Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Artūrs Batraks ar ''Lamborghini'' startēs 12 stundu izturības sacīkstēs Itālijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Artūrs Batraks ar ''Lamborghini'' startēs 12 stundu izturības sacīkstēs Itālijā
Foto: Eugenijus Andrulis

Šajās brīvdienās Itālijā, Mudžello trasē, norisināsies 12 stundu izturības sacensības, kurās ar ''Lamborghini Huracán Super Trofeo'' startēs viens Latvijas pārstāvis - Artūrs Batraks.

Sacensībās, kurās būs vairākas ieskaišu klases, uz starta izies tādi spēkrati kā ''Mercedes-AMG GT3 Evo 2020'', ''Aston Martin Vantage AMR GT4'', ''Porsche 718 Cayman GT4 CS M''R, ''Lamborghini Huracán Super Trofeo'', ''Audi RS3 LMS DSG'' un daudzi citi spēcīgas automašīnas.

Starp visiem dalībniekiem uz starta izies arī apvienotā lietuviešu un latviešu ekipāža, kura pilotēs ''Lamborghini Huracán Super Trofeo''. Pirms došanās uz Itāliju portāls Go4speed uz sarunu aicināja Artūru Batraku, kurš būs viens no RD Signs racing komandas pilotiem.

''Šis ir čempionāta pēdējais posms, kas no Nīderlandes tika pārcelts uz Itāliju. Šis čempionāts notiek pa visu pasauli, kas pulcē spēcīgus rūpnīcas dalībniekus, kuru rīcībā ir rūpnīcu sagatavoti spēkrati. Šī seriāla noteikumi ir pielāgoti Latvijas izturības sacīkstēm, tāpēc mēs sacīkstēs pa visu Baltiju braucam pēc viņu noteikumiem,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Artūrs Batraks.

Artūrs piebilda, ka komanda gaidāmajām sacīkstēm ir sagatavojusies ļoti nopietni. ''Braukšu kopā ar diviem lietuviešiem. Baltijā mēs esam konkurenti (katrs no šiem sportistiem brauc ar savu ''Lamborghini''), bet uz šīm sacensībām nolēmām apvienot spēkus, lai izveidotu vienu komandu. Brauksim ar lietuvieša ''Lamborghini'' automašīnu, kā arī līdzi kā rezerves mašīnu paņēmām vēl vienu ''Lamborghini'', lai nepieciešamības gadījumā mums būtu rezerves detaļas, lai nebūtu tā, ka aizbraucam tik tālu, bet beigās nelielas ķibeles dēļ esam spiesti izstāties.

Arī mehāniķu komanda mums būs apvienota. No savas puses paņēmu līdzi Ivaru Velmi, kurš pēdējos gados ir viens no manas komandas mehāniķiem.

Batraks piebilda, ka viņu mērķis šajās sacensībās ir salīdzināt savus spēkus ar rūpnīcas braucējiem. ''Sākumā man bija doma pašam izmēģināt spēkus šajā čempionātā, taču situācija ar ''Covid-19'' šos plānus izjauca, tāpēc beigās pēdējā brīdī apvienojos kopā ar lietuviešiem, lai varētu beidzot kaut ko nobraukt. Prieks būs braukt šajā trasē, kur vienā taisnē var attīstīt 280 km/h lielu ātrumu. Šis noteikti būs pavisam cits līmenis. Ja Baltijā mēs zinām katrs savu spēku samēru, tad šeit būs interesanti paskatīties, kādi mēs esam uz pasaules līmeņa fona, kur brauc rūpnīcas piloti ar rūpnīcas mašīnām. Mērķis nav kādam kaut ko pierādīt, bet šoreiz tiešām gribam saprast, kādi mēs izskatāmies uz viņu fona un ar ko ir jārēķinās, startējot šāda līmeņa sacensībās, jo nākamgad mums ir plāns piedalīties vairākos posmos šāda līmeņa sacensībās. Man ir arī piedāvājums braukt uz Dubaijas 24 stundu sacīkstēm ar ARC Bratislava komandu, kurā iepriekš brauca Konstantīns Calko. Lai to visu darītu, ir jāzina, kādi esam uz starptautiskās skatuves,'' nobeidz Batraks.

Sacensībām līdzi varēs sekot Motors TV un Eurosport kanālos.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed