Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjode sacensībās atgriezīsies nākamnedēļ Eiropas čempionātā

Aparjode sacensībās atgriezīsies nākamnedēļ Eiropas čempionātā
Kendija Aparjode. Foto: Imago Images/Scanpix

Decembrī pēdu lauzušajai kamaniņu braucējai Kendijai Aparjodei ārsts trešdien vēl nedeva zaļo gaismu jau šonedēļ Oberhofā atgriezties Pasaules kausa apritē, bet viņa piedalīsies nākamnedēļ Eiropas čempionātā Sanktmoricā, noskaidroja Sportacentrs.com.

Aparjode savainojumu guva pirms Ziemassvētkiem treniņos Īglsā, kur notika Pasaules kausa piektais posms. Pēdas lūzuma dēļ viņai nācās izlaist ne tikai šīs sacensības, bet arī etapus Vinterbergā un Siguldā, taču jau pagājušajā nedēļas nogalē viņa bija optimistiski noskaņota par savu atgriešanos sacensībās, kaut gan joprojām pārvietojās ar kruķu palīdzību.

Trešdien Aparjodei bija pārbaude pie ārsta, kurš ieteicis vēl šīs nedēļas posmu Oberhofā izlaist. Kā portālam Sportacentrs.com atklāj Latvijas izlases treneris un menedžeris Kristaps Mauriņš, sportiste sacensībās atgriezīsies nākamnedēļ, kad Sanktmoricā būs sezonas pēdējais - devītais - Pasaules kausa posms, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

Aparjode šosezon piedalījusies četros posmos un to laikā divreiz kāpusi uz goda pjedestāla – otrā un trešā vieta etapos Sočos. Viņa ir vienīgā no latviešu dāmu braucējām, kurai šajā sezonā izdevies iekļūt labāko trijniekā. Ar 303 punktiem Aparjode sezonas kopvērtējumā ieņem 12. vietu, bet vēl pirms traumas viņa bija augstajā ceturtajā pozīcijā.

Uz posmu Oberhofā nav devusies Ulla Zirne, kuras sezonu daļēji ietekmējusi arī pleca trauma, bet pagājušajā nedēļā Siguldā viņa atgriezās sacensību apritē. Tiesa, viņa sezonas noslēdzošos Pasaules kausa posmus Oberhofā un Sanktmoricā izlaidīs. Jau iepriekš iespējas tikt uz Pekinas olimpiskajām spēlēm Zirnei tika vērtētas kā visai zemas.

Oberhofā ar komandu nav arī Rika Kristena Rozīša, kurš licis punktu savai sportista karjerai un nolēmis pievērsties trenera arodam.

Sagaidāms, ka uz Pekinas olimpiskajām spēlēm vīriešu konkurencē dosies šosezon divas uzvaras guvušais Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks un Gints Bērziņš, starp divniekiem tie būs brāļi Andris un Juris Šici, kā arī Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Prognozējams, ka starp dāmām uz Ķīnu brauks Elīza Tīruma, Aparjode un Elīna Ieva Vītola. Ņemot vērā šosezon sasniegto, no Latvijas ziemas sportistiem tieši kamaniņu braucējiem olimpiskajās spēlēs ir lielākās izredzes uzrādīt augstvērtīgus rezultātus.