Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Šifrina pārspēj Stenmarka rekordu, Vlhova nodrošina slaloma titulu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šifrina pārspēj Stenmarka rekordu, Vlhova nodrošina slaloma titulu
Mikaēla Šifrina uzvar Šladmingas slalomā. Foto: AP.

Pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā, kas vakar vēlu vakarā beidzās Šladmingā (Austrija), sievietēm pēdējā slalomā pirms Olimpiskajām spēlēm ar teicamu otro braucienu pirmo vietu nodrošināja amerikāniete Mikaēla Šifrina un izcīnīja karjeras 47. uzvaru slalomā, tādējādi pārspējot leģendārā zviedra Ingemara Stenmarka līdzšinējo rekordu ar visvairāk uzvarām vienā disciplīnā.

Sievietēm jau par tradīciju bija kļuvis janvāra sākumā aiz Zagrebas slaloma sacensties Flahavā, bet šoreiz nācās sacensības pārcelt uz Šladmingu, kur ierasti slalomā startē vīrieši. Dāmas pēdējo reizi Šladmingas trasē labākās bija noskaidrojušas 2012.gadā, kad tikko 17.dzimšanas dienu nosvinējusī Šifrina ierindojās 15.vietā.

Skaidrs, ka šoreiz amerikāniete bija viena no divām galvenajām favorītēm uz uzvaru ko arī izcīnīja, lai arī pēc pirmā brauciena bija piektā, taču nezaudēja daudz – 0,42 sekundes. Šifrinai tā bija otrā uzvara slalomā šosezon, un viņa ar Petru Vlhovu joprojām ir vienīgās, kurām izdevies būt nepārspētām šajā disciplīnā šosezon. Šifrinai arī 73.uzvara karjerā.

Vlhova nenosargāja līderpozīcijas, bet amerikāniete tiešām bija teicama otrajā braucienā. Līdz ar to slovākietei otrā vieta un tik un tā izcila bilance sezonā – divas otrās un piecas pirmās vietas septiņos slalomos, nodrošinot jau priekšlaicīgu Mazā Kristāla globusu iegūšanu, jo pār tuvāko sekotāju Šifrinu ir iekrājusi 220 punktu pārsvaru, bet šajā sezonā ir palikuši tikai divi slalomi.

Trešo vietu pēc pirmā brauciena ieņemošā un pagājušā posmā 2.vietu izcīnījusī šveiciete Vendija Holdenere otro braucienu nepabeidza, bet trešo reizi sezonā uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena varēja kāpt vāciete Lēna Dīra, kuras tēvs Šaldmingā pirms 34 gadiem izcīnīja uzvaru nobraucienā. Ceturto vietu dalīja šveiciete Kamille Rasta un Austrijas pārstāve Kiara Maira, kurām abām tas ir labākais rezultāts karjerā. To pašu paveica arī sešinieku noslēgusī horvātiete Leona Popoviča, kura pagājušajā nedēļā ar 7.vietu Zagrebas slalomā pirmo reizi bija iekļuvusi desmitniekā, bet tagad jau sešiniekā.

Divpadsmitajā startā PK posmos trešo reizi trīsdesmitniekā iekļuva un pirmo reizi Top15 ierindojās 18 gadus vecā somiete Rosa Pohjolainena (14.vieta), kura sattēja ar tālo 54.numuru. Viņas vienaudze un pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja komandu Emma Aihere no Vācijas bija tuvu tam, lai pirmo reizi tiktu desmitniekā un varbūt pat sešiniekā, bet viņa diemžēl kļūdījās otrās trases vidū un nefinišēja. Labas iespējas izcīnīt savu pirmo godalgu bija iepriekšējās divas reizes sešiniekā iekļuvušajai Ali Nullmeijerei, taču pēc pirmā brauciena 3.vietā esošā kanādiete otrajā braucienā nefinišēja.

Tikmēr piecas reizes vairāk PK posmos startējusī baltkrieviete Marija Škanova, kura savulaik sacentās ar mūsu Leldi Gasūnu, otro reizi kvalificējās otrajam braucienam un sasniedza savu labāko rezultātu – 20.vieta, ierindojoties tieši priekšā pasaules čempionei Katarinai Līnsbergerei, kurai nesekmīgs otrais brauciens.

Pasaules kausa posms kalnu slēpošanā, slaloms sievietēm, Šaldminga (Austrija), 58 dalībnieces

V.SportisteValstsRezultāts
1.Mikaēla ŠifrinaASV1:32.66
2.Petra VlhovaSlovākija+0.15
3.Lēna DīraVācija+0.93
4.Kamille RastaŠveice+1.05
4.Kiara MairaAustrija+1.05
6.Leona PopovičaHorvātija+1.37

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm

V.SportisteValstsPunkti
1.Mikaēla ŠifrinaASV966
2.Petra VlhovaSlovākija911
3.Sofija GodžijaItālija657
4.Sāra HektoraZviedrija582
5.Vendija HoldenereŠveice408
6.Federika BrinjoneItālija407

Pasaules kausa kopvērtējums sievietēm slalomā

V.SportisteValstsPunkti
1.Petra VlhovaSlovākija660
2.Mikaēla ŠifrinaASV440
3.Vendija HoldenereŠveice321

     [+] [-]

, 2022-01-12 14:39, pirms 2 gadiem
....forša sacīkste, tikai žēl, ka Linsbergere netiek galā ar saviem nerviem...tas, kādu akrobātiku viņa nodemonstrēja, finišējot pēdējos 5 vārtos, bija gan smieklīgi (maza jēga), gan apbrīnojami, jo neredzu ka kāda to varētu atkārtot...nu, gaidām dāmu slalomu olimpiādē!