Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

''Alba'' dominē ceturtajā ceturtdaļā un nonāk uzvaras attālumā no Vācijas titula

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

''Alba'' dominē ceturtajā ceturtdaļā un nonāk uzvaras attālumā no Vācijas titula
Lūks Sikma. Foto: Imago Images/Scanpix

Vācijas basketbola Bundeslīgas trešajā fināla spēlē Berlīnes ''Alba'' izbraukumā Minhenē ceturtajā ceturtdaļā pārņēma mača iniciatīvu un apspēlēja vietējo ''Bayern'' ar 81:69 (19:18, 18:19, 22:19, 22:13), nonākot viena panākuma attālumā no desmitā čempiontitula komandas vēsturē.

Sērijas pirmajās divās cīņās Berlīnē komandas panākumus dalīja uz pusēm. Trešajam mačam Minhenes ''Audi Dome'' arēnā bija liela nozīme - uzvarētāja nonāks soļa attālumā no Vācijas čempiontitula.

Spēles pirmajās minūtēs laukumā dominēja Aito Garsijas vadītā ''Alba'', kas maču uzsāka ar deviņiem bezatbildes punktiem. ''Bayern'' visai ātri izdevās to atspēlēt, kas spēles turpmāko gaitu solīja spraigu. Mača ritējums nemainījās arī otrajā desmitminūtē un pēc spēlēta puslaika rezultāts uz tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu - 37:37. Trešajā ceturtdaļā ''Bayern'' komandai izdevās iekrāt pat deviņu punktu pārsvaru, bet Berlīnes komanda, galvenokārt pateicoties dominancei zem groza, atguvās un jau noslēdzošajās desmit minūtēs rādīja pavisam citu sniegumu - ''Alba'' trāpīja 60 procentus metienu un sakāva principiālo konkurenti, pietuvojoties Vācijas Bundeslīgas čempiontitulam.

Vācijas galvaspilsētas klubs uzvaru izcīnīja pateicoties komandas spēlēi - seši basketbolisti guva vismaz deviņus punktus. Ar 13 gūtiem punktiem rezultatīvākie bija Markuss Eriksons un Lūks Sikma, kuram arī 11 atlēkušās bumbas. Andrea Trinkjēri trenētajā Bavārijas vienībā turpināja uguņot finālsērijā lieliski spēlējošais Dīdžejs Sīlijs, kurš iemeta 23 punktus.

Fināla ceturtā un, iespējams, noslēdzošā cīņā jau rītvakar tiks aizvadīta Minhenē. Mača sākums paredzēts pulksten 16:00.

Izmantotie resursi:
https://www.easycredit-bbl.de/de/n/...