Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Pretinieka nesportiskas rīcības dēļ "Crvena zvezda" jaunieguvums Vaits salauž roku

Agris Suveizda

Pretinieka nesportiskas rīcības dēļ "Crvena zvezda" jaunieguvums Vaits salauž roku
Ērons Vaits. Foto: kkcrvenazvezda.rs

ULEB Eirolīgas basketbola klubs Belgradas "Crvena zvezda" pavēstījis, ka amerikāņu uzbrucējam Ēronam Vaitam pārbaudes spēlē gūtā savainojuma dēļ ir jāveic operācija un būs jāizlaiž aptuveni sešas nedēļas.

Belgradas "Crvena zvezda" pārbaudes turnīrā Minhenē ar rezultātu 83:55 sagrāva Atēnu "Panathinaikos", taču panākumu aizēnoja komandas jaunieguvuma savainojums. Ērons Vaits ar lielu apņēmību grasījās triekt bumbu sava iepriekšējā kluba grozā, bet epizodes laikā viņu pagrūda sāncenšu jaunieguvums Okaro Vaits, kurš saņēma nesportisko piezīmi. Ērons Vaits krītot piezemējās uz rokas un guva nopietnu savainojumu. Pārbaudēs tika konstatēts apakšdelma lūzums, kā operācija nozīmēs sešu nedēļu pauzi no basketbola, bet citi savainojumi netika konstatēti – arī plauksta nav cietusi.

Serbijas klubs paziņojumā pateicās Minhenes "Bayern" medicīnas personālam par zibenīgo reakciju, sniedzot pirmo palīdzību un palīdzot spēlētāju ātri nogādāt slimnīcā, un vienlaikus nosodīja Atēnu "Panathinaikos" – gan spēlētāja rīcību, pārkāpjot noteikumus, gan sāncenšu kluba bezdarbību, nepalīdzot savam bijušajam basketbolistam. "Panathinaikos" pārmetumus gan noraidīja, uzsverot, ka kluba ārsti nevarēja doties uz Minheni un ka "Bayern" garantēja medicīnisko palīdzību no savas puses.

29 gadus vecais Vaits pagājušajā sezonā ar "Panathinaikos" kļuva par Grieķijas čempionu, bet Eirolīgā viņš sāka 17 no 33 spēlēm, vidēji 22,4 minūtēs tiekot pie 7,3 punktiem, 4,0 atlēkušajām bumbām un 1,0 rezultatīvām piespēlēm. 2015. gadā viņu ar 49. numuru draftēja Vašingtonas "Wizards", taču Vaits visu profesionālo karjeru ir pavadījis Eiropā, spēlējot arī Bonnas "Telekom", Sanktpēterburgas "Zenit", Kauņas "Žalgirī", Milānas "Olimpia" un "Tenerife". Eirolīgā Vaits 118 spēlēs ir sakrājis vidēji 7,4 punktus un 3,8 atlēkušās bumbas, bet Eirokausā viņam 26 spēlēs ir 10,1 punkts un 5,6 atlēkušās bumbas.

"Crvena zvezda" aizvadītajā Eirolīgas sezonā ar bilanci 10-24 palika priekšpēdējā vietā, apsteidzot vienīgi Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvēto Maskavas apgabala "Khimki" (4-30), taču triumfēja Adrijas līgā (finālsērijā 3-2 pār Podgoricas "Budučnost") un Serbijas čempionātā (2-1 pār Belgradas "Mega"). "Crvena zvezda" Eirolīgas sezonu sāks 1. oktobrī pret Stambulas "Fenerbahce", un paredzams, ka Vaitam nāksies izlaist vismaz septiņas Eirolīgas spēles.

Izmantotie resursi:
https://kkcrvenazvezda.rs/2021/09/1...

     [+] [-]

, 2021-09-12 18:18, pirms 3 gadiem
Nevienā vietā nepagrūda. Uzlika roku uz muguras. Pats vien vainīgs.

     [+] [-]

, 2021-09-12 21:07, pirms 3 gadiem
Kefirgalva rakstīja: Nevienā vietā nepagrūda. Uzlika roku uz muguras. Pats vien vainīgs.
Laikam neesi basketbolu spēlējis. Senāk par grūdienu mugurā (rokas uzlikšanu uz muguras) varēja norauties pa degunu. Tā ir nesportiskākā rīcība, jo basketbolists jau neredz ko muļķītis aiz muguras dara.