Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" pagarina sadarbību ar 37 gadus veco komandas kapteini Jankūnu

Emils Ozerinskis

"Žalgiris" pagarina sadarbību ar 37 gadus veco komandas kapteini Jankūnu
Pauļus Jankūns "Žalgiris" treniņā. Foto: BC Žalgiris Kaunas

Lietuvas basketbola flagmanis Kauņas "Žalgiris" šodien pavēstījis par leģendārā komandas basketbolista Pauļa Jankūna līguma pagarināšanu. Pieredzējušais lietuviešu basketbolists pēc vasaras atvaļinājuma atgriezies zaļibalto rindās, lai spēlētu "Žalgira" kreklā jau 18. sezonu.

Pauļus Jankūns ir pēdējo divu desmitgažu Kauņas "Žalgira" simbols. Kopš pievienošanās zaļibaltajiem spēka uzbrucējs tikai vienu sezonu nav pavadījis Kauņas komandas rindās - 2009./2010. gada sezonā uzspēlējot Maskavas apgabala "Himki" vienībā.

Pauļus Jankūns, parakstot viena gada vienošanos ar "Žalgiri", teica: "Šovasar ne brīdi nešaubījos, ka turpināšu spēlēt. Mēs par to parunājām un paspiedām rokas ar Pauļu Motejūnu. Mēs pazīstam viens otru jau ilgu laiku, tādēļ vienkāršs solījums dažreiz ir svarīgāks par parakstu. Atgriezos no atvaļinājuma un visas formalitātes tika nokārtotas."

Līdz ar komandas kapteiņa Jankūna palikšanu Kauņas "Žalgira" rindās par jaunu formas krekla numuru bija jādomā Jānim Strēlniekam, jo latviešu basketbolista ierasto #13 "Žalgirī" nēsā tieši Jankūns. Kauņā Strēlnieks spēlēs ar numuru #32, ar kuru basketbolists vienu sezonu uzspēlēja "Ventspils" rindās 2007./2008. gada sezonā.

Pauļus Jankūns savas karjeras laikā 15 reižu kļuvis par Lietuvas čempionu, divreiz tiekot atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju (2011. un 2014. gadā). Spēka uzbrucējs bijis arī ilggadējs Lietuvas izlases spēlētājs, izcīnot Eiropas čempionāta sudrabu un tiekot pie bronzas gan Eiropas, gan pasaules meistarsacīksēts.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 22:03, pirms 3 gadiem
Lai veicas

     [+] [-]

, 2021-08-13 13:25, pirms 3 gadiem
mūsējos viņš ir izdancinājis bieži, īpaši agrāk Baltijas BL klubu līmenī kā peramos zēnus