Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Latvijas e-hokejisti iekļūst 2022. gada pasaules čempionāta pusfinālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Latvijas e-hokejisti iekļūst 2022. gada pasaules čempionāta pusfinālā
Foto: IIHF Gaming

Latvijas esportisti chibra un snipencelly8 vakar četru ceturtdaļfināla maču sērijā pārspēja Zviedriju ar 9:8, sasniedzot pusfinālu 2022. gada IIHF pasaules čempionātā e-hokejā.

• Latvijas e-hokeja izlasi uz Playstation konsoles pārstāv Kristers chibra Bauers, bet uz Xbox – Juris snipencelly8 Lopatko.

• Grupu turnīrā latvieši ierindojās otrajā pozīcijā aiz hokeja dzimtenes Kanādas. B apakšgrupā chibra un snipencelly8 tika pie četrām uzvarām mačos pret Lielbritāniju un Slovākiju, kā arī divreiz zaudēja kanādiešiem.

• Ceturtdaļfinālā pretī stājās D apakšgrupā dominējušie zviedri, kas uzvarēja visās astoņās spēlēs ar vārtu attiecību 56:4.

Chibra pārliecinoši uzvarēja pirmajā ceturtdaļfināla cīņā uz Playstation 4 konsoles, ar 3:0 sakaujot SebbeLarsen86. Zviedri nākamajās trīs cīņās uzvarēja ar 2:1, 3:2 un 3:2, sadeldējot trīs vārtu deficītu un panākot izšķirošo spēli.

• Tajā Chibra atnesa uzvaru latviešiem, ar 1:0 pārspējot jau minēto SebbeLarsen86.

• Pusfinālā Latvijas e-hokejistiem pretī stāsies Somija.

• 2022. gada IIHF pasaules čempioni e-hokejā tiks pie 5000 eiro lielas naudas balvas.

Izmantotie resursi:
https://gaming.iihf.com/