Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Sainss pēc avārijas neesot spējis pabraukt pilnā ātrumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Sainss pēc avārijas neesot spējis pabraukt pilnā ātrumā
Karloss Sainss. Foto: Motorsport.com

Spāņu pilots Karloss Sainss atzinis, ka Maiamai "Grand Prix" sacensībās joprojām izjutis treniņā piedzīvotās avārijas sekas, taču priecājas, ka pēc diviem neveiksmīgiem posmiem atkal izdevās kāpt uz pjedestāla.

Otrajos treniņbraucienos Sainss ietriecās medijos jau daudz apspriestajā 14. līkuma betona sienā, kas nav aprīkota ar triecienus mīkstinošu tehnoloģiju, līdz ar to negadījuma sekas bija jūtamas. Par spīti sāpošam kaklam, kas sacīkšu vidū jau sācis radīt nopietnas grūtības, "Ferrari" pilots tomēr finišēja trešajā vietā.

"Patīkami, ka, pēc dažiem neveiksmīgiem posmiem, atkal kāpu uz pjedestāla," teica Sainss. "Kopumā šīs bija stabilas, bet arī fiziski grūtas sacensības. Kakls nebija pilnībā atlabis, un sacensību vidū tas kļuva par traucēkli. Nebija viegli atvairīt Čeko uzbrukumus, kurš tobrīd brauca ar jaunām vidējā sastāva riepām. Vismazākā kļūda nozīmētu trešās vietas zaudēšanu, tomēr man izdevās viņu noturēt aiz sevis, un pjedestāls ir tam atalgojums. Man bija nepieciešamas šādas sacīkstes, lai atjaunotos un varētu turpināt no šī punkta nākamajos posmos. Nākamais posms notiks manās mājās, un mēs parūpēsimies, lai tur būtu savā labākajā formā."

Sacensību beigu fāzē Sainsa pozīcijai aktīvi uzbruka "Red Bull" braucējs Serhio Peress, kurš bija ticis pie jaunām riepām, izmantojot situāciju, kad trasē devās drošības mašīna. Sainss atzina, ka viņa "Ferrari" nebija perfekti noregulēts un traucējis arī kakls.

"Balansējums nebija labs, jo mēs nespējām pabraukt ātrāk par Serhio," atzīst Sainss. "No savas puses pēc pitstopa arī nebiju fiziski labā formā. Pēdējos piecos apļos kakls jau jutās pavisam noguris. Pēc piektdien piedzīvotās avārijas nevarēju pabraukt uz visiem simts procentiem. Negribu to izmantot kā attaisnojumu, bet tas, ka izstājos abos iepriekšējos posmos, ķermenim un kaklam nav līdz galam ļāvis pierast pie šīm F1 mašīnām."

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
F1 News and Results | Latest 2021 Formula 1...