Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Mūsas krosa festivālam saņemti 216 pieteikumi

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mūsas krosa festivālam saņemti 216 pieteikumi
Foto: Kalvis Zaļaiskalns

Šajā nedēļas nogalē, 13. un 14. augustā, Mūsas trasē norisināsies autosporta sacensības, kurās uz starta divu krosa disciplīnu pārstāvji. Sestdien Latvijas autokrosa čempionāta un kausa braucēji cīnīsies šīs sezonas ceturtajā posmā, bet svētdien starti Folkreisa un LAF Krosa komisijas kausa piektajam posmam. Kopā dalībai šajās sacensībās saņemti 216 pieteikumi.

Autosporta pasākums uzņems divu krosa disciplīnu pārstāvjus. Sacensībām sestdien, autokrosa čempionāta posmam, pieteikušies 91 dalībnieks deviņās klasēs – Mini bagiji, Xtreme Junior bagiji, Xtreme bagiji, B1600 bagiji, B6000 bagiji, 2000 Super, 1600, kā arī VAZ klasika un Open 2500 klasēs. Tas ir otrais lielākais dalībnieku skaits čempionātā šogad. Svētdien uz starta 101 folkreisa braucējs, tostarp, 11 dāmas. LAF Krosa komisijas kausa ieskaitē sacentīsies 24 braucēji.

Lielais dalībnieku skaits atnesis arī pārsteigumus to sastāvā, pēc astoņu gadu pārtraukuma trasē atgriezīsies 2013. gada B600 bagiju klases čempions, baušķenieks, Kaspars Bumbiers un konkurenci sastādīs “Xtreme” klases braucējiem.

Kaspars Bumbiers: ''Bieži apmeklēju Eiropas čempionātu Mūsas trasē, satieku draugus, paziņas. Katru reizi viens un tas pats jautājums: “Kaspar, kāpēc tu nebrauc?” Jāsaka, beidzot, ar draugu un paziņu atbalstu, esam nolēmuši, ka man ir jāstartē sacensībās mājas trasē. Tad, kad piekritu šai avantūrai, jau biju sarunājis bagiju no igauņiem, tikai tad, sapratu, ka neesmu braucis ar to astoņus gadus! Pagājušajā nedēļā aizvadīju treniņus, mazliet esmu ierūsējis, bet kaut kur joprojām ir tas jaunais un trakais čalis!”

''Pa šiem astoņiem gadiem viss klasē ir mainījies. Visi braucēji ir jauni, līdz šim trasē esmu cīnījies kopā ar igauni Keivo Koivu. Būs interesanti baudīt šīs cīņas pašam, kā arī skatītājiem tās vērot. Par mērķiem, katrs braucējs teiktu tā: “Protams - uzvara!” Jāsaka gan godīgi, ka šajās sacensībās galvenais mērķis ir fiziski izturēt šo sacīksti un turēt līdzi jaunajiem! Novēlu, lai man un citiem pietiek izturības un, protams, veiksme,” atklāj sportists.

Sacensību programma / 13. augusts:
09:00 / Treniņbraucieni
10:20 / 1. kvalifikācija
11:50 / 2. kvalifikācija
12:56 / Pusdienu pauze
13:40 / 3. kvalifikācija
15:10 / 4. kvalifikācija / 2000 Super
15:40 / B fināli un Fināli
18:15 / Apbalvošana

Autokrosa sacensību dalībnieku saraksts pieejams ŠEIT. Folkreisa un Krosa komisijas kausa sacensību dalībnieku saraksts pieejams ŠEIT.

Biļetes uz autokrosa sacensībām pieejamas Aula — biļešu tirdzniecība koncertiem, sporta..., kā arī norises vietā, biļetes cena 15 EUR. Bērniem līdz 13 gadu vecumam, apmeklējot pasākumu pieaugušā pavadībā, ieeja bez maksas. Pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecību, ieeja bezmaksas. Svarīgi zināt – lai nokļūtu trasē, brauciet caur Bausku, tad no Pamūšas uz Mūsas trasi, ceļš uz trasi no Šosejas “A-7” ir slēgts!

Tiem, kuri nevar sacensības apmeklēt klātienē, aicināti vērot tiešraidi no Mūsas autotrases. Facebook tiešraides: AXLatvia, Mūsa Raceland, XTM bygg, Ātruma Cilts, Latvijas Automobiļu federācija. Youtube tiešraide: AXLatvia.

Jaunumiem seko līdzi oficiālajā mājaslapā AX Latvia Informāciju meklē arī sociālajos tīklos Facebook.com/ @axlatvia.lv un Instagram.com / @axlatvia.lv

Informāciju sagatavoja:
Zane Lielkāja / AX Latvia