Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Mūžībā aizgājis olimpiskais čempions bobslejā Fassers

Rolands Eliņš

Mūžībā aizgājis olimpiskais čempions bobslejā Fassers
Ekehards Fassers (pa labi) ar savu komandu. Foto: LBSF

1988.gada Kalgari olimpisko spēļu bobsleja četrinieku sacensību uzvarētājs, šveicietis Ekehards Fassers pēc smagas slimības miris 68 gadu vecumā. Par to informē un Šveices bobsleja sabiedrības līdzjūtību izsaka Latvijas Bobsleja un skeletona federācija.

Latvijas bobsleja ģimene un fani izsaka visdziļāko līdzjūtību Fassera komandas biedriem, ģimenei un Šveices bobsleja asociācijai, zaudējot izcilu bobsleja pilotu un draugu.

"Mēs Fasseru vienmēr atcerēsimies kā vienu no labākiem bobsleja pilotiem pasaulē. Eka smaids un pozitīvā dzīves uztvere pietrūks visai bobsleja sabiedrībai," līdzjūtības vēstulē Šveices federācijai norāda Latvijas bobsleja un skeletona federācijas ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis.

Ekehards Fassers 1983.gadā kļuva par Eiropas un pasaules čempionu, bet lielākais sasniegums bija uzvara Kalgari olimpiskajās spēlēs četrinieku disciplīnā. Jāņa Ķipura pilotētā ekipāža toreiz ieguva bronzas medaļu četriniekos, bet uzvarēja divniekos, kamēr četriniekos piektajā vietā Māra Poikāna ekipāža.

Pēc šī panākuma Fassers paziņoja par bobsleja pilota karjeras beigām, bet palika cieši saistīts ar šo sporta veidu ilgus gadus.

Izmantotie resursi:
https://bobslejs.lv/raksts/muziba-d...