Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Pārmaiņas piedzīvojusī Virslīga sākas ar RPI-S veterānu izrautu neizšķirtu pret "Latgola" jauniešiem

Agris Suveizda

Pārmaiņas piedzīvojusī Virslīga sākas ar RPI-S veterānu izrautu neizšķirtu pret "Latgola" jauniešiem
Foto: handball.lv

Šorīt Ludzā sākusies "SynoTip" Latvijas rokasbumbas virslīgas sezona vīriešiem. Sezonas atklāšanas cīņā RPI-S pamatlaika izskaņā atspēlēja vairāku vārtu deficītu un izrāva neizšķirtu pret "Latgols juniori" (29:29).

Mazākumā spēlējošie "Latgols juniori" pusminūti līdz pamatlaika beigām zaudēja bumbu uzbrukumā un aizsardzībā nespēja noturēt sāncenšus, uz saviem vārtiem nopelnot septiņu metru soda metienu. To realizēja 34 gadus vecais Uldis Vilsons, kurš savā komandā ir viens no jaunākajiem. Ja "Latgols juniori" rindās vecākais spēlētājs ir dzimis 2000. gadā, tad RPI-S rindās netrūkst spēlētāju, kuru gadu gājums jau ir arī piektajā, sestajā un pat septītajā gadu desmitā – Andrejam Lazdiņam aprīlī apritēja jau 60 gadu.

"Latgols juniori" rindās ar septiņiem vārtiem izcēlās Eduards Malahovs un Devids Kušners, sešus guva Elgars Kušners, bet piecus pievienoja Roberts Rozenbergs. RPI-S sastāvā ar pieciem precīziem metieniem rezultatīvākie bija Romualds Akimovs un jau pieminētais Vilsons, bet pa četriem vārtiem iemeta Mārtiņš Savickis, Arnis Butans un komandas jaunākais spēlētājs Injigo Arangurens, kuram ir 26 gadu.

Latvijas rokasbumbas augstākā līga šosezon ir paplašināta līdz 15 komandām. Pirmos divus posmus gan izlaidīs vadošais trio Dobeles "Tenax", "Ogre" un Ludzas "Latgols", kas piedalās Baltijas līgā un Latvijas čempionātam pievienosies tikai izslēgšanas spēlēs. Pārējās 12 vienības ("Jūrmalas Sports", "Vaiņode", ASK/LSPA, MSĢ, "Latgols juniors", RPI-S, "Ogre"/NSC, "Ulbroka", "Dobele"/"Tērvete", "Skrīveri"/"Aizkraukle", "Salaspils" un "Lat 2006") pirmajā posmā aizvadīs apļa turnīru un tad pēc ranga sadalīsies divos sešiniekos. Otrajā posmā tiks izspēlētas ceļazīmes uz izslēgšanas spēlēm – ceturtdaļfinālā tiks A apakšgrupas spēcīgākais četrinieks un B apakšgrupas uzvarētāja.

Virslīgas nākamās spēles paredzētas sestdien, kad Murjāņos tiksies "Jūrmalas Sports" un "Lat 2006", "Vaiņode" uzņems "Salaspili", bet "Ulbroka" dosies uz Aizkraukli. Dienu vēlāk "Lat 2006" Murjāņos spēlēs arī pret RPI-S, bet ludzānieši viesosies Dobelē.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/calendar/6874/s...