Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Real'' atspēlē 19 punktu deficītu pret Šmita ''Barcelona'' un triumfē Superkausā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Real'' atspēlē 19 punktu deficītu pret Šmita ''Barcelona'' un triumfē Superkausā
Serhio Juļs ar bumbu pret Nikolasu Laprovitolu. Foto: Explica

Par 2021. gada Spānijas Superkausa ieguvēju basketbolā kļuvusi Madrides ''Real'' vienība, kas otrajā puslaikā atspēlēja 19 punktu deficītu un pieveica Rolanda Šmita pārstāvēto ''Barcelona'' ar 88:83 (22:23, 18:23, 22:25, 26:12).

Vakar ''Barcelona'' Superkausa izcīņas pusfinālā visai viegli apspēlēja ''Valencia'', bet Madrides ''Real'' vien ceturtajā ceturtdaļā izglābās pret ''Tenerife'' un palika bez viena no komandas svarīgākajiem spēlētājiem Rudija Fernandesa, kurš iedzīvojās ceļgala savainojumā.

Finālspēles ievadā laukumā sekmīgāk darbojās ''Barcelona'' basketbolisti, kas iekrāja nelielu pārsvaru. Līdz puslaika izskaņai Šarūna Jasikēviča vadītajiem vīriem izdevās palielināt pārsvaru, bet jau trešajā ceturksnī šķita, ka spēles liktenis ir izšķirts. Nikolā Mirotiča iedvesmoti ''Barcelona'' vīri veica izrāvienu un panāca pat 19 punktu starpību. Padoties gan negrasījās pieredzējušais ''Real'' aizsargs Serhio Juļs, kurš ar vairākiem trejačiem īsā brīdī atgrieza Karaliskā kluba pārstāvjus spēlē.

Noslēdzošajās desmit minūtēs ''Barcelona'' uzbrukums buksēja, bet Madrides vienība turpināja pakaļdzīšanos. Deviņi bezatbildes punkti divu minūšu laikā ''Real'' ļāva pietuvoties līdz minimumam, bet mirkli vēlāk jau pārņemt vadības grožus. Noslēdzošajās epizodēs Pablo Laso vadītā komanda bija veiksmīgāka un ceturto gadu pēc kārtas triumfēja Spānijas Superkausā ar 88:83.

''Real'' izcīnīja kopsummā septīto Spānijas Superkausa trofeju un trešo gadu pēc kārtas apspēlēja ''Barcelona''. Madrides vienība atkārtoja ''Tau Ceramica'' (šobrīd ''Baskonia'') sasniegto - četras Superkausa uzvaras pēc kārtas.

Rolands Šmits ''Barcelona'' rindās 15:07 minūšu laikā guva četrus punktus (2p. 2/3, 3p. 0/3) un izcīnīja četras bumbas zem groziem.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais bija turnīra vērtīgākais spēlētājs Serhio Juļs, kurš guva 24 punktus, bet 16 punktus un 11 bumbas zem groziem pievienoja Vensāns Puarjē. ''Barcelona'' vienībā 16 punkti Korijam Higinsam, savukārt 13 Brendona Deivīsa rēķinā.