Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lietuvietis Vanags tuvu iekļūšanai Dakaras rallija "Top 10"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lietuvietis Vanags tuvu iekļūšanai Dakaras rallija "Top 10"
Stefans Petransels. Foto: X-raid Team

Dakaras rallija desmitajā posmā Saūda Arābijā uzvaru izcīnījis mājinieks Jazīds El-Radži no "Overdrive Toyota" vienības, kamēr Nāsiram El-Atijam nav izdevies būtiski pietuvoties kopvērtējuma līderim Stefanam Petranselam. Vēl viena laba diena Benediktam Vanagam, kurš kopvērtējumā vienu pozīciju atguvis un tagad atkal ir vienpadsmitais.

342 km garajā posmā starp Neomu un El-Ulu automobiļu klasē vietējā sportista El-Radži ekipāža par vairāk nekā divām minūtēm uzveica abus galvenos pretendentus uz uzvaru šajās sacīkstēs, un tā viņam ir otrā uzvara šajā gadā. El-Atija bija nepilnu minūti ātrāks par Petranselu, taču ar to bija daudz par maz, lai situācija kopvērtējumā viņam kļūtu cerīgāka – “X-raid Mini” komandas pilots aizvien 17 minūtes priekšā “Toyota” rūpnīcas pārstāvim. Karloss Sainss joprojām trešais, bet jau vairāk par stundu aiz līdera.

Benedikts Vanags no “Toyota Gazoo Racing Baltics” komandas saglabājis savu lielisko ātrumu, ko nu jau stabili uzrāda pēdējās dienās. Vakar pirmo reizi šajā gadā iekļuvis “Top 10”, šodien finišu viņš sasniedzis 12. pozīcijā, kas nozīmē, ka kopvērtējumā izdevies aizsteigties priekšā Sirilam Desprē un atgūt 11. vietu, turklāt arī Kristians Laveljē nav vairs tālu priekšā – lietuvieti no pirmā desmitnieka šķir vairs tikai septiņas minūtes, bet līdz Dakaras finišam atlikušas divas dienas.

Otro dienu pēc kārtas smago spēkratu klasē uzvarēja Martins Maciks ar “Iveco”, bet aiz viņa ierindojās “Kamaz” pilotu Dmitrija Sotņikova un Ajrata Mardījeva ekipāžas. Kopvērtējumā bez būtiskām izmaiņām – Soņikovam 47 minūšu pārsvars pār komandas biedru Antonu Šibalovu, kurš šodien bija sestais ātrākais, bet stabili trešais ir Mardījevs. Sotņikovs tuvojas savai pirmajai uzvarai Dakaras rallija karjerā.

Dramatiski notikumi turpinās motociklu kategorijā. Devītajā posmā krita un atslēgas kaula lūzumu guva KTM rūpnīcas braucējs Tobijs Praiss, kurš apgalvo, ka tas viņam ir jau 30. lūzums motosportista karjerā. Šodien kritienu piedzīvoja līderis Hosē Ignacio Korneho no “Honda” vienības un, lai gan turpināja ceļu, vēlāk tomēr bija spiests vērsties pie ārstiem un izstāties.

Desmitajā posmā pirmās trīs vietas guva Korneho komandas biedri – pirmais bija Rikijs Brabeks, trīs minūtes viņam zaudēja Žoans Bareda, kamēr piecas minūtes lēnāks bija jaunais sacensību līderis Kevins Benavidess. Tuvākais sekotājs Brabeks kopvērtējumā no viņa pašlaik atpaliek tikai 51 sekundi, kamēr trešo vietu ieņem Korneho, taču viņš ralliju neturpinās. Tālāk seko Sems Sanderlends no KTM, kurš desmit minūtes aiz līdera.

Dakaras rallija kopvērtējums pēc 10. posma

Automobiļi:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Stefans PetranselsMini37hr33m06s
2.Nāsirs El-AtijaToyota17m01s
3.Karloss SainssMini1hr03m44s
4.Jakubs PržigonskisToyota2hr18m43s
5.Nani RomaBRX2hr50m22s

Smagie automobiļi:

VietaPilotsAutoRezultāts
1.Dmitrijs SotņikovsKamaz40hr57m31s
2.Antons ŠibalovsKamaz47m22s
3.Ajrats MardījevsKamaz1hr14m41s
4.Alešs LopraissPraga1hr35m35s
5.Martins MaciksIveco1hr47m29s

Motocikli:

VietaBraucējsMotociklsRezultāts
1.Kevins BenavidessHonda40hr20m08s
2.Rikijs BrabeksHonda51s
3.Hosē Ignacio KornehoHonda1m07s
4.Sems SanderlendsKTM10m36s
5.Žoans BaredaHonda15m40s

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati