Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Jaunieši un veterāni noskaidrojuši labākos LČ slēpošanā stafetēs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jaunieši un veterāni noskaidrojuši labākos LČ slēpošanā stafetēs
Foto: A.Veckalniņš/ski.lv

Šodien Madonas sporta un atpūtas bāzē “Smeceres sils” Latvijas čempionāta trešajā posmā distanču slēpošanā jauniešu un veterānu grupas sacentās stafetēs, kur katrā komandā bija trīs dalībnieki, kuri visi savu posmu veica brīvajā stilā.

Vecākajā grupā puišiem 3x5km dominēja Talsu novada sporta skola (TNSS) ar Aleksi Samcēviču, Kristeru Kalašņikovu un bronzas medaļas ieguvēju brīvā stila distancē Kristiānu Kārlsbergu sastāvā. Līdzvērtīgajā cīņā par otro vietu Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS) trio Ričards Lošins, Emīls Zaķis, Rūdis Bišers apsteidza Madonas BJSS komandas pārstāvjus Raineru Upenieku, Silvestru Švaukstu un Gustavu Sinātu. Meitenēm šajā vecumā 3x2,5km nepārspētas palika mājinieces Katrīna Bērziņa, Anete Strauta un Elīza Madsena, aiz sevis atstājot SS “Arkādija” (Marta Bukša, Ulrika Garisone, Adriana Osmane) un Krāslavas SS (Evija Radivinska, Jana Volka, Adriāna Šuminska).

V16 grupā 3x5km arī uzvaras laurus plūca talsinieki, kurus līderpozīcijās pirmajā etapā, apsteidzot visus V18 grupas pārstāvjus, izvirzīja V14 grupas čempions Rihards Lozbers, kuru vēlāk nomainīja V16 grupas čempions Adrians Šņoriņš un Valters Bresme. Sudraba medaļu nopelnīja siguldieši Dāvis Kalniņš, Kristaps Paio un vicečmepions Bruno Bilans. Uz trešo vietu madoniešus pacēla orientierists Ritvars Ļepeškins, kurš startēja kopā ar Kasparu Krūmiņu, Ernests Plotka. Ja puišiem abās vecākajās grupās uzvarēja talsinieki, tad meitenēm – madonietes. S16 grupā 3x2,5kmmājiniecēm panākumu nodrošināja Keita Kolna, Ance Upeniece un čempione brīvajā stilā Madara Veckalniņa. Gulbenes BJSS trio Gerda Berkolde, Arta Jankva un Līva Salmiņa bija otras ātrākās, bet trijnieku noslēdza CPSS – Patrīcija Ozoliņa, Ieva Riņķe, Letīcija Skride.

V14 grupā 3x2,5km Ruslans Ovčiņņikovs pirmajā posmā vadībā izvirzīja daugavpiliešus, un Māris Lazdāns ar Gļebu Zili noturēja līderpozīcijas. Uz otro vietu pēdējā posmā, ko veica Rūdolfs Raudziņš, pakāpās cēsnieki, kuru sastāvā bija arī Henriks Šķēle un Ernests Skride. Trijnieku noslēdza madonieši Armands Zālītis, Valts Vuškāns un Ginters Bērziņš, bet beigās ceturtie finišēja siguldieši, kuri pēc pirmā posma bija otrajā vietā. Meitenēm šajā grupā pēdējā posmā pirmo vietu CPSS atveda Amēlija Zaķe, kura bija vienā komandā ar Anniju Krieviņu un Lauru Alziņu. Sākumā vadībā atradusies Madonas BJSS (Helēna Roštoka, Kerija Krēmere, Alise Plāte) ieguva otro vietu, bet mājinieču otrais sastāvs (Luīze Miglone, Dārta Šķēle, Lāsma Beķere) nosargāja vietu trijniekā.

S12 grupā 3x1km dominēja Dārta Ruļuka, Liene Riekstiņa un šīs grupas līdere Sabīne Grudule (Madonas BJSS), bet aizraujošā finiša spurtā trīs komandu konkurencē otrās bija cēsinieces Nellija Puriņa, Adele Šlēziņa un Zane Salmiņa, bet daugavpilietes Ella Čeme, Anete Rosovska un Jeļizaveta Boroņenko par dažiem centimetriem bija priekš arkādietēm, nodrošinot trešo vietu. Puišiem pārākumu apliecināja madonieši Edgars Asaris, Martins Arama, Ervīns Kūlītis. Bez medaļas rīdzinieki no SS “Arkādija” nepalika, jo otrie finišēja Dmitrijs Timofejevs, Rūdolfs Bricis un vicečempions Valts Skujiņš, bet trijnieku noslēdza Cēsu trio Artūrs Zaķis, Rūdolfs Šķēle un Gustavs Bērziņš.

Veterāniem pēdējo dauduz gadu laikā tā bija pirmā stafete. Pārliecinošu uzvaru svinēja “Raimaks” komanda ar cēsnieku Gintu Šķēpu, Jāni Neimani un ātrākā laika uzrādītāju Mareku Birkentālu (abi Talsi), otrajā vietā atstājot Jāni Skolnieku, Pāvelu Kirilovski un Aivaru Griķi. Sievietēm līdzvērtīgā cīņā virsroku guvu rīdzinieces no “Arkādijas” – 1994.gada olimpisko spēļu dalībniece Ineta Kravale, Inga Stabulniece un Inga Mauliņa, bet otro vietu ieguva cēsnieces Elita Zālīte, Inguna Eglīte un Žanete Leimane, kura uzrādīja visātrāko laiku no visiem posmiem.