Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Gājis bojā Menas salas TT sacīkšu zvaigzne Viljams Danlops

Juris Grīns
Juris Grīns

Gājis bojā Menas salas TT sacīkšu zvaigzne Viljams Danlops
Viljams Danlops (1985-2018)

Piedzīvojot smagu avāriju treniņbraucienos, savā dzimtenē Īrijā 32 gadu vecumā gājis bojā pazīstamais motosportists Viljams Danlops, kurš guvis augstus panākumus slavenajās Menas salas TT sacīkstēs.

Negadījums notika pirms "Skerries 100" motosacīkstēm, kas tika rīkotas nepilnus piecus kilometrus garā trasē pa slēgtiem publiskajiem ceļiem, līdzīgi kā Menas salā. Danlops braucis ar "Yamaha YZF-R1" motociklu, kad treniņbraucienu laikā piedzīvojis smagu kritienu vienā no trases ātrajām sekcijām.

Veselības apsvērumu dēļ Danlops šogad izlaida Menas salas TT sacīkstes un šī bija viņa atgriešanās motosportā pēc maijā gūtā savainojuma "North West 200" sacensībās.

Īrijā un arī ārpus tās Viljams Danlops bija pazīstams sportists, savā karjerā guvis 108 uzvaras dažādās sacensībās. Leģendārajās Menas salas TT sacīkstēs viņš piecas reizes kāpis uz pjedestāla.

Arī citi viņa ģimenes locekļi nodarbojušies ar motosportu. Viljama onkulis Džoījs Danlops aizvien ir Menas salas TT sacīkšu rekordists, kurš tajās startējis vairāk reižu nekā jebkurš cits - 26. Arī Viljama tēvs Roberts Danlops guvis panākumus motošosejas sacīkstēs. Diemžēl arī viņi abi savulaik gājuši bojā sacensību negadījumos. Džoījs nositās 2000. gadā Tallinā, bet Roberts dzīvību zaudēja 2008. gadā pēc kritiena Dublinā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...