Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

PJČ ceturtdaļfinālists Kaparkalējs un olimpiete Auziņa uzvar LČ un FIS slēpošanas sprintā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

PJČ ceturtdaļfinālists Kaparkalējs un olimpiete Auziņa uzvar LČ un FIS slēpošanas sprintā
Lauris Kaparkalējs priecājas par uzvaru finišā. Foto: A.Veckalniņš/ski.lv

Šodien Madonas sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” sākās Latvijas čempionāta trešais posms un Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības distanču slēpošanā. Sprintā brīvajā stilā uzvaras svinēja mājinieki – pasaules junioru čempionātā divdesmitniekā tikušais Lauris Kaparkalējs un olimpiete Kitija Auziņa.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā, kas janvāra vidū arī norisinājās “Smeceres sila” trasē, slēpotāji jau vienreiz sacentās sprintā, kas bija klasiskajā stilā. Šoreiz sprints bija brīvajā stilā. Tā kā janvāra sprinta uzvarētāji Raimo Vīgants, kurš kopā ar Patrīciju Eiduku šajā nedēļas nogalē startē Pasaules kausa posmā Falunā, un Annija Sabule nepiedalījās, tad bija gaidāmi jauni sprinta uzvarētāji.

Vīriešiem sacensības kvalifikācijā uzsāka 22 slēpotāji, bet uz izslēgšanas kārtu jeb pusfinālu tika divpadsmit ātrākie. Kvalifikācijā pārliecinoši ātrākais bija pasaules junioru čempionāta 16.vietas ieguvējs Lauris Kaparkalējs (Madonas BJSS), kurš arī finālā neatstāja cerības pārējiem, svinot pārliecinošu uzvaru un nopelnot šogad vēl vienu zeltu sprintā junioru . Par otro un trešo vietu norisinājās spraiga cīņa starp trim dalībniekiem, no kuriem ātrāks izrādījās pasaules junioru čempionātā 32.vietu 30km ieguvušais Edijs Eiduks (Aizkraukles SS), kurš arī pirms diviem mēnešiem sprintā bija otrais starp junioriem.

Līdzīgi kā pusfinālā rīdzinieka Bruno Krampes un siguldieša Rainera Paegļa starpā vēlreiz nedaudz priekšā bija SS “Arkādija” pārstāvis, tiekot pie bronzas U20 jeb junioru grupā. Piektais finišēja vienīgais finālā tikušais pieaugušo grupas pārstāvis Viesturs Eglītis no Jaunpiebalgas (A2), bet tāpat kā janvārī fināla sešinieku noslēdza siguldietis Sandijs Suhanovs. Tieši aiz fināla 7.vietā ierindojās otrs labākais pieaugušo grupas pārstāvis un otrs ātrākais kvalifikācijā Niks Saulītis (Madonas BJSS), bet astotā vieta tika zelta medaļas ieguvējam V18 grupā Silvestram Švaukstam (Madonas BJSS).

Sievietēm bija pieteiktas astoņas dalībnieces, no kurām pēc kvalifikācijas sešas ātrākās iekļuva uzreiz finālā. Kvalifikācijā ar trīs sekunžu pārsvaru ātrākā bija Kitija Auziņa. Madoniete Auziņa, kurai tas bija pirmais starts šogad Latvijas čempionātā, bija ātrākā arī finālā, izcīnot uzvaru. Līdz pat finišam viņai līdzi turējās rīdziniece Samanta Krampe (SS “Arkādija”), kura finišēja otrā, bet ieguva pirmo vietu junioru konkurencē. Trešo vietu izcīnīja labākā S18 grupas pārstāve Adriana Osmane (SS “Arkādija”), kura bija labākā šajā grupā arī pirms diviem mēnešiem klasikas sprintā. Ceturto un piekto vietu ieguva Elizabete Slotiņa (Cēsu pilsēta SS) un Katrīna Bērziņa (Madonas BJSS), kurām attiecīgi sudrabs un bronza S18 grupā.