Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubi pamazām atsāks spēles, bērniem visdrīzāk rīkos sabraukumus burbuļos

Agris Suveizda

Latvijas klubi pamazām atsāks spēles, bērniem visdrīzāk rīkos sabraukumus burbuļos
Dobelnieki bija vienīgie, kuri mājsēdē turpināja spēlēt. Foto: Dobeles Tenax

Pēc mājsēdes beigām 15. novembrī Baltijas Handbola līgā Latvijas klubiem ieplānotas spēles jau nākamajā nedēļā, bet pirms Latvijas čempionātu (LČ) vīriešiem un sievietēm atsākšanas klubiem tiks dots laiks treniņiem, ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA apliecināja Latvijas Handbola federācijas (LHF) valdes priekšsēdētāja un ģenerālsekretāre Līga Bīriņa.

Jau ziņots, ka sporta jomā no 15.novembra pamatā saglabātas prasības, kas bija spēkā laika posmā no 11. līdz 20.oktobrim. Pēc 15.novembra "zaļajā režīmā", tas ir, ar vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu varēs notikt treniņi un sporta sacensības, tajā skaitā arī komandu sporta spēļu augstāko līgu komandu sporta sacensības.

"Baltijas Handbola līgā Latvijas klubiem spēles atsāksies nākamnedēļ. Šobrīd vēl tiek precizēts spēļu kalendārs. Baltijas līgā mums tieši bija pauze, un Latvijas klubi gandrīz neko nav zaudējuši. Vienīgās izmaiņas, kas skar Latviju, ir "Ogres" un Ludzas "Latgols" savstarpējā spēle, kam bija jānotiek šajās brīvdienās, kad mēs vēl nedrīkstam aizvadīt mačus. Šī spēle tiks pārcelta uz vēlāku laiku," par Baltijas līgas mačiem stāsta Bīriņa.

Vienīgais profesionālais Latvijas klubs Dobeles "Tenax" Baltijas līgas spēles aizvadīs arī šajā nedēļas nogalē. "Viņiem ir sakārtotas profesionālās līgumsaistības, un viņi mājsēdes laikā aizvadīja cīņas arī Eiropas Handbola federācijas (EHF) Eiropas kausa otrajā kārtā," precizē LHF ģenerālsekretāre. Viņa skaidro, ka piektdien federācijai kopā ar klubiem būs kopsapulce, kurā tiks noskaidrots, cik ilgs laiks komandām pēc aizvadītā mēneša, gan lielākā komandu daļa trenēties nevarēja, vajadzīgs, lai varētu atsākt Latvijas čempionātus.

"Pēc 14.novembra visi, kas būs saņēmuši vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātus, drīkstēs trenēties zālē. Dosim klubiem laiku, lai zālē aizvadītu normālus treniņus un samazinātu traumu risku, jo arī mēnesis ir gana liela pauze, lai tas būtu atstājis sekas. Pēc rītdienas sapulces tad arī LHF interneta mājaslapā aktualizēsim LČ spēļu kalendāru," secību skaidro Bīriņa.

Smaga tēma ir jauniešu un bērnu sports. Šobrīd bērnu sports līdz 12 gadiem iespējams vien ārpus telpām, jo valstī esošā likumdošana nosaka, ka līdz 12 gadiem bērnus nevakcinē. Bīriņa stāsta, ka ir veikta jauniešu komandu apzināšana, lai noskaidrotu, kāds klubos ir vakcinēto skaits. "Ir klubi, kuri, izskatās, varēs turpināt jauniešu čempionātu, un ir, kuri ne. Šobrīd vēl plānojam, kādā formātā atsāksim bērnu un jauniešu čempionātus. Visticamāk, ka tie būs "burbuļa" tipa sabraukumi, bet tas vēl nav apstiprināts. Tas ir darāmo darbu plānā," saka LHF ģenerālsekretāre, piebilstot, ka federācijā tiek gatavoti priekšlikumi bērnu un jauniešu sporta norisei.

"Esam gatavi ievērot drošības noteikumus, taču gribam panākt, lai bērniem atļauj sportot. Daudzu sporta veidu federācijas Latvijā ir vērsušas valdības uzmanību uz bērnu un jauniešu sacensību aizvadīšanu Covid-19 laikā, jo bērniem tās ir ļoti vajadzīgas," uzsver Bīriņa.

Dobeles "Tenax" Baltijas Handbola līgas spēles ar Igaunijas klubiem aizvadīs jau šajā nedēļas nogalē. Sestdien Dobeles Sporta centrā tiks uzņemta "Kehra", svētdien - Pelvas "Serviti".

Izmantotie resursi:
LETA