spēli sāka Latvijas pirmajā četriniekā, bet pēc Baklanova savainojuma šajā virknējumā spēlēja arī Matīss Babris.