Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ralfs Igaveņš: ''Kaut ko tādu piedzīvot savās debijas sacīkstēs nevarēju iztēloties''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Ralfs Igaveņš: ''Kaut ko tādu piedzīvot savās debijas sacīkstēs nevarēju iztēloties''
Foto: ASRT

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē startējusi jaunā Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezona. Negaidīts, bet patīkams pārsteigums BMW RX 3000 klasē, kur uzvaru savās debijas sacīkstēs izcīnīja Ralfs Igaveņš.

Šajā posmā 18 sportistu konkurencē savu debiju rallijkrosā un autosportā (kā pilots) piedzīvoja Latvijā zināmais rallija stūrmanis Ralfs Igaveņš. Visas dienas garumā sportists uzrādīja labu sniegumu, iekļūstot fināla braucienā pēc veiksmīgām kvalifikācijām (2.vieta kvalifikācijā) un bez nepieciešamības startēt LCQ jeb pēdējās iespējas braucienā. Finālā Ralfs par 5,4 sekundēm apsteidza Māri Druvu, tādējādi debitējot rallijkrosā ar uzvaru.

Sarunā ar portālu Go4speed Ralfs Igaveņš bija patīkami šokēts par izcīnīto uzvaru, atzīstot, ka pirms starta viņš neko tādu nebija gaidījis.

''Esmu ļoti laimīgs, pat nesaprotu, kas ir noticis. Mans mazais mērķis pirms starta bija tikt finālā (Top 9), tāpēc izcīnīt kvalifikācijā otro vietu un pa taisno tikt uz finālu – es to sākumā nevarēju iztēloties. Varbūt tā ir pirmās reizes veiksme. Jā, dažiem braucējiem tiešām šoreiz nepaveicās. Tam pašam Kārlim Nebaram, kuram bija divi falšstarti. Arī pēdējā cerību braucienā viņš bija pārliecinošs līderis, līdz beigās tomēr izstājās. Viņam noteikti bija jābūt finālā. Bet, jā, atgriežoties pie mana snieguma, tad esmu šokā par savu sniegumu. Pirmo reizi autosporta sacensībās pie stūres un uzreiz uzvara. Lieliski,'' prieku neslēpa Ralfs Igaveņš, kurš startēja ar īrētu BMW automašīnu.

''Lielākais stress man bija pirms testiem, jo nezināju, ko sagaidīt. Sestdien laika kontrolē sev par pārsteigumu finišēju augstajā piektajā vietā, kas deva nelielu pārliecību, ka viss ir kārtībā. Pirmā kvalifikācija bija diezgan savdabīga, jo trīs braucēji startā tika pie falšstarta. Bija baigais sajukumus, tāpēc pirmajā līkumā mēs visi iegājām vilcieniņā. Tajā brīdī man nebija īstas rallijkrosa sajūtas. Otrajā kvalifikācijā startā dabūju pa sāniem no abām pusēm, un tad es jau sapratu, kas ir īsts rallijkross (smejas).”

Ralfs atklāja, ka šim posmam viņam ļoti palīdzēja sagatavoties treniņi rallija simulatorā. ''Varbūt daudziem tas liksies smieklīgi, bet braukšana ar rallija simulatoru man ļoti palīdz (Richards Burns rallijs). Var ļoti daudz ko iemācīties. Tāpat pirms starta daudz skatījos video un mācījos trasi – gan piektdien, gan vēl sestdien no rīta, tāpēc arī beigās sanāca izbraukt diezgan tīri, kas arī rallijkrosā ir tas svarīgākais.''

Finālā Ralfam startā plecu pie pleca turējās Māris Druva, taču pirmajā līkumā Ralfam bija iekšmala, kas ļāva nosargāt pirmo pozīciju. Brauciena turpinājumā Igaveņš kļūdas nepieļāva un svinēja skaistu uzvaru.

''Finālā Druva bija aiz muguras. Zināju, ka viņš ļoti labi ņem startus, ko arī viņš apliecināja, jo pēc starta viņš no otrās rindas jau man bija blakus. Man teica, ka Māris noteikti spiedīsies man virsū, taču arī es šoreiz jau vairs nekautrējos un spiedu pretim, tāpēc arī izdevās nosargāt pirmo pozīciju, jo man bija trases iekšmala. Tālāk izdevās veikt ātru un tīru braucienu, kas beigās vainagojās ar uzvaru. Esmu ļoti priecīgs. Paldies ģimenei, Artim Jēkabsonam un pārējiem par atbalstu,'' nobeidz Igaveņš, kurš piebilda, ka, neskatoties uz lielisko rezultātu, viņš ar savu ASRT komandu jau iepriekš bija izsprieduši, ka šosezon rallijkrosā tiks aizvadīta pilna sezona.

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed